2018-08-13 09:40

2018-08-13 09:40

Veteranen gör comeback i Kanonloppet

MOTORSPORT: Tomas Engström redo för tävlingarna i Karlskoga

STCC-veteranen Tomas Engström kommer att göra comeback i helgen med Micke Kågered Racing under klassiska Kanonloppet på Gelleråsen Arena. Samtidigt blir han den fjärde föraren någonsin att uppnå 200 körda STCC-tävlingar.

Den välmeriterade 54-åringen gjorde sin STCC-debut redan 1999 och har som bäst slutat på tredje plats totalt i mästerskapet 2003. Han körde sin senaste STCC-säsong 2013 och har sedan dess kört utvalda tävlingar i TCR International och senast China Touring Car Championship.

– Det ska bli otroligt kul att komma tillbaka i STCC igen efter fyra år med internationellt tävlande. STCC är på väg att bli riktigt bra igen och konkurrensen är stenhård, nivån är mycket hög jämfört med internationella mästerskap, säger Engström i ett pressmeddelande.

Maktfaktor

Tomas Engström dominerade den svenska Camaro Cupen under 90-talet där han bland annat vann fem back-to-back-titlar mellan 1994 och 1998. Säterföraren ser nu fram emot tävlingarna i Karlskoga där han kommer köra en Volkswagen Golf GTI TCR för teamet jämsides teamkollega Andreas Ahlberg.

– Jag ska försöka ge all den erfarenhet jag har fått under mina år i STCC, WTCC, ETCC, CTCC och TCR International till teamet. Min huvuduppgift är att hjälpa dem att utvecklas och framförallt bilen som jag känner väl då jag körde den första TCR-Golfen som tillverkades 2015.

Om teamkollegorna säger han såhär:

– Teamet är väldigt proffsigt och Andreas är en mycket duktig förare. Jag ser fram emot helgens tävlingar, säger Engström.

Kanonloppet på Gelleråsen inleds på fredag med tester, följt av kval på lördag och två tävlingar på söndag.

Den välmeriterade 54-åringen gjorde sin STCC-debut redan 1999 och har som bäst slutat på tredje plats totalt i mästerskapet 2003. Han körde sin senaste STCC-säsong 2013 och har sedan dess kört utvalda tävlingar i TCR International och senast China Touring Car Championship.

– Det ska bli otroligt kul att komma tillbaka i STCC igen efter fyra år med internationellt tävlande. STCC är på väg att bli riktigt bra igen och konkurrensen är stenhård, nivån är mycket hög jämfört med internationella mästerskap, säger Engström i ett pressmeddelande.

Maktfaktor

Tomas Engström dominerade den svenska Camaro Cupen under 90-talet där han bland annat vann fem back-to-back-titlar mellan 1994 och 1998. Säterföraren ser nu fram emot tävlingarna i Karlskoga där han kommer köra en Volkswagen Golf GTI TCR för teamet jämsides teamkollega Andreas Ahlberg.

– Jag ska försöka ge all den erfarenhet jag har fått under mina år i STCC, WTCC, ETCC, CTCC och TCR International till teamet. Min huvuduppgift är att hjälpa dem att utvecklas och framförallt bilen som jag känner väl då jag körde den första TCR-Golfen som tillverkades 2015.

Om teamkollegorna säger han såhär:

– Teamet är väldigt proffsigt och Andreas är en mycket duktig förare. Jag ser fram emot helgens tävlingar, säger Engström.

Kanonloppet på Gelleråsen inleds på fredag med tester, följt av kval på lördag och två tävlingar på söndag.

  • Jonas Griberg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.