2017-09-13 21:47

2017-09-13 21:47

Bråtens sena mål säkrade kontraktet

FOTBOLL: division 5: Bråtens IK–Hertzöga BK 2 2–1 (0–0)

Bråtens IK spelar i fotbollens division 5 även nästa säsong. Onsdagens hemmamatch mot Hertzögas andralag vanns med 2–1 (0–0) efter ett sent segermål av inhopparen Gustav Jonsson.

Bråten är därmed sju poäng före lokalkonkurrenten Woody's FC, som hade varit ett hot om inte Bråten vunnit. Eftersom WFC bara kan ta ytterligare sex poäng är det klart att inget lag underifrån kan passera Bråten.

I stället kan Bråten utmana både sjuan Rävåsens IK Karlskoga, som är två poäng före, och åttan Grums – med en poängs marginal ner. Det som talar lite extra för Bråten är att laget har en match mindre spelad – två återstår för Bråten – än konkurrenterna närmast.

Mål efter hörna

Mot Hertzögas andralag, som fortfarande kan ta sig för WFC och nå kvalplatsen för fortsatt division 5-spel, var det mållöst efter den första halvleken.

– Det kändes som att vi hade kontroll på matchen men saknade den rätta spetsen framåt, kommenterar Bråtens tränare Fredrik ”Erra” Ericsson.

Bråten tog ledningen efter drygt 50 minuters spel när lagkaptenen Markus Åkerberg slog till. Han slog in en målvaktsretur sedan Benjamin Lagerstam haft första läget efter hörna från David ”Kaj” Carlsson.

Bara ett par minuter senare var det utjämnat på Nobelstadions konstgräs. Bråten straffades då för ett misstag.

Inhoppare slog till

Skårelaget fick energi av målet och hade två avslut i målramen. Mot slutet gjorde Bråten några byte, fick in ny kraft i laget och fixade segern. I slutet prickade Gustav Jonsson, som strax innan haft ett annat bra läge, in det avgörande 2–1-målet.

Tränaren vill framför allt berömma backen Thomas Futvoye och inhopparna Gustav Jonsson, Robin Bohlin, Tommie Bergman och Fredrik Bergenheim.

Bråten är därmed sju poäng före lokalkonkurrenten Woody's FC, som hade varit ett hot om inte Bråten vunnit. Eftersom WFC bara kan ta ytterligare sex poäng är det klart att inget lag underifrån kan passera Bråten.

I stället kan Bråten utmana både sjuan Rävåsens IK Karlskoga, som är två poäng före, och åttan Grums – med en poängs marginal ner. Det som talar lite extra för Bråten är att laget har en match mindre spelad – två återstår för Bråten – än konkurrenterna närmast.

Mål efter hörna

Mot Hertzögas andralag, som fortfarande kan ta sig för WFC och nå kvalplatsen för fortsatt division 5-spel, var det mållöst efter den första halvleken.

– Det kändes som att vi hade kontroll på matchen men saknade den rätta spetsen framåt, kommenterar Bråtens tränare Fredrik ”Erra” Ericsson.

Bråten tog ledningen efter drygt 50 minuters spel när lagkaptenen Markus Åkerberg slog till. Han slog in en målvaktsretur sedan Benjamin Lagerstam haft första läget efter hörna från David ”Kaj” Carlsson.

Bara ett par minuter senare var det utjämnat på Nobelstadions konstgräs. Bråten straffades då för ett misstag.

Inhoppare slog till

Skårelaget fick energi av målet och hade två avslut i målramen. Mot slutet gjorde Bråten några byte, fick in ny kraft i laget och fixade segern. I slutet prickade Gustav Jonsson, som strax innan haft ett annat bra läge, in det avgörande 2–1-målet.

Tränaren vill framför allt berömma backen Thomas Futvoye och inhopparna Gustav Jonsson, Robin Bohlin, Tommie Bergman och Fredrik Bergenheim.