2017-07-17 17:58

2017-07-17 17:58

Skador har satt stopp för Ayaz

FOTBOLL: "Jag har i stort sett bara spelat två hela matcher"

Ferhad Ayaz har haft en tung vårsäsong. Den tidigare Degerforsspelaren har dragits med skador och endast startat fyra matcher för sitt Örebro SK.
– Det har varit tufft, berättar yttermittfältaren till KT-sporten.

I april 2016 valde Ferhad Ayaz att bryta sitt kontrakt med Gaziantepspor i den turkiska högstaligan. 22–åringen tränade då med Degerfors, som han gjorde 14 mål för under sina tre säsonger i A-laget.

En återkomst i brukslaget blev det dock inte – Kristinehamnssonen valde att skriva på för ÖSK. Väl i allsvenskan mäktade han med åtta matcher och ett mål under höstsäsongen. Inför 2017 års säsong fanns det förhoppningar om att Ayaz kunde växa fram till en nyckelspelare, men skador har satt käppar i hjulen.

– Jag har haft problem med ryggen och en baksida. Baksidan kändes redan i första matchen då jag fick kliva av efter 25–30 minuter. Ryggen har jag känt av att det kommit mer och mer och till slut gick det inte, så jag blev ombedd att bara vila och ta det lugnt.

Mål i första matchen

I den allsvenska premiären hann Ayaz med att både göra mål och bli utbytt på grund av skada. Han satte ledningsmålet i 2–1-vinsten mot Jönköping Södra men sedan dess har det bara blivit sex matcher (fyra starter och två inhopp).

– Det har varit tufft. Jag har i stort sett bara spelat två hela matcher. Jag hade en bra känsla inför säsongen. Jag presterade bra på vårt försäsongsläger i Portugal och sedan mål i premiären, så det är klart att det var extra tufft att bli skadad, men det är så det är i fotboll, ibland kommer tuffa tider och dem ska man klara av.

En flytt från Närkelaget är inget Ayaz har tänkt på.

– Jag trivs i ÖSK och har kontrakt i två år till så jag har inga planer på att flytta.

Örebro SK utklassade under helgen IFK Göteborg på Behrn Arena. ÖSK vann till slut med 4–2 efter en imponerande förstahalvlek med fyra mål från hemmalaget. I nästa omgång väntar samma IFK.

– Jag siktar på att vara tillbaka till den matchen, säger spelaren.

Örebro SK ligger i skrivande stund på en niondeplats i tabellen.

I april 2016 valde Ferhad Ayaz att bryta sitt kontrakt med Gaziantepspor i den turkiska högstaligan. 22–åringen tränade då med Degerfors, som han gjorde 14 mål för under sina tre säsonger i A-laget.

En återkomst i brukslaget blev det dock inte – Kristinehamnssonen valde att skriva på för ÖSK. Väl i allsvenskan mäktade han med åtta matcher och ett mål under höstsäsongen. Inför 2017 års säsong fanns det förhoppningar om att Ayaz kunde växa fram till en nyckelspelare, men skador har satt käppar i hjulen.

– Jag har haft problem med ryggen och en baksida. Baksidan kändes redan i första matchen då jag fick kliva av efter 25–30 minuter. Ryggen har jag känt av att det kommit mer och mer och till slut gick det inte, så jag blev ombedd att bara vila och ta det lugnt.

Mål i första matchen

I den allsvenska premiären hann Ayaz med att både göra mål och bli utbytt på grund av skada. Han satte ledningsmålet i 2–1-vinsten mot Jönköping Södra men sedan dess har det bara blivit sex matcher (fyra starter och två inhopp).

– Det har varit tufft. Jag har i stort sett bara spelat två hela matcher. Jag hade en bra känsla inför säsongen. Jag presterade bra på vårt försäsongsläger i Portugal och sedan mål i premiären, så det är klart att det var extra tufft att bli skadad, men det är så det är i fotboll, ibland kommer tuffa tider och dem ska man klara av.

En flytt från Närkelaget är inget Ayaz har tänkt på.

– Jag trivs i ÖSK och har kontrakt i två år till så jag har inga planer på att flytta.

Örebro SK utklassade under helgen IFK Göteborg på Behrn Arena. ÖSK vann till slut med 4–2 efter en imponerande förstahalvlek med fyra mål från hemmalaget. I nästa omgång väntar samma IFK.

– Jag siktar på att vara tillbaka till den matchen, säger spelaren.

Örebro SK ligger i skrivande stund på en niondeplats i tabellen.

  • Carl Bolinder

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.