2015-03-24 06:00

2015-03-24 06:00

Skateparken på gång

Svar till ledsen BMX-åkare

Det blir skatepark! Bygget har redan påbörjats och om allt går enligt planerna kommer den stå klar nere vid brandstationen mellan Juni och Juli. Allt annat du hört är bra rykten. Vi i Rampaborg skateboardförening har en regelbunden kontakt med kommunen. Parken kommer att bli ungefär 750kvadratmeter stor och förutom Skateboard kommer både BMX (utan pegs), Kickbike och Inlines vara välkomna. Dock kommer det förmodligen bli så att vissa åkdon bara är tillåtna vissa dagar eller tider, då vi förväntar oss högt tryck på parken. Detta för att undvika krockar och överbefolkning i parken. Värt att påpeka är också att vi är väldigt nöjda med läget nere vid brandstationen som är ett riktigt guldläge och mig veterligen den första betongparken i Sverige belägen intill vatten.

Påståendet att vår utomhusyta på ekeby håller på att förfalla ser jag heller ingen grund i. Där har vi gjutit saker i betong för egen maskin och det lär ta många år innan det förfaller. Vi skateboardåkare är där och åker så fort vi får chansen och vi bygger ständigt nya saker så fort vi har tid och ork. Mycket av detta finansieras direkt från våra egna fickor, men även endel även av föreningen.

Mitt förslag till dig är att ni startar en BMX-förening om intresset är stort. Det är lättare att få kommunen att lyssna om man är flera och då kan man få hjälp med något som riktar in sig mer mot Bmx, som till exempel en dirt-bana eller liknande. Man brukar även komma väldigt långt om man helt enkelt bestämmer sig för att göra något åt saken själv, som vi gjort, på vår yta på ekeby.

Hoppas vi ses i den nya parken i sommar!

Tobias Svensson

Byggansvarig Rampaborg skateboardförening.

Det blir skatepark! Bygget har redan påbörjats och om allt går enligt planerna kommer den stå klar nere vid brandstationen mellan Juni och Juli. Allt annat du hört är bra rykten. Vi i Rampaborg skateboardförening har en regelbunden kontakt med kommunen. Parken kommer att bli ungefär 750kvadratmeter stor och förutom Skateboard kommer både BMX (utan pegs), Kickbike och Inlines vara välkomna. Dock kommer det förmodligen bli så att vissa åkdon bara är tillåtna vissa dagar eller tider, då vi förväntar oss högt tryck på parken. Detta för att undvika krockar och överbefolkning i parken. Värt att påpeka är också att vi är väldigt nöjda med läget nere vid brandstationen som är ett riktigt guldläge och mig veterligen den första betongparken i Sverige belägen intill vatten.

Påståendet att vår utomhusyta på ekeby håller på att förfalla ser jag heller ingen grund i. Där har vi gjutit saker i betong för egen maskin och det lär ta många år innan det förfaller. Vi skateboardåkare är där och åker så fort vi får chansen och vi bygger ständigt nya saker så fort vi har tid och ork. Mycket av detta finansieras direkt från våra egna fickor, men även endel även av föreningen.

Mitt förslag till dig är att ni startar en BMX-förening om intresset är stort. Det är lättare att få kommunen att lyssna om man är flera och då kan man få hjälp med något som riktar in sig mer mot Bmx, som till exempel en dirt-bana eller liknande. Man brukar även komma väldigt långt om man helt enkelt bestämmer sig för att göra något åt saken själv, som vi gjort, på vår yta på ekeby.

Hoppas vi ses i den nya parken i sommar!

Tobias Svensson

Byggansvarig Rampaborg skateboardförening.