2017-07-16 19:21

2017-07-16 19:21

Tangerat årsbästa av Frida Östlund

MOTORSPORT: Hade chans på seger - små misstag avgjorde

Karlskogaåkaren Frida Östlund låg sexa efter det första heatet. I det andra körde hon upp sig till en andraplats. Placeringarna räckte totalt till en tredjeplats i tävlingen som även var en del av det Nordiska Mästerskapet.
– I det stora hela är jag väldigt nöjd, säger Östlund.

Den femte deltävlingen i Motorcross-SM gick av stapeln på västkusten i Valberg. Lördagens heat blev en drabbning mellan sex åkare som stack ifrån resten av startfältet. Natalie Kane åkte in som etta och hade 24 sekunder till godo gentemot sjätteplacerade Östlund.

– Det kändes bra under första halvan av loppet. När det var cirka åtta minuter kvar började krampen i armarna att komma. Jag försökte hålla undan för tjejerna som var bakom mig men tappade en placering efter en dum miss. Sedan skulle jag testa att åka i ytterspåret men då tappade jag ytterligare en förare som jag inte visste låg så nära. Jag försökte svara men hade ingenting kvar att ge, jag hade problem att hålla i styret, förklarar Östlund.

Märklig händelse

Under söndagen börja regnet ösa ned på Varbergs bana vilket gjorde det svåråkt för motorcrossförarna. Det blev också en kaosartad tillställning. Ettan och tvåan i det andra heatet blev i efterhand nedpetade tio placeringar på grund av att de kört mot gul flagg efter att en åkare hade ramlat.

Frida Östlund åkte först in som fyra i mål men blev sedan tilldelad en silverpeng efter händelsen.

24-åringen ledde efter halva loppet men hade en miss i en kurva och sedan fick värmländskan även strul med glasögonen precis innan ett dubbelhopp som gjorde att hon missade sektionen.

Två händelser som blev kostbara.

– Eftersom banan var väldigt blöt och svåråkt var det viktigt att få till en bra start och det fick jag. Efter strulet med glasögonen försökte jag komma in i ett flow och inte göra några dumma misstag. Jag kände att det var väldigt viktigt att försöka ha på mig dem så mycket som möjligt och inte kasta dem så att de skulle bli förstörda, förklarar Östlund.

Fortsätter prestera

Karlskogatjejen tangerade därmed sitt årsbästa från den förra deltävlingen. En tredjeplats i den femte SM-deltävlingen och Nordiska Mästerskapet var ett styrkebesked.

– Jag är nöjd med min körning men lite frustrerad över att jag fick kramp. Men det är sådant som händer, jag har inte kört något sedan förra deltävlingen och saknar lite körtid.

Den femte deltävlingen i Motorcross-SM gick av stapeln på västkusten i Valberg. Lördagens heat blev en drabbning mellan sex åkare som stack ifrån resten av startfältet. Natalie Kane åkte in som etta och hade 24 sekunder till godo gentemot sjätteplacerade Östlund.

– Det kändes bra under första halvan av loppet. När det var cirka åtta minuter kvar började krampen i armarna att komma. Jag försökte hålla undan för tjejerna som var bakom mig men tappade en placering efter en dum miss. Sedan skulle jag testa att åka i ytterspåret men då tappade jag ytterligare en förare som jag inte visste låg så nära. Jag försökte svara men hade ingenting kvar att ge, jag hade problem att hålla i styret, förklarar Östlund.

Märklig händelse

Under söndagen börja regnet ösa ned på Varbergs bana vilket gjorde det svåråkt för motorcrossförarna. Det blev också en kaosartad tillställning. Ettan och tvåan i det andra heatet blev i efterhand nedpetade tio placeringar på grund av att de kört mot gul flagg efter att en åkare hade ramlat.

Frida Östlund åkte först in som fyra i mål men blev sedan tilldelad en silverpeng efter händelsen.

24-åringen ledde efter halva loppet men hade en miss i en kurva och sedan fick värmländskan även strul med glasögonen precis innan ett dubbelhopp som gjorde att hon missade sektionen.

Två händelser som blev kostbara.

– Eftersom banan var väldigt blöt och svåråkt var det viktigt att få till en bra start och det fick jag. Efter strulet med glasögonen försökte jag komma in i ett flow och inte göra några dumma misstag. Jag kände att det var väldigt viktigt att försöka ha på mig dem så mycket som möjligt och inte kasta dem så att de skulle bli förstörda, förklarar Östlund.

Fortsätter prestera

Karlskogatjejen tangerade därmed sitt årsbästa från den förra deltävlingen. En tredjeplats i den femte SM-deltävlingen och Nordiska Mästerskapet var ett styrkebesked.

– Jag är nöjd med min körning men lite frustrerad över att jag fick kramp. Men det är sådant som händer, jag har inte kört något sedan förra deltävlingen och saknar lite körtid.

  • Jonas Griberg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.