2017-07-16 15:30

2017-07-16 15:30

Karlskogasimmarna avslutade mästerskapet på topp

SIMNING: Fick pris för bäste prestation

Sum-Sims riksfinal i Malmö är över för Karlskogasimmarna. Avslutningsdagen blev den bästa placerings- och tidsmässigt för simföreningen. Alexander Nylén och Igor Blagojevic slog personligt rekord i samtliga simsätt under mästerskapet.

Under lördagen var det Igor Blagojevic och Philip Lövbom som återigen stod för imponerande insatser när 200 meter ryggsim avgjordes.

Lövbom, som inte har kunnat göra sig själv rättvisa på grund av sjukdomsbesvär, simmade ändå på sin maximala nivå. 14-åringen var bara marginaler från att slå sitt personliga rekord men nådde inte riktigt ända fram.

På 100 meter ryggsim tangerade Philip sitt rekord. Han växte ju längre tävlingen led och visade vilken kvalité han har.

– Jag gjorde så gott jag kunde, men sjukdomen sitter kvar så jag orkade inte så mycket. Lite surt att det inte blev några rekord, hade jag haft en bättre uppladdning så hade det gått mycket bättre. Jag hade inte krafterna kvar att utmana på allvar, jag blev trött ganska snabbt och mjölksyran kom fortare än den brukar. Jag kunde inte göra bättre ifrån mig så jag är nöjd ändå, summerar Lövbom.

Talangen kommer nu att åka till Norrköping för att delta i Stadium Sportscamp.

Fick pris

Igor Blagojevic fortsatte dock sin fina trend med att kapa sina personliga rekord. Denna gång blev det en sänkning med tre sekunder på 100 meter rygg. Även på 100 meter fjärilssim slog han sitt egna pers med en hundradel.

Under söndagen kom de bästa resultaten.

Igor sänkte sitt rekord med två sekunder på 400 medley och slutade på en 16:e plats.

– Jag är jättenöjd över mina prestationer. Det är inte ofta som det händer att man slår personligt rekord i alla grenar, så det är jag väldigt glad över. 400 medley och 200 medley var mina bästa lopp i mästerskapet. Det är en tuff konkurrens men jag är nöjd över att ha kommit topp 20 i Sverige. Att jag inte kom till någon final är inget som jag är ledsen över, jag vill utvecklas långsamt och sakta men säkert ta ytterligare kliv i karriären, säger Blagojevic.

17-åringen fick dock lite plåster på såren.

Under lördagen vann han förstapris i UGP-tävlingen, som delas ut till den simmare som gjort den bästa prestationen i åldersgrupperna 16-18 år.

– Det är jag väldigt glad över, säger han.

Nära finalplats

Alexander Nylén startade söndagen med 400 medley, som var hans klart bästa lopp i mästerskapet. Där sänkte Nylén sitt rekord med hela tio sekunder, vilket räckte till en fin 14:e plats. 17-åringen var bara fem sekunder från att nå en finalplats.

Karlskogasimmaren kom först i sitt heat, mycket tack vare hans fina bröstsim.

– Jag började ganska fort med fjärilsim för att inte komma så långt efter i början. Sedan vet jag att ryggsim är min svagaste sida så där försökte jag bara återhämta mig. På bröstsimmet tog jag i som mest och sedan simmade jag bara i mål under frisimmet.

Att han missade en finalplats är dock inget som grämer honom.

– Nja, finalen var lite för långt bort för att vara ledsen. Jag är bara glad över att jag gjorde ett bra lopp. Jag är faktiskt helnöjd. Jag har aldrig haft en sådan här bra vecka tidigare, summerar Nylén som även simmade 200 meter bröstsim där han blev 20:e.

Tränaren nöjd

Tränaren Åke Nylén fanns på plats i Skåne och kunde inget annat än att vara nöjd över simmarnas prestationer.

