2017-12-05 10:23

2017-12-05 10:23

Prioritera engelskan

Utbildning: Kan användas nästan var som helst i världen

Jag tycker att vi borde ha mer engelska i skolan eftersom det är ett världsspråk som är nödvändigt att kunna. För att du ska kunna få ett bra jobb och kommunicera bör du kunna engelskans grunder. Nu har min klass tre engelska lektioner i veckan och det är för få det betyder att vi har lika många NO lektioner som engelska lektioner.

Fast jag tycker att engelska är viktigare än NO, så förstår jag när lärarna lägger in lika många lektioner av ämnena för att vi ska klara av kunskapskraven. Men jag tycker att man borde prioritera engelskan högre för att vi i Sverige ska bli ett mer språkkunnigt och allmänbildat land.

Enligt skolverkets läroplan kan man se omvärlden i ett nytt perspektiv och få bättre förståelse och ökade möjligheter till nya kontakter med hjälp av engelskan man lär sig i skolan. Det kan bli svårt att klara dom kraven med så få lektioner i veckan. 328 miljoner människor runt om i världen pratar engelska som förstaspråk och nästan 1 miljard människor har det som andra språk (världskoll.se) vilket innebär att det är ett språk som du kan kommunicera med nästan var som helst i världen.

Avslutningsvis så vill jag säga att i den moderna världen är det nödvändigt att kunna prata engelska, så vi BEHÖVER mer engelska i skolan.

Mer engelska i skolan

Jag tycker att vi borde ha mer engelska i skolan eftersom det är ett världsspråk som är nödvändigt att kunna. För att du ska kunna få ett bra jobb och kommunicera bör du kunna engelskans grunder. Nu har min klass tre engelska lektioner i veckan och det är för få det betyder att vi har lika många NO lektioner som engelska lektioner.

Fast jag tycker att engelska är viktigare än NO, så förstår jag när lärarna lägger in lika många lektioner av ämnena för att vi ska klara av kunskapskraven. Men jag tycker att man borde prioritera engelskan högre för att vi i Sverige ska bli ett mer språkkunnigt och allmänbildat land.

Enligt skolverkets läroplan kan man se omvärlden i ett nytt perspektiv och få bättre förståelse och ökade möjligheter till nya kontakter med hjälp av engelskan man lär sig i skolan. Det kan bli svårt att klara dom kraven med så få lektioner i veckan. 328 miljoner människor runt om i världen pratar engelska som förstaspråk och nästan 1 miljard människor har det som andra språk (världskoll.se) vilket innebär att det är ett språk som du kan kommunicera med nästan var som helst i världen.

Avslutningsvis så vill jag säga att i den moderna världen är det nödvändigt att kunna prata engelska, så vi BEHÖVER mer engelska i skolan.

Mer engelska i skolan

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.