2017-05-19 22:35

2017-05-19 22:35

Viktig seger för Strömtorp

FOTBOLL: Ottosson gav SIK en drömstart i hemmamatchen mot Munkfors

Strömtorps IK har fått en trälig start i årets division 4. Fjolårets division 3-lag hade endast vunnit en match och låg sist i tabellen inför fredagens möte med IFK Munkfors. En drömstart med mål i första minuten av Oliver Ottosson satte ton för SIK:s andra seger för säsongen.

Med fyra raka förluster var Strömtorps IK piskat att vinna matchen mot IFK Skoghall under fredagskvällen. Det kunde inte ha börjat bättre för de blåa. Oliver Ottosson gav laget lednigen efter dryga 30 sekunder när vänsterspringaren fick bollen lite till skänks i ytterkanten av straffområdet.

– Den studsade ut till mig och sen fick jag en fin bredsida på den i bortre, otagbart, säger en leende matchhjälte.

Målet gav SIK energi och hemmalaget dominerade de inledande minuterna på Strömtorps IP.

– Den första kvarten är det bästa hittills som vi har spelat denna säsong, vi lirade boll och spelade ut dom. Sen så tappade vi matchen lite men vi har ändå Samuelsson och Andersson där uppe som låste fast bollar åt oss, dom kämpade och gjorde det bra.

En starkare defensiv är något som SIK har försökt att få till efter de fyra raka förlusterna och en förbättring syntes i matchen.

– Vi vill hitta djupledsbollar och spela mycket anfallsspel men nu efter de här förlusterna har vi fått jobba lite mer försvarsspel. I dag hade vi en stark defensiv och släppte inte till några lägen för dom, samtidigt som vi skapade flera målchanser.

Den fina bredsidan i den bortre burgaveln innebar ”Ottos” femte mål för säsongen.

– Jag tycker att jag har spelat rätt bra men lagprestationerna har ju inte varit där vi vill vara och det är väldigt tråkigt för på försäsongen såg det riktigt bra ut. Sen tappade vi allt men efter dagens vinst tror jag att vi kommer att jobba oss uppåt.

För Strömtorp väntar nu ett bortamöte med FBK Karlstad 2, som spelat in fyra poäng på fem matcher, onsdagen 24 maj.

Med fyra raka förluster var Strömtorps IK piskat att vinna matchen mot IFK Skoghall under fredagskvällen. Det kunde inte ha börjat bättre för de blåa. Oliver Ottosson gav laget lednigen efter dryga 30 sekunder när vänsterspringaren fick bollen lite till skänks i ytterkanten av straffområdet.

– Den studsade ut till mig och sen fick jag en fin bredsida på den i bortre, otagbart, säger en leende matchhjälte.

Målet gav SIK energi och hemmalaget dominerade de inledande minuterna på Strömtorps IP.

– Den första kvarten är det bästa hittills som vi har spelat denna säsong, vi lirade boll och spelade ut dom. Sen så tappade vi matchen lite men vi har ändå Samuelsson och Andersson där uppe som låste fast bollar åt oss, dom kämpade och gjorde det bra.

En starkare defensiv är något som SIK har försökt att få till efter de fyra raka förlusterna och en förbättring syntes i matchen.

– Vi vill hitta djupledsbollar och spela mycket anfallsspel men nu efter de här förlusterna har vi fått jobba lite mer försvarsspel. I dag hade vi en stark defensiv och släppte inte till några lägen för dom, samtidigt som vi skapade flera målchanser.

Den fina bredsidan i den bortre burgaveln innebar ”Ottos” femte mål för säsongen.

– Jag tycker att jag har spelat rätt bra men lagprestationerna har ju inte varit där vi vill vara och det är väldigt tråkigt för på försäsongen såg det riktigt bra ut. Sen tappade vi allt men efter dagens vinst tror jag att vi kommer att jobba oss uppåt.

För Strömtorp väntar nu ett bortamöte med FBK Karlstad 2, som spelat in fyra poäng på fem matcher, onsdagen 24 maj.

  • Carl Bolinder

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.