2015-09-28 06:00

2015-09-28 06:00

Är det inte 2000-talet?

BEGRAVNING: Är vi verkligen mångkulturella?

Blir så trött på att hela tiden läsa ”de dödas viloplats”. Hur många har pratat med sina anhöriga om den sista vilan?? Våran familj drabbades för tre års sen av två oväntade dödsfall av nära vänner. I det ens fallet blev det väldigt rörigt kring den avlidnes sista vila.

Sedan dess har min familj pratat mycket om hur vi vill ha det och nu när vi åter sitter i kläm bland byråkrater har vi skrivit ner hur vi vill ha det den dagen i VITA ARKIVET.

Några exempel ur Vita Arkivet: ”Jag önskar att min gravsten ska prydas av en motorcykel och berätta lite om mig”. ”Jag vill helst att min sten ska vara stående och ha en duva på toppen”. ”Jag vill ha en hjärtformad sten i röd granit.”

Sverige utger sig för att vara ett mångkulturellt land, men är vi verkligen det??

Inte i Karlskoga i alla fall.

Räcker med att åka till Örebro för att inse att dom gått längre i 2000-talet än vad Karlskoga har gjort. Vi har många invandrare från olika kulturer i vår stad. Ska ni protestera den dagen dom vill begrava sina anhöriga efter deras seder??

Ölburkar???? Det fanns 1 ölburk... och som vi poängterat, vi betalar en avgift för att kyrkan ska plocka bort ”skräp”. Dom kan ju inte ha ansett att ölburken var skräp eftersom den fick stå kvar nästan i två månader.

Vad gällande volvodekaler... Andra har duvor och änglar m.m. på sina gravstenar, Ronny älskade ROSA Volvobilar. Så varför ska andra få dekorera sina stenar men inte vi?? Lever vi inte på 2000-talet och i ett mångkulturellt land??

Kämpande anhöriga och vänner till Lillen Ronny Johansson

Blir så trött på att hela tiden läsa ”de dödas viloplats”. Hur många har pratat med sina anhöriga om den sista vilan?? Våran familj drabbades för tre års sen av två oväntade dödsfall av nära vänner. I det ens fallet blev det väldigt rörigt kring den avlidnes sista vila.

Sedan dess har min familj pratat mycket om hur vi vill ha det och nu när vi åter sitter i kläm bland byråkrater har vi skrivit ner hur vi vill ha det den dagen i VITA ARKIVET.

Några exempel ur Vita Arkivet: ”Jag önskar att min gravsten ska prydas av en motorcykel och berätta lite om mig”. ”Jag vill helst att min sten ska vara stående och ha en duva på toppen”. ”Jag vill ha en hjärtformad sten i röd granit.”

Sverige utger sig för att vara ett mångkulturellt land, men är vi verkligen det??

Inte i Karlskoga i alla fall.

Räcker med att åka till Örebro för att inse att dom gått längre i 2000-talet än vad Karlskoga har gjort. Vi har många invandrare från olika kulturer i vår stad. Ska ni protestera den dagen dom vill begrava sina anhöriga efter deras seder??

Ölburkar???? Det fanns 1 ölburk... och som vi poängterat, vi betalar en avgift för att kyrkan ska plocka bort ”skräp”. Dom kan ju inte ha ansett att ölburken var skräp eftersom den fick stå kvar nästan i två månader.

Vad gällande volvodekaler... Andra har duvor och änglar m.m. på sina gravstenar, Ronny älskade ROSA Volvobilar. Så varför ska andra få dekorera sina stenar men inte vi?? Lever vi inte på 2000-talet och i ett mångkulturellt land??

Kämpande anhöriga och vänner till Lillen Ronny Johansson