2015-03-21 06:00

2015-03-21 06:00

Ställ upp för lokala butiker

HANDEL: Medlemmarna vill väl ha sin butik kvar

Coop

Var på coopstämman i Degerfors för andra gången, första var säkert 57 år sedan, och lyssnade med bävan på de resultat som presenterades. Föreningen har 48 procent av marknadsandelen som medlemmar men köptroheten kan inte vara ens hälften.

På stämman kommer det många som handlar på andra butiker för det är så billigt (tror dom) Vid jämnförelser som förekommer blir resultaten väldigt liten. Vi har varit medlemmar i coop över 57 år och har nu 2 generationer till som också är coopmedlemmar. Visst vi går in på Liidl och dollarstore någon gång och handlar för någon 100 lapp men övervägande gäller vår butik. Absolut ska vi ha konkurrens men medlemmarna vill väl ha sin butik kvar.

Om inte annat för att kunna gå på stämman och få gratis förtäring och underhållning, många matkassar att vinna på gratis lotter samt en falukorvring. Ställ upp lite bättre för vår lokala coopbutik det blir inte dyrare när ni räknar med alla extrapriser och personliga erbjudanden ni får. Vi får heller inte glömma vår trevliga personal som ju lever under stress att kanske inte ha sitt arbete kvar. Detta gäller ju inte enbart Degerfors utan alla butiker på små orter. Tänk om och tänk på alla butiker som lagts ner till förtret för alla äldre som inte har möjlighet till närbutik.

Mats Becker

Var på coopstämman i Degerfors för andra gången, första var säkert 57 år sedan, och lyssnade med bävan på de resultat som presenterades. Föreningen har 48 procent av marknadsandelen som medlemmar men köptroheten kan inte vara ens hälften.

På stämman kommer det många som handlar på andra butiker för det är så billigt (tror dom) Vid jämnförelser som förekommer blir resultaten väldigt liten. Vi har varit medlemmar i coop över 57 år och har nu 2 generationer till som också är coopmedlemmar. Visst vi går in på Liidl och dollarstore någon gång och handlar för någon 100 lapp men övervägande gäller vår butik. Absolut ska vi ha konkurrens men medlemmarna vill väl ha sin butik kvar.

Om inte annat för att kunna gå på stämman och få gratis förtäring och underhållning, många matkassar att vinna på gratis lotter samt en falukorvring. Ställ upp lite bättre för vår lokala coopbutik det blir inte dyrare när ni räknar med alla extrapriser och personliga erbjudanden ni får. Vi får heller inte glömma vår trevliga personal som ju lever under stress att kanske inte ha sitt arbete kvar. Detta gäller ju inte enbart Degerfors utan alla butiker på små orter. Tänk om och tänk på alla butiker som lagts ner till förtret för alla äldre som inte har möjlighet till närbutik.

Mats Becker

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.