2018-01-12 10:23

2018-01-12 10:50

Lagkaptenen "Akos" nyckelpunkter

INNEBANDY: Fyra matcher på en vecka för Degerforstjejerna

Degerfors innebandytjejer går nu in i en mycket viktig och avgörande period med fyra matcher på en vecka.
– Nu har vi spelat fyra matcher färre vilket kan vara tolv poäng. Då är vi i topp om vi vinner alla. Där vi ska vara, säger lagkaptenen Anna-Karin Sköld.

Degerfors har som femma i tabellen 15 poäng på sju spelade matcher. Hultsberg/Björkås toppar med 27 på tio omgångar. Grums följer som tvåa med 24 på elva medan Heden är trea med 23 på tio. Ettan går direkt upp i division 2 medan tvåan och trean får chansen att kvala dit.

Här kan du se hela tabellen.

Späckat schema

Degerfors intensiva period börjar nu på lördag, 13 januari, med hemmamatch mot tabellsjuan Nordmarken, som besegrades med 2–1 borta i första omgången i höstas efter att lagkaptenen gjort det matchavgörande målet.

Tisdag 16 januari ställs ”Ako” och hennes lag mot nästjumbon Karlstad IBF bredd, med tre poäng inspelade, borta.

Fredag 19 januari gästar Grums Stora vallahallen.

Och dagen därpå kommer Deje, som är sist med noll poäng på besök; det Deje som Degerfors slog med 12–0 i höstas då Degerforskaptenen slog till med ett äkta hattrick på mindre än tio minuter i mittenperioden. Hon gjorde då ytterligare ett mål och bidrog även med en passningspoäng.

Här är nyckelpunkterna som ”Ako” Sköld väljer ut inför fortsättningen på säsongen:

• Skadefria

– Det känns som den största punkten. Nyckelspelarna Tyra, ”Tess” och Cissi har varit skadade längre perioder. Och det märks när man är en väldigt liten trupp sedan innan. Inte heller Alexandra, som fått diskbråck, är helt 100, säger ”Ako” om fyra viktiga spelare som dragits med skador: Tyra Törnqvist, Térèse Back, Cissi Lundevall och Alexandra Svärd.

Även Linda Möller har varit skadad vilket även det förstås varit ett avbräck.

Två bra målvakter

– Som tur är har vi två bra målisar. Jennie, som förra året stod större delen av matcherna, har kört på i år igen. Inte i samma utsträckning vad gäller träning men hon är i form ändå, fortsätter en av seriens bästa offensiva spelare när hon kommer in på rutinerade Jennie Ragnarsson.

Hon påpekar vidare:

– Tre starka utespelare är svårare att hitta komplement till.

• Målsättningen

– Att vi vidhåller målsättningen om att gå upp till division 2. Dock så vet vi att det var tuffare än vad vi trodde.

• Fokus

– Vi måste ha mer fokus på träningarna och fokus från första minuten i matcherna.

Om de här nyckelpunkterna uppfylls räknar Degerforskaptenen med en fortsatt mycket intressant säsong för sitt lag.

Degerfors har som femma i tabellen 15 poäng på sju spelade matcher. Hultsberg/Björkås toppar med 27 på tio omgångar. Grums följer som tvåa med 24 på elva medan Heden är trea med 23 på tio. Ettan går direkt upp i division 2 medan tvåan och trean får chansen att kvala dit.

Här kan du se hela tabellen.

Späckat schema

Degerfors intensiva period börjar nu på lördag, 13 januari, med hemmamatch mot tabellsjuan Nordmarken, som besegrades med 2–1 borta i första omgången i höstas efter att lagkaptenen gjort det matchavgörande målet.

Tisdag 16 januari ställs ”Ako” och hennes lag mot nästjumbon Karlstad IBF bredd, med tre poäng inspelade, borta.

Fredag 19 januari gästar Grums Stora vallahallen.

Och dagen därpå kommer Deje, som är sist med noll poäng på besök; det Deje som Degerfors slog med 12–0 i höstas då Degerforskaptenen slog till med ett äkta hattrick på mindre än tio minuter i mittenperioden. Hon gjorde då ytterligare ett mål och bidrog även med en passningspoäng.

Här är nyckelpunkterna som ”Ako” Sköld väljer ut inför fortsättningen på säsongen:

• Skadefria

– Det känns som den största punkten. Nyckelspelarna Tyra, ”Tess” och Cissi har varit skadade längre perioder. Och det märks när man är en väldigt liten trupp sedan innan. Inte heller Alexandra, som fått diskbråck, är helt 100, säger ”Ako” om fyra viktiga spelare som dragits med skador: Tyra Törnqvist, Térèse Back, Cissi Lundevall och Alexandra Svärd.

Även Linda Möller har varit skadad vilket även det förstås varit ett avbräck.

Två bra målvakter

– Som tur är har vi två bra målisar. Jennie, som förra året stod större delen av matcherna, har kört på i år igen. Inte i samma utsträckning vad gäller träning men hon är i form ändå, fortsätter en av seriens bästa offensiva spelare när hon kommer in på rutinerade Jennie Ragnarsson.

Hon påpekar vidare:

– Tre starka utespelare är svårare att hitta komplement till.

• Målsättningen

– Att vi vidhåller målsättningen om att gå upp till division 2. Dock så vet vi att det var tuffare än vad vi trodde.

• Fokus

– Vi måste ha mer fokus på träningarna och fokus från första minuten i matcherna.

Om de här nyckelpunkterna uppfylls räknar Degerforskaptenen med en fortsatt mycket intressant säsong för sitt lag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.