2015-01-08 06:00

2015-01-20 22:46

Strejkande flyktingar gör sig själva en björntjänst

Sverige har stora ytor

Sverige har stora ytor sade Fredrik Reinfeldt i ett i det närmaste sinnessvagt uttalande för några månader sedan när han försökte motivera att vi kan ta emot obegränsat med invandrare från tredje världen. Hur sinnessvagt det var bevisas i all önskvärd tydlighet nu när flyktingar vägrar gå ur bussen i Jämtland och kräver att få bo i en storstad. Den landsbygd som duger åt svenska innevånare duger inte åt flyktingarna ens under den begränsade tid som deras asylansökan behandlas av migrationsverket.

De strejkande flyktingarna är nog inte medvetna om den björntjänst dom gör sig själva och övriga krigsflyktingar som söker sig till Sverige. Ca 50% av Sveriges befolkning har tidigare uttryckt tveksamhet betr. antalet flyktingar som tas emot. Den andelen lär inte bli mindre efter de senaste dagarnas skriverier om flyktingarna i Jämtland. SD´s Björn Söder gjorde ett uttalande om ”riktiga svenskar” och ”svenskhet” vilket, om möjligt, var ännu sinnessvagare än Reinfeldts uttalande om ”ytor”. Detta uttalande minskade sannolikt andelen presumtiva SD-väljare en hel del och övriga riksdagspartier kunde då dra en suck av lättnad.

Flyktingbråket i Jämtland lär nu åter öka andelen SD-sympatisörer. Det är på tiden att samtliga övriga riksdagspartier på allvar börjar diskutera formerna för migrationen. KD´s Göran Hägglund gjorde ett lamt försök inför hotet om nyval då han var tvungen att förbättra sina opinionssiffror inför risken att åka ur riksdagen. Nu är dessvärre faran stor för att han och dom andra partiledarna somnar om tills dess att det är dags för nästa valrörelse.

Enno Sjölund

Sverige har stora ytor sade Fredrik Reinfeldt i ett i det närmaste sinnessvagt uttalande för några månader sedan när han försökte motivera att vi kan ta emot obegränsat med invandrare från tredje världen. Hur sinnessvagt det var bevisas i all önskvärd tydlighet nu när flyktingar vägrar gå ur bussen i Jämtland och kräver att få bo i en storstad. Den landsbygd som duger åt svenska innevånare duger inte åt flyktingarna ens under den begränsade tid som deras asylansökan behandlas av migrationsverket.

De strejkande flyktingarna är nog inte medvetna om den björntjänst dom gör sig själva och övriga krigsflyktingar som söker sig till Sverige. Ca 50% av Sveriges befolkning har tidigare uttryckt tveksamhet betr. antalet flyktingar som tas emot. Den andelen lär inte bli mindre efter de senaste dagarnas skriverier om flyktingarna i Jämtland. SD´s Björn Söder gjorde ett uttalande om ”riktiga svenskar” och ”svenskhet” vilket, om möjligt, var ännu sinnessvagare än Reinfeldts uttalande om ”ytor”. Detta uttalande minskade sannolikt andelen presumtiva SD-väljare en hel del och övriga riksdagspartier kunde då dra en suck av lättnad.

Flyktingbråket i Jämtland lär nu åter öka andelen SD-sympatisörer. Det är på tiden att samtliga övriga riksdagspartier på allvar börjar diskutera formerna för migrationen. KD´s Göran Hägglund gjorde ett lamt försök inför hotet om nyval då han var tvungen att förbättra sina opinionssiffror inför risken att åka ur riksdagen. Nu är dessvärre faran stor för att han och dom andra partiledarna somnar om tills dess att det är dags för nästa valrörelse.

Enno Sjölund

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.