2014-12-10 06:00

2015-01-20 22:43

Det finns många sätt att förstöra

EXTRAVALET: Lätt att spoliera det som byggts upp

Som gammal i gården har Dori(s) sett generationer avlösa varandra i sandlådan. Sandlådan, denna trevliga pedagogiska företeelse där man som liten lär sig att genom lek bygga samhällen med hus, vägar, tinnar och torn. Man lär sig att samarbeta och vet genom bittra erfarenheter att alltid är det någon som snabbt kan spoliera det som tagit lång tid att bygga upp.

Några lär sig att ihärdigt arbete lönar sig, några finner tvärtom glädjen och makten i att ödelägga. Och så har vi det där med kattor! När kattorna skiter i sandlådan är det bäst att hålla sig därifrån... Ja, det finns många sätt att förstöra i en sandlåda.

Dori(s)

Som gammal i gården har Dori(s) sett generationer avlösa varandra i sandlådan. Sandlådan, denna trevliga pedagogiska företeelse där man som liten lär sig att genom lek bygga samhällen med hus, vägar, tinnar och torn. Man lär sig att samarbeta och vet genom bittra erfarenheter att alltid är det någon som snabbt kan spoliera det som tagit lång tid att bygga upp.

Några lär sig att ihärdigt arbete lönar sig, några finner tvärtom glädjen och makten i att ödelägga. Och så har vi det där med kattor! När kattorna skiter i sandlådan är det bäst att hålla sig därifrån... Ja, det finns många sätt att förstöra i en sandlåda.

Dori(s)

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.