2015-02-11 06:00

2015-02-11 06:00

I-pads till högstadiet

UTBILDNING: Dags att eleverna slipper långsamma datorer

Jag har märkt att på senaste tiden har det blivit mer och mer vanligt med i-pads i skolan som undervisningsmedel . Alltså att varje elev får en egen ipad. Jag tycker att Degerfors Kommun också ska börja med det som undervisningsmedel i skolorna i årskurs 7-9 då Stora Valla skolan bara har en datasal och i bästa fall en dator i klassrummet. Forskning visar också att ipads i skolan är motivations höjande.

För det första så blir det billigare för Degerfors Kommun för då kan man minska på material i skolan. Till exempel så behöver man inte massa olika böcker för det mesta finns på internet, man behöver inte lika mycket pennor och suddigum för man skriver på i-padsen istället och mappar behövs inte för att allt finns redan i i-paden.

För det andra så finns det ca 8000 olika appar som har med undervisning att göra och dom flesta är gratis. Till exempel olika mattematik och engelska appar.

För det tredje så kan man göra väldigt mycket på i-pads i skolsyfte. Man kan leta fakta, göra olika läxförhör, lämna in uppgifter och göra snygga presentationer och mycket mer.

Det är också så att datorerna är långsamma och det tar på lektionstid att hitta en fungerande dator och sedan logga in, med ipads är det bara att ta upp den och söka på vad man vill och sedan bara stänga ner.

Nu är det säkert så att Degerfors Kommun tycker att det är för dyrt men tänk på att man tjänar på det i slutändan. Man kan minska på böcker, pennor, papper, suddigum och mappar, ja nästan allt för allt minns redan på i-padsen.

Så nu tycker jag att Degerfors kommun tar in ipads till varje elev i 7-9 så att vi slipper långsamma datorer.

Skolelev

Jag har märkt att på senaste tiden har det blivit mer och mer vanligt med i-pads i skolan som undervisningsmedel . Alltså att varje elev får en egen ipad. Jag tycker att Degerfors Kommun också ska börja med det som undervisningsmedel i skolorna i årskurs 7-9 då Stora Valla skolan bara har en datasal och i bästa fall en dator i klassrummet. Forskning visar också att ipads i skolan är motivations höjande.

För det första så blir det billigare för Degerfors Kommun för då kan man minska på material i skolan. Till exempel så behöver man inte massa olika böcker för det mesta finns på internet, man behöver inte lika mycket pennor och suddigum för man skriver på i-padsen istället och mappar behövs inte för att allt finns redan i i-paden.

För det andra så finns det ca 8000 olika appar som har med undervisning att göra och dom flesta är gratis. Till exempel olika mattematik och engelska appar.

För det tredje så kan man göra väldigt mycket på i-pads i skolsyfte. Man kan leta fakta, göra olika läxförhör, lämna in uppgifter och göra snygga presentationer och mycket mer.

Det är också så att datorerna är långsamma och det tar på lektionstid att hitta en fungerande dator och sedan logga in, med ipads är det bara att ta upp den och söka på vad man vill och sedan bara stänga ner.

Nu är det säkert så att Degerfors Kommun tycker att det är för dyrt men tänk på att man tjänar på det i slutändan. Man kan minska på böcker, pennor, papper, suddigum och mappar, ja nästan allt för allt minns redan på i-padsen.

Så nu tycker jag att Degerfors kommun tar in ipads till varje elev i 7-9 så att vi slipper långsamma datorer.

Skolelev

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.