2018-05-16 10:08

2018-05-16 10:08

Karlskogas OS-back spelar vidare i SHL

ISHOCKEY: Bertilsson utnyttjar inte möjligheten att byta till KHL

Karlskogas OS-back Simon Bertilsson spelar vidare i SHL-klubben Brynäs även kommande säsong.

Han hade annars möjlighet att lämna klubben för spel i KHL men väljer att inte utnyttja den möjligheten.

Bertilsson, som är född 1991, har spelat i Brynäs A-lag sedan säsongen 2008–2009.

– Det känns helt rätt för mig att stanna och spela vidare i Brynäs IF. Klubben ligger mig varmt om hjärtat och jag ser verkligen fram mot den kommande säsongen. Vi får ett grymt bra lag och vi är ett skönt gäng i truppen. Jag vill ta ytterligare SM-guld i Brynäströjan, säger Bertilsson på Brynäs hemsida.

Där lägger Gävleklubbens sportchef Stefan Bengtzén, som ju även han kommer från Karlskoga, till:

– Vi har under lagbygget haft i beredskap att Berra skulle lämna för spel i KHL. Men nu när det står klart att han blir kvar i klubben så är vi såklart otroligt nöjda med det. Vi kan nu konstatera att vi har en backsida som är mycket stark, som tillsammans med vårt målvaktspar kommer göra det otroligt svårt att göra mål på Brynäs framöver.

Han hade annars möjlighet att lämna klubben för spel i KHL men väljer att inte utnyttja den möjligheten.

Bertilsson, som är född 1991, har spelat i Brynäs A-lag sedan säsongen 2008–2009.

– Det känns helt rätt för mig att stanna och spela vidare i Brynäs IF. Klubben ligger mig varmt om hjärtat och jag ser verkligen fram mot den kommande säsongen. Vi får ett grymt bra lag och vi är ett skönt gäng i truppen. Jag vill ta ytterligare SM-guld i Brynäströjan, säger Bertilsson på Brynäs hemsida.

Där lägger Gävleklubbens sportchef Stefan Bengtzén, som ju även han kommer från Karlskoga, till:

– Vi har under lagbygget haft i beredskap att Berra skulle lämna för spel i KHL. Men nu när det står klart att han blir kvar i klubben så är vi såklart otroligt nöjda med det. Vi kan nu konstatera att vi har en backsida som är mycket stark, som tillsammans med vårt målvaktspar kommer göra det otroligt svårt att göra mål på Brynäs framöver.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.