2017-08-12 21:37

2017-08-13 07:41

Delad serieledning för överlägset RIK

FOTBOLL: Övertygade stort trots sin problematiska träningsvecka: "Otroligt stabil match"

Rävåsen var, trots en besvärlig uppladdning, överlägset tabellfemman Gauthiod. Slutresultatet 3–0 var i underkant och nu delar RIK serieledningen med Lidköping.
– Jag är enormt stolt över tjejerna, säger tränaren Ronny Spjuth.

Rävåsen blev, som du kunde läsa i lördagstidningen, väldigt besviket när de upptäckte resultatet av kommunens klippning av Kilsta IP inför lördagens hemmamatch mot Grästorpslaget Gauthiod.

Spelare och ledare krattade, efter fredagsträningen, gräs fram till 21.30 då allt löst gräs var uppsamlat på en av planhalvorna.

Tränaren Ronny Spjuth reagerade kraftigt med oro för hur krattningen före och efter träningen skulle påverka spelarnas status mot Gauthiod.

– Det var en sak... Ett annat stort bekymmer var att i stort sett halva startelvan har varit sjuk under veckan. Vi har haft rejäla förkylningar, hosta och feber. Det gjorde att jag blev ännu mer osäker för hur vi skulle stå oss mot ett så fysiskt starkt lag, säger Spjuth.

– Sen blev det extrapasset i går, med att kratta gräs, samtidigt som vi skulle spela på en otroligt tung plan. Det är naturligtvis samma för båda lagen, men med tanke på veckans sjukstuga var jag väldigt orolig för att vi skulle få någon typ av negativ reaktion. I stället blev reaktionen nästan den motsatta.

Minst sagt. Rävåsen dominerade från start och i 35:e minuten slog Qbikvärvningen Nathalie Hallquist, sedan målvakten tappat ett högerkantsinlägg från Amandha Sjöberg, in sitt första seriemål för RIK.

”Beundransvärt”

1–0 i halvtid var i underkant och Rävåsen fortsatte att imponera även efter pausvilan. Två mål av Jade Flory, som innebär att hon nu är uppe i 22 fullträffar och toppar skytteligan med sex måls marginal, fastställde slutresultatet till 3–0.

Spjuth hade sannerligen oroat sig i onödan.

– Jag är enormt stolt över tjejerna, men det har jag varit hela året. Just moralen och inställningen de visar för laget och för varandra... Det är beundransvärt.

Lidköping i cupen

Rävåsentränaren beskriver sitt lags match som taktiskt fulländad.

– Vi pratade mycket om hur vi skulle ligga i försvarsspelet och att vi skulle prioritera positionsspelet för att tackla Gauthiods offensiv, som vi hade svårt mot i våras, säger Spjuth.

– Vi ville skapa lägen på att vi själva låg rätt i spelet och det gjorde vi till fullo. Samtidigt släppte vi till två avslut på hela matchen, det här är säkert matchen som ”Alex” (målvakten Alexandra Blom) har haft minst att göra i. Vi gjorde en otroligt stabil match.

Sju matcher kvar och delad serieledning... Vad säger du om läget?

– Det är det som är så skönt, jag har sagt det till andra också... Nu är varje match den viktigaste vi har den här hösten och det är otroligt roligt att ha såna matcher. Höstarna kan vara mörka, tråkiga och omotiverade men så länge vi har det här att spela för så är det otroligt stimulerande.

Rävåsen möter härnäst Lidköping i en prestigematch i Svenska cupen på tisdag. Därefter väntar Töcksfors borta på lördag.

Rävåsen blev, som du kunde läsa i lördagstidningen, väldigt besviket när de upptäckte resultatet av kommunens klippning av Kilsta IP inför lördagens hemmamatch mot Grästorpslaget Gauthiod.

Spelare och ledare krattade, efter fredagsträningen, gräs fram till 21.30 då allt löst gräs var uppsamlat på en av planhalvorna.

Tränaren Ronny Spjuth reagerade kraftigt med oro för hur krattningen före och efter träningen skulle påverka spelarnas status mot Gauthiod.

– Det var en sak... Ett annat stort bekymmer var att i stort sett halva startelvan har varit sjuk under veckan. Vi har haft rejäla förkylningar, hosta och feber. Det gjorde att jag blev ännu mer osäker för hur vi skulle stå oss mot ett så fysiskt starkt lag, säger Spjuth.

– Sen blev det extrapasset i går, med att kratta gräs, samtidigt som vi skulle spela på en otroligt tung plan. Det är naturligtvis samma för båda lagen, men med tanke på veckans sjukstuga var jag väldigt orolig för att vi skulle få någon typ av negativ reaktion. I stället blev reaktionen nästan den motsatta.

Minst sagt. Rävåsen dominerade från start och i 35:e minuten slog Qbikvärvningen Nathalie Hallquist, sedan målvakten tappat ett högerkantsinlägg från Amandha Sjöberg, in sitt första seriemål för RIK.

”Beundransvärt”

1–0 i halvtid var i underkant och Rävåsen fortsatte att imponera även efter pausvilan. Två mål av Jade Flory, som innebär att hon nu är uppe i 22 fullträffar och toppar skytteligan med sex måls marginal, fastställde slutresultatet till 3–0.

Spjuth hade sannerligen oroat sig i onödan.

– Jag är enormt stolt över tjejerna, men det har jag varit hela året. Just moralen och inställningen de visar för laget och för varandra... Det är beundransvärt.

Lidköping i cupen

Rävåsentränaren beskriver sitt lags match som taktiskt fulländad.

– Vi pratade mycket om hur vi skulle ligga i försvarsspelet och att vi skulle prioritera positionsspelet för att tackla Gauthiods offensiv, som vi hade svårt mot i våras, säger Spjuth.

– Vi ville skapa lägen på att vi själva låg rätt i spelet och det gjorde vi till fullo. Samtidigt släppte vi till två avslut på hela matchen, det här är säkert matchen som ”Alex” (målvakten Alexandra Blom) har haft minst att göra i. Vi gjorde en otroligt stabil match.

Sju matcher kvar och delad serieledning... Vad säger du om läget?

– Det är det som är så skönt, jag har sagt det till andra också... Nu är varje match den viktigaste vi har den här hösten och det är otroligt roligt att ha såna matcher. Höstarna kan vara mörka, tråkiga och omotiverade men så länge vi har det här att spela för så är det otroligt stimulerande.

Rävåsen möter härnäst Lidköping i en prestigematch i Svenska cupen på tisdag. Därefter väntar Töcksfors borta på lördag.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.