2018-06-13 19:33

2018-06-13 19:33

Orion värvar från USA

VOLLEYBOLL: Spiker med stor erfarenhet

Degerfors volley Orion värvar en amerikansk spiker.
– Vi tror att hon kommer att bidra jättemycket till vårt lag, säger sportchefen Mikaela Green.

Jademone Jones är 23 år och kommer från Savannah i Georgia.

– Det är en spelare med stor erfarenhet. Hon har varit lagkapten och är en atletisk spelare som vi hoppas mycket på, förklarar Mikaela Green när hon presenterar den för Degerforsklubben mycket positiva nyheten under onsdagskvällen.

Jademone Jones har även basketförflutet men det är framför allt volleyboll som hon ägnat sig åt i sportsammanhang.

Orion gjorde sin historiska debutsäsong i elitserien 2017–2018. Laget kom då sist men behövde ändå inte kvala för sin fortsatta elitserieexistens då inget lag underifrån ville gå upp. Under säsongen visade tjejerna förbättrade takter, något som förstås är stärkande inför fortsättningen.

Julie Mota, som fanns i klubben som spelande coach redan förra säsongen, och nya italienskan Sofia Segantini är Orions internationella inslag i truppen sedan tidigare.

Jademone Jones kontrakt med Orion gäller från 1 september.

Seriespelet inleds med bortamatch mot Lindesberg lördag 29 september. Hemmapremiären spelas lördag 13 oktober när Sollentuna, med Degerforstjejerna Hanna Eriksson och ”Madde” Green gästar Stora vallahallen.

Jademone Jones är 23 år och kommer från Savannah i Georgia.

– Det är en spelare med stor erfarenhet. Hon har varit lagkapten och är en atletisk spelare som vi hoppas mycket på, förklarar Mikaela Green när hon presenterar den för Degerforsklubben mycket positiva nyheten under onsdagskvällen.

Jademone Jones har även basketförflutet men det är framför allt volleyboll som hon ägnat sig åt i sportsammanhang.

Orion gjorde sin historiska debutsäsong i elitserien 2017–2018. Laget kom då sist men behövde ändå inte kvala för sin fortsatta elitserieexistens då inget lag underifrån ville gå upp. Under säsongen visade tjejerna förbättrade takter, något som förstås är stärkande inför fortsättningen.

Julie Mota, som fanns i klubben som spelande coach redan förra säsongen, och nya italienskan Sofia Segantini är Orions internationella inslag i truppen sedan tidigare.

Jademone Jones kontrakt med Orion gäller från 1 september.

Seriespelet inleds med bortamatch mot Lindesberg lördag 29 september. Hemmapremiären spelas lördag 13 oktober när Sollentuna, med Degerforstjejerna Hanna Eriksson och ”Madde” Green gästar Stora vallahallen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.