2015-02-28 06:00

2015-02-28 06:00

Gratis preventivmedel

SJUKVÅRD: En vinst för samhället

Alla ska ha rätt till gratis preventivmedel även om man är över 26 år, alla har inte pengar över till att köpa preventivmedel, speciellt om man är studerande och inte har något jobb så kan det bli svårt att få ihop pengar till det varje månad.

Tillexempel om man äter p-piller och får sluta äta de man är van vid och prova ett par andra så kan man må sämre på grund av hormonerna vilket kan leda till att man får en sämre hälsa.

Jag tycker att preventivmedel på apotek och vanliga affärer också ska vara gratis, i alla fall om man är över 15 år. Priserna har ökat 10 gånger mer från år 2014 vilket är onödigt. Man förstår om de som tillverkar preventivmedlen inte vill att de ska vara gratis så de inte går i konkurs, men jag tycker i alla fall att de kan sänka priserna. Om preventivmedlen blir gratis så blir det färre oönskade graviditeter och det menas med att samhället tjänar på att inte göra lika många oönskade aborter som inte är gratis.

 

Tillexempel om man äter p-piller och får sluta äta de man är van vid och prova ett par andra så kan man må sämre på grund av hormonerna vilket kan leda till att man får en sämre hälsa.

Jag tycker att preventivmedel på apotek och vanliga affärer också ska vara gratis, i alla fall om man är över 15 år. Priserna har ökat 10 gånger mer från år 2014 vilket är onödigt. Man förstår om de som tillverkar preventivmedlen inte vill att de ska vara gratis så de inte går i konkurs, men jag tycker i alla fall att de kan sänka priserna. Om preventivmedlen blir gratis så blir det färre oönskade graviditeter och det menas med att samhället tjänar på att inte göra lika många oönskade aborter som inte är gratis.

 

  • Emma

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.