2015-03-24 06:00

2015-03-24 12:33

Som en snöboll i helvetet

ARBETSMARKNADEN: Folk med funktionshinder har inte en chans

Människor med funktionshinder och som är fyllda 50 plus, har lika stor chans på arbetsmarknaden som en snöboll i helvetet.

Samma sak när dom besöker AF och möter kalla handen eller tomma handen. Ja, jag är 55 år och skulle inte vilja för en sekund vara yngre. Helt underbart om man inte mötte denna åldersrasism som är 2015.

Allt började med sossarna som för 15 år sedan skulle skicka hem äldre med funktionshinder. När sedan högern tog över så skulle man straffa samma utsatta grupp. Politiker i olika partier har en sak gemensamt och det är att klia varandra på ryggen och sko sig själva.

Skapar man ett land där endast 100 % friska får leva ett bra liv, då blir det kaos. Ändå så är vi på väg dit och inte konstigt att äldre försöker spela unga för att få vara med. Har man ett funktionshinder, då blir tillvaron total och ett brott som kan innebära dödsstraff om några år. För som det ser ut nu så verkar ättestupan vara det enda möjliga för fattiga. Många säger att det är skillnad på sossarna och moderater, men jag säger att det är samma skit som vägrar att ta ansvar. Fylla sina egna plånböcker innan skeppet sjunker för gott. Som om man fick evigt liv med kassakistan full av guld.

Kent Karlsson

Samma sak när dom besöker AF och möter kalla handen eller tomma handen. Ja, jag är 55 år och skulle inte vilja för en sekund vara yngre. Helt underbart om man inte mötte denna åldersrasism som är 2015.

Allt började med sossarna som för 15 år sedan skulle skicka hem äldre med funktionshinder. När sedan högern tog över så skulle man straffa samma utsatta grupp. Politiker i olika partier har en sak gemensamt och det är att klia varandra på ryggen och sko sig själva.

Skapar man ett land där endast 100 % friska får leva ett bra liv, då blir det kaos. Ändå så är vi på väg dit och inte konstigt att äldre försöker spela unga för att få vara med. Har man ett funktionshinder, då blir tillvaron total och ett brott som kan innebära dödsstraff om några år. För som det ser ut nu så verkar ättestupan vara det enda möjliga för fattiga. Många säger att det är skillnad på sossarna och moderater, men jag säger att det är samma skit som vägrar att ta ansvar. Fylla sina egna plånböcker innan skeppet sjunker för gott. Som om man fick evigt liv med kassakistan full av guld.

Kent Karlsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.