2017-04-21 12:54

2017-04-21 12:54

Max optimist om sitt KB Karlskoga

FOTBOLL: division 3: Inför KB Karlskoga–Yxhult, lördag

KB Karlskoga spelar på lördagseftermiddagen hemmapremiär i division 3-fotbollen mot Yxhult.
– Det är ett lag som vi bör ha bra chans att slå, anser mittfältaren Max Selmer.

Även om det är många nya spelare i KB-laget inför den här säsongen ser inte 24-årige Max det som något problem.

– Vi känner varandra sedan tidigare, har i flera fall spelat ihop förut och vi vet vad de nya går för. Vi har fått in väldigt bra spelare och har på papperet en starkare trupp nu jämfört med i fjol, tycker han.

Då kom KB trea efter överlägsna FBK Karlstad och Nordvärmland.

Konstgräs

Att hemmapremiären spelas på konstgräs, för att inte slita på A-planen så här tidigt på säsongen, har han blandade känslor för.

– Det känns egentligen inte som en seriematch när vi inte spelar på Nobelstadion. Det blir mer som en träningsmatch när det är på konstgräset. Naturligtvis handlar det om att bita ihop och köra ändå. Fotbollsmässigt är det förmodligen bättre att spela på konstgräs, lättare att rulla boll. Och vi är numera vana vid konstgräs eftersom vi tränat mycket på det, fortsätter han.

I påskaftonens inledande seriematch borta mot Västeråslaget Franke hade KB en defensiv taktik som laget genomförde på ett bra sätt.

– Vi lät Franke rulla boll. Det blev mycket sidledspass. Förutom att vi straffades med baklängesmål vid två bolltapp skapade inte Franke speciellt mycket utan ytnyttjade våra misstag. Man är aldrig nöjd efter en förlust men vi måste ta med oss att vi gjorde en hel del på ett bra sätt i den matchen, anser han.

Föra spelet

Mot Yxhult blir det sannolikt en annan typ av match för KB med betydligt större bollinnehav och med ett högre försvarsspel.

– Tidigare har vi