2015-03-25 06:00

2015-03-25 13:44

Licens för fyrverkerier

LAGSTIFTNING: Barn ska inte få använda det

Fyrverkerier används vid olika tillfällen som nyår. Det är fint och traditionellt.

Jag vill inta att det ska förbjudas på något sätt, men jag kan tycka att det överanvänds. Endast dem med licens bör kunna köpa och använda fyrverkerier. Sedan på bestämda platser och under ordnade förhållanden. På så sätt slipper vi djurägare att bli utsatta. Även andra vilda djur.

Speciellt tycker jag att barn inte ska okontrollerat springa runt med fyrverkerier av olika slag. Delvis för att olyckor inträffar väldigt lätt och att jag tycker att fyrverkerier är finast som skådespel på samlade platser. Där är det också tryggt.

Vi behöver tänka på detta redan idag och inte om fem år, för att undvika skador och för att inte utsätta djur och människor för detta obehag.

 

Utsatt hundägare

 

Jag vill inta att det ska förbjudas på något sätt, men jag kan tycka att det överanvänds. Endast dem med licens bör kunna köpa och använda fyrverkerier. Sedan på bestämda platser och under ordnade förhållanden. På så sätt slipper vi djurägare att bli utsatta. Även andra vilda djur.

Speciellt tycker jag att barn inte ska okontrollerat springa runt med fyrverkerier av olika slag. Delvis för att olyckor inträffar väldigt lätt och att jag tycker att fyrverkerier är finast som skådespel på samlade platser. Där är det också tryggt.

Vi behöver tänka på detta redan idag och inte om fem år, för att undvika skador och för att inte utsätta djur och människor för detta obehag.

 

Utsatt hundägare

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.