2014-12-19 06:00

2015-01-20 23:11

Jag känner mig kränkt

JÄMSTÄLLDHETSPRIS: Stressad av tidsmätningarna

Johan Karlsson, huvudskyddsombud i Kommunal, har av Karlskoga kommun tilldelats ett jämställdhetspris ”för sitt arbete med att stärka kvinnors arbetsmiljö”. Enligt motiveringen skall Johan ”med fakta belyst skillnader mellan mäns och kvinnors arbetsmiljö”. Vidare skall han även ha ställt krav på chefer och politiker, ”samt bidragit till en konstruktiv samverkan mellan fack och arbetsgivare”.

Eftersom jag är en av de kvinnor som kommunen, med Johan i spetsen, vill värna om, undrar jag bara varför jag i mitt arbete inom vård- och omsorg, inte märker av denna strävan efter jämlikhet? Vad har jag missat, när jag tvärtom upplever att arbetsmiljön har blivit sämre? För jag har aldrig tidigare under mina 35 år i kommunens tjänst, känt mig så övervakad, påpassad, nedvärderad, kränkt och stressad som jag gör nu. Orsaken till detta är de hysteriska tidsmätningarna som politiker och tjänstemän hänger sig åt, och som jag bedömer att även Kommunal stödjer då jag aldrig hört något annat i från dem.

Att kvinnodominerande yrken inom LO- kollektivet har sämre arbetsmiljö än de flesta, finns det flera forskningsrapporter som stödjer. Därför vill jag att Johan och Karlskoga kommun talar om för mig hur detta jämställdhetsarbete bedrivs och vad jag har för positiva effekter att vänta mig? Kan jag och mina kollegor framledes få slippa chefer med bihang som genom sina fascistmetoder förhindrar oss från att arbeta självständigt och utvecklande?


Besviken kommunalare

Johan Karlsson, huvudskyddsombud i Kommunal, har av Karlskoga kommun tilldelats ett jämställdhetspris ”för sitt arbete med att stärka kvinnors arbetsmiljö”. Enligt motiveringen skall Johan ”med fakta belyst skillnader mellan mäns och kvinnors arbetsmiljö”. Vidare skall han även ha ställt krav på chefer och politiker, ”samt bidragit till en konstruktiv samverkan mellan fack och arbetsgivare”.

Eftersom jag är en av de kvinnor som kommunen, med Johan i spetsen, vill värna om, undrar jag bara varför jag i mitt arbete inom vård- och omsorg, inte märker av denna strävan efter jämlikhet? Vad har jag missat, när jag tvärtom upplever att arbetsmiljön har blivit sämre? För jag har aldrig tidigare under mina 35 år i kommunens tjänst, känt mig så övervakad, påpassad, nedvärderad, kränkt och stressad som jag gör nu. Orsaken till detta är de hysteriska tidsmätningarna som politiker och tjänstemän hänger sig åt, och som jag bedömer att även Kommunal stödjer då jag aldrig hört något annat i från dem.

Att kvinnodominerande yrken inom LO- kollektivet har sämre arbetsmiljö än de flesta, finns det flera forskningsrapporter som stödjer. Därför vill jag att Johan och Karlskoga kommun talar om för mig hur detta jämställdhetsarbete bedrivs och vad jag har för positiva effekter att vänta mig? Kan jag och mina kollegor framledes få slippa chefer med bihang som genom sina fascistmetoder förhindrar oss från att arbeta självständigt och utvecklande?


Besviken kommunalare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.