2017-06-16 22:46

2017-06-16 22:48

Här kör de i 300 knyck i centrum

CENTRUM: Karlskogingen Jonas Sohlberg vann Karlskoga top 20 inför storpublik - Publikdragande under motorsportveckan

En av veckans mest publikdragande aktiviteter – Karlskoga top 20 hölls i går kväll. Ett tjugotal supersportbilar medverkade i showen som var förlagd till centrumleden. Karlskogasonen Jonas Sohlberg vann med en riktig muskelbil på 1050 hästkrafter.

Ett antal miljoner stod parkerade utmed torget i går eftermiddag, bland bilmärkena återfanns bland annat Lamborghini, Ferrari och Porsche till en uppfräschad Volvo 740.

Mycket människor samlades runt om muskelbilarna, för att få en närmare titt av bilarna eller för att få några ord med förarna.

En av förarna som medverkade var Jonas Nyström från Katrineholm som för kvällen inte var där för att vinna, utan för att hedra en nyligen bortgången släkting.

– Min morbror, Torbjörn Lövgren gick nyligen bort, han är gammal trafikpolis här i Karlskoga. Det är för han jag är här i kväll, för att kunna köra så fort som möjligt på centrumleden, för han var trots allt en skojfrisk person, berättade Jonas Nyström som tillade att det bitvis var tungt att medverka på grund av sorgen.

Nyström äger en unik bil, en fyrhjulsdriven Mitsubishi evolution lancer wagon mr. Trots att han medverkar i Karlskoga top 20, är bilen i stort en vanlig familjebil.

– Den är unik i det sättet att det bara finns 2 500 exemplar av den i hela världen och den här är den enda i sitt slag i Sverige. Men samtidigt tillhör den inte värstingarna här i kväll, jag använder den som vanlig familjebil annars, det enda jag har gjort är att plocka ur barnstolen, säger han.

Senare under kvällen kördes årets upplaga av Karlskoga top 20, en tävling där supersportbilar får köra så snabbt de kan längs centrumleden, som kvällen till ära var avstängd för övrig trafik. Ett tjugotal bilar medverkade under den timmeslånga showen, som senare betygssattes av publiken.

I år var det karlskogingen Jonas Sohlberg som röstades fram som vinnare med sin Nissan GTR på 1 050 hästkrafter.

– Det känns kul att få feedback på allt arbete och tid jag har lagt på min pärla, sade han kort efter att ha presenterats som vinnare.

– Framöver väntar flera utställningar med bilen och jag ska försöka köra lite på Gelleråsen med den också.

Ett antal miljoner stod parkerade utmed torget i går eftermiddag, bland bilmärkena återfanns bland annat Lamborghini, Ferrari och Porsche till en uppfräschad Volvo 740.

Mycket människor samlades runt om muskelbilarna, för att få en närmare titt av bilarna eller för att få några ord med förarna.

En av förarna som medverkade var Jonas Nyström från Katrineholm som för kvällen inte var där för att vinna, utan för att hedra en nyligen bortgången släkting.

– Min morbror, Torbjörn Lövgren gick nyligen bort, han är gammal trafikpolis här i Karlskoga. Det är för han jag är här i kväll, för att kunna köra så fort som möjligt på centrumleden, för han var trots allt en skojfrisk person, berättade Jonas Nyström som tillade att det bitvis var tungt att medverka på grund av sorgen.

Nyström äger en unik bil, en fyrhjulsdriven Mitsubishi evolution lancer wagon mr. Trots att han medverkar i Karlskoga top 20, är bilen i stort en vanlig familjebil.

– Den är unik i det sättet att det bara finns 2 500 exemplar av den i hela världen och den här är den enda i sitt slag i Sverige. Men samtidigt tillhör den inte värstingarna här i kväll, jag använder den som vanlig familjebil annars, det enda jag har gjort är att plocka ur barnstolen, säger han.

Senare under kvällen kördes årets upplaga av Karlskoga top 20, en tävling där supersportbilar får köra så snabbt de kan längs centrumleden, som kvällen till ära var avstängd för övrig trafik. Ett tjugotal bilar medverkade under den timmeslånga showen, som senare betygssattes av publiken.

I år var det karlskogingen Jonas Sohlberg som röstades fram som vinnare med sin Nissan GTR på 1 050 hästkrafter.

– Det känns kul att få feedback på allt arbete och tid jag har lagt på min pärla, sade han kort efter att ha presenterats som vinnare.

– Framöver väntar flera utställningar med bilen och jag ska försöka köra lite på Gelleråsen med den också.

  • Christoffer Tuulik

Motorsportveckan: lördagens tips

Ett urval ur programmet för lördagen den 17/6.

09:00-11:00 Sigges runda - samling på torget, 09:00 traktorpulling - invägning, 09:00-18:00 swapmeet och marknad på motorstadion, 09:00-12:00 Enduro – typ 2, två sträckor på Kilsta raceway, 10:00-17:00 prova på flyglektion ultralätt, 10:00-10:30 mc-stuntåkare vid flyget, 10:00-16:00 Trial tävling i Trindtorp, 11:00 Sigges runda på torget, 16:00-17:00 Drive-in-vigsel på torget, 16:00-17:00 Jetski supercore på Näset, 17:00-17:30 Traktorpulling - hotfarm 5700 vid flyget, 19:00-sent Street freaks crusing på Näset.

Fullständigt program finns i motorsportbilagan.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.