2015-03-24 06:00

2015-03-24 06:00

Vi behöver bättre vikarier

UTBILDNING: Missar viktig information inför proven

Utbildning

Jag går på Österledskolan i 8:an. Under höst-terminen så fick vi otroligt många vikarier, det var minst en lektion om dagen med vikarie. Jag tycker själv att det är bra när vi får vikarie så att vi inte missar något, men det har varit tre bra vikarier av tio.

Antingen är det en vikarie som inte bryr sig ett dugg och bara sitter där, eller så har inte vikarien fått några uppgifter och kan inte hjälpa oss. Med en eller två lektioner borta så missar man viktig information inför proven. Då blir det oftast sämre resultat också, så vill vi inte ha det! Det spelar ingen roll om man får ett papper på allt, vissa som ex. jag behöver en förklaring också, så en vikarie med någon som helst utbildning som lärare vore ju bättre. Kommer det in någon som har gått fotboll exempelvis, så har dom ingen aning som vikarie, hur man ska förklara och berätta.

Dom som har ansvar för vilka vikarier som kommer in borde ha högre krav på personerna!

Missnöjd elev

Jag går på Österledskolan i 8:an. Under höst-terminen så fick vi otroligt många vikarier, det var minst en lektion om dagen med vikarie. Jag tycker själv att det är bra när vi får vikarie så att vi inte missar något, men det har varit tre bra vikarier av tio.

Antingen är det en vikarie som inte bryr sig ett dugg och bara sitter där, eller så har inte vikarien fått några uppgifter och kan inte hjälpa oss. Med en eller två lektioner borta så missar man viktig information inför proven. Då blir det oftast sämre resultat också, så vill vi inte ha det! Det spelar ingen roll om man får ett papper på allt, vissa som ex. jag behöver en förklaring också, så en vikarie med någon som helst utbildning som lärare vore ju bättre. Kommer det in någon som har gått fotboll exempelvis, så har dom ingen aning som vikarie, hur man ska förklara och berätta.

Dom som har ansvar för vilka vikarier som kommer in borde ha högre krav på personerna!

Missnöjd elev