2018-09-15 19:50

2018-09-15 19:50

Överlägset Bats vidare till final

BASEBOLL: Karlskoga Bats är nu en seger från att vara tillbaka i elitserien

Bats vann lördagens semifinal mot Umeå med klara 9–2. Nu väntar en, för elitserieavancemanget, helt avgörande match mot Los Nicas från Stockholm på söndagen.
– Det är seriens två bästa lag som möts i final, helt klart. Nu får vi se om vi är bäst eller näst bäst, säger rightfieldern Martin Fahlin.

Regionseriesegraren Bats rivstartade med två poäng redan i första inningen innan Umeå, som slutade femma i grundserien, kom tillbaka till 2–2.

– Enligt mig, och hela laget, stod det 2–2 för länge. Vi gick ner oss där och lite så har det varit under säsongen. Vi har oftast gått ut hårt och sen fått lite ”blackout”. Inte gjort något på två innings och sen gått ut lika hårt igen, lagt i femmans växel och bara kört, säger Martin Fahlin.

Bats lyckades nå femmans växel även i semifinalen samtidigt som spelande tränaren Sam Siddall kom in som pitcher och ”stängde ner” Umeå totalt.

Kombinationen räckte till klar seger med 9–2.

– Vi blev aldrig nervösa även fast det stod 2–2. De hade en bra pitcher som gjorde det han skulle och höll dem kvar i matchen, det var som att han kände på sig vart man inte ville ha bollen. När de bytte ut honom så drog vi ifrån.

Nu väntar final mot Stockholmslaget Los Nicas, som besegrade Uppsala med 11–2 i sin semifinal, på söndagen. Vinnaren spelar i elitserien kommande säsong.

Los Nicas och Bats stod i särklass i regionserien och möts nu för första gången under säsongen, då Bats tillhörde den södra matchgruppen och Los Nicas den norra.

– Det känns bra, det är ändå såna här matcher man spelar för. Båda lagen klarade sina semifinaler, det är helt klart seriens två bästa lag som möts. Nu får vi se om vi är bäst eller näst bäst, säger Fahlin inför en av karriärens största matcher.

Regionseriesegraren Bats rivstartade med två poäng redan i första inningen innan Umeå, som slutade femma i grundserien, kom tillbaka till 2–2.

– Enligt mig, och hela laget, stod det 2–2 för länge. Vi gick ner oss där och lite så har det varit under säsongen. Vi har oftast gått ut hårt och sen fått lite ”blackout”. Inte gjort något på två innings och sen gått ut lika hårt igen, lagt i femmans växel och bara kört, säger Martin Fahlin.

Bats lyckades nå femmans växel även i semifinalen samtidigt som spelande tränaren Sam Siddall kom in som pitcher och ”stängde ner” Umeå totalt.

Kombinationen räckte till klar seger med 9–2.

– Vi blev aldrig nervösa även fast det stod 2–2. De hade en bra pitcher som gjorde det han skulle och höll dem kvar i matchen, det var som att han kände på sig vart man inte ville ha bollen. När de bytte ut honom så drog vi ifrån.

Nu väntar final mot Stockholmslaget Los Nicas, som besegrade Uppsala med 11–2 i sin semifinal, på söndagen. Vinnaren spelar i elitserien kommande säsong.

Los Nicas och Bats stod i särklass i regionserien och möts nu för första gången under säsongen, då Bats tillhörde den södra matchgruppen och Los Nicas den norra.

– Det känns bra, det är ändå såna här matcher man spelar för. Båda lagen klarade sina semifinaler, det är helt klart seriens två bästa lag som möts. Nu får vi se om vi är bäst eller näst bäst, säger Fahlin inför en av karriärens största matcher.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.