– De gjorde jättebra ifrån sig. Vi hade lite känningar på att det skulle bli en finalplats i på 400 meter medley men det är riktigt tätt mellan simmarna. Nu var vi inte så långt bort, men alla borde vara riktigt nöjda, säger han.

Under lördagen var det Igor Blagojevic och Philip Lövbom som återigen stod för imponerande insatser när 200 meter ryggsim avgjordes.

Lövbom, som inte har kunnat göra sig själv rättvisa på grund av sjukdomsbesvär, simmade ändå på sin maximala nivå. 14-åringen var bara marginaler från att slå sitt personliga rekord men nådde inte riktigt ända fram.

På 100 meter ryggsim tangerade Philip sitt rekord. Han växte ju längre tävlingen led och visade vilken kvalité han har.

– Jag gjorde så gott jag kunde, men sjukdomen sitter kvar så jag orkade inte så mycket. Lite surt att det inte blev några rekord, hade jag haft en bättre uppladdning så hade det gått mycket bättre. Jag hade inte krafterna kvar att utmana på allvar, jag blev trött ganska snabbt och mjölksyran kom fortare än den brukar. Jag kunde inte göra bättre ifrån mig så jag är nöjd ändå, summerar Lövbom.

Talangen kommer nu att åka till Norrköping för att delta i Stadium Sportscamp.

Fick pris

Igor Blagojevic fortsatte dock sin fina trend med att kapa sina personliga rekord. Denna gång blev det en sänkning med tre sekunder på 100 meter rygg. Även på 100 meter fjärilssim slog han sitt egna pers med en hundradel.

Under söndagen kom de bästa resultaten.

Igor sänkte sitt rekord med två sekunder på 400 medley och slutade på en 16:e plats.

– Jag är jättenöjd över mina prestationer. Det är inte ofta som det händer att man slår personligt rekord i alla grenar, så det är jag väldigt glad över. 400 medley och 200 medley var mina bästa lopp i mästerskapet. Det är en tuff konkurrens men jag är nöjd över att ha kommit topp 20 i Sverige. Att jag inte kom till någon final är inget som jag är ledsen över, jag vill utvecklas långsamt och sakta men säkert ta ytterligare kliv i karriären, säger Blagojevic.

17-åringen fick dock lite plåster på såren.

Under lördagen vann han förstapris i UGP-tävlingen, som delas ut till den simmare som gjort den bästa prestationen i åldersgrupperna 16-18 år.

– Det är jag väldigt glad över, säger han.

Nära finalplats

Alexander Nylén startade söndagen med 400 medley, som var hans klart bästa lopp i mästerskapet. Där sänkte Nylén sitt rekord med hela tio sekunder, vilket räckte till en fin 14:e plats. 17-åringen var bara fem sekunder från att nå en finalplats.

Karlskogasimmaren kom först i sitt heat, mycket tack vare hans fina bröstsim.

– Jag började ganska fort med fjärilsim för att inte komma så långt efter i början. Sedan vet jag att ryggsim är min svagaste sida så där försökte jag bara återhämta mig. På bröstsimmet tog jag i som mest och sedan simmade jag bara i mål under frisimmet.

Att han missade en finalplats är dock inget som grämer honom.

– Nja, finalen var lite för långt bort för att vara ledsen. Jag är bara glad över att jag gjorde ett bra lopp. Jag är faktiskt helnöjd. Jag har aldrig haft en sådan här bra vecka tidigare, summerar Nylén som även simmade 200 meter bröstsim där han blev 20:e.

Tränaren nöjd

Tränaren Åke Nylén fanns på plats i Skåne och kunde inget annat än att vara nöjd över simmarnas prestationer.

– De gjorde jättebra ifrån sig. Vi hade lite känningar på att det skulle bli en finalplats i på 400 meter medley men det är riktigt tätt mellan simmarna. Nu var vi inte så långt bort, men alla borde vara riktigt nöjda, säger han.

  • Jonas Griberg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.