2017-05-19 16:42

2017-05-19 16:42

Woody's värvar från allsvenska klubbar

FOTBOLL: Sportchefen Johan Owén har skrivit över två spelare från Djurgården: "Spelade med Alexander Isak i distriktslaget"

Johan Owén har, via kontakter på gymnasieskolan Lundsberg, gjort klart med fem nya spelare. Två av dem kommer från Djurgården och en från Hammarby.
– Det känns jäkligt spännande, de verkade duktiga, säger Owén.

Woody's FC siktar på att etablera sig i division 5 och har inlett seriespelet relativt lovande, nykomlingen ligger åtta med sex poäng på fyra matcher. Nu förstärks laget av fem nya spelare och värvningarna är sannerligen anmärkningsvärda.

– Det handlar väl egentligen om att Christopher Johrin, som är elevansvarig på Lundsberg, är tidigare ordförande i Woody's FC. Han var med och grundade föreningen 1999, säger sportchefen och eldsjälen Johan Owén.

– Han läste i tidningen att vi hade många spelare borta mot Hammarö och hörde av sig och sa att han hade några killar som spelade fotboll.

”Verkade duktiga”

Killarna har inte bara spelat fotboll. De har även förtjänat speltid i några av Sveriges största klubbar.

Backen Gustaf Tamm samt mittfältarna Carl-Axel Lagercrantz och Eric Svensson Due gjorde sina första träningar med Woody's under förra veckan.

Tamm har skrivits över från Djurgården, Lagercrantz från Hammarby och Svensson Due från Skåneklubben Höllviken.

– Det känns jäkligt spännande. Av det man såg på träningen så verkade de duktiga. Någon uttalade sig också om att de som inte var med var ännu vassare. Det kan inte jag veta, men enligt deras utsago ska Fred Falkenberg vara vassast. Han är ett år äldre, född 1999, och har spelat i Djurgården och i distriktslaget i Stockholm.

– Jag tittade vilka han hade spelat med och han spelade bland annat samtidigt som Alexander Isak. Det verkar vara hyfsad nivå i alla fall. Erik från Höllviken har också varit med i distriktslag nere i Skåne. Då bör det finnas någon kvalité, fortsätter Owén.

Breddar och spetsar

Den femte och sista spelaren, mittfältaren Fredrik Lagerbielke, är den enda som inte är spelklar till söndagens bortamatch mot nästjumbon Hertzöga 2.

– Han har bott utomlands, i Zürich. Det tragglar till det lite, men vi jobbar på det.

– Ja, vad ska man tro om det här då? frågar sig Owén.

Ja, hur tror du det påverkar att få in de här spelarna?

– Det breddar ju och spetsar till truppen, givetvis. Sen får vi se... De bor uppe i Lundsberg och det blir lite logistiska problem. De kommer ju inte kunna träna varje gång, säger Owén.

– Förhoppningarna är att de ska kunna träna en gång i veckan och sen spela matcher, de har inget på helgerna. Två eller tre av dem kommer vara med på söndag. Det som är bra är att de är så pass unga, fyra av dem går första året. Förhoppningsvis kan de spela för oss även 2018 och 2019.

Hur känns det att skriva över spelare från Djurgården och Hammarby?

– Det känns bra. Lite speciellt, det är man inte van vid, säger Owén med ett skratt.

Woody's FC siktar på att etablera sig i division 5 och har inlett seriespelet relativt lovande, nykomlingen ligger åtta med sex poäng på fyra matcher. Nu förstärks laget av fem nya spelare och värvningarna är sannerligen anmärkningsvärda.

– Det handlar väl egentligen om att Christopher Johrin, som är elevansvarig på Lundsberg, är tidigare ordförande i Woody's FC. Han var med och grundade föreningen 1999, säger sportchefen och eldsjälen Johan Owén.

– Han läste i tidningen att vi hade många spelare borta mot Hammarö och hörde av sig och sa att han hade några killar som spelade fotboll.

”Verkade duktiga”

Killarna har inte bara spelat fotboll. De har även förtjänat speltid i några av Sveriges största klubbar.

Backen Gustaf Tamm samt mittfältarna Carl-Axel Lagercrantz och Eric Svensson Due gjorde sina första träningar med Woody's under förra veckan.

Tamm har skrivits över från Djurgården, Lagercrantz från Hammarby och Svensson Due från Skåneklubben Höllviken.

– Det känns jäkligt spännande. Av det man såg på träningen så verkade de duktiga. Någon uttalade sig också om att de som inte var med var ännu vassare. Det kan inte jag veta, men enligt deras utsago ska Fred Falkenberg vara vassast. Han är ett år äldre, född 1999, och har spelat i Djurgården och i distriktslaget i Stockholm.

– Jag tittade vilka han hade spelat med och han spelade bland annat samtidigt som Alexander Isak. Det verkar vara hyfsad nivå i alla fall. Erik från Höllviken har också varit med i distriktslag nere i Skåne. Då bör det finnas någon kvalité, fortsätter Owén.

Breddar och spetsar

Den femte och sista spelaren, mittfältaren Fredrik Lagerbielke, är den enda som inte är spelklar till söndagens bortamatch mot nästjumbon Hertzöga 2.

– Han har bott utomlands, i Zürich. Det tragglar till det lite, men vi jobbar på det.

– Ja, vad ska man tro om det här då? frågar sig Owén.

Ja, hur tror du det påverkar att få in de här spelarna?

– Det breddar ju och spetsar till truppen, givetvis. Sen får vi se... De bor uppe i Lundsberg och det blir lite logistiska problem. De kommer ju inte kunna träna varje gång, säger Owén.

– Förhoppningarna är att de ska kunna träna en gång i veckan och sen spela matcher, de har inget på helgerna. Två eller tre av dem kommer vara med på söndag. Det som är bra är att de är så pass unga, fyra av dem går första året. Förhoppningsvis kan de spela för oss även 2018 och 2019.

Hur känns det att skriva över spelare från Djurgården och Hammarby?

– Det känns bra. Lite speciellt, det är man inte van vid, säger Owén med ett skratt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.