2018-06-14 14:23

2018-06-14 14:23

Lennys nya tränarjobb

ISHOCKEY: Tar över nykomlingslag

Den före detta BIK Karlskoga-tränaren Lenny Eriksson har klart med nytt jobb.

Han tar över som tränare för division 1-nykomlingen Kalmar.

Kalmar hade gjort klart med tidigare Viking-spelaren Duane Smith men den uppgörelsen bröts sedan det stod klart att Smith uttryckt sig rasistiskt på Twitter.

Eriksson kommer närmast från Arboga, som han räddade kvar i division 1. Efter de tre lyckosamma åren som tränare för BIK:s allsvenska lag var han tillbaka två säsonger i Norge som coach för Sparta Sarpsborg, klubben som han blev mästare med våren 2011.

Han tar över som tränare för division 1-nykomlingen Kalmar.

Kalmar hade gjort klart med tidigare Viking-spelaren Duane Smith men den uppgörelsen bröts sedan det stod klart att Smith uttryckt sig rasistiskt på Twitter.

Eriksson kommer närmast från Arboga, som han räddade kvar i division 1. Efter de tre lyckosamma åren som tränare för BIK:s allsvenska lag var han tillbaka två säsonger i Norge som coach för Sparta Sarpsborg, klubben som han blev mästare med våren 2011.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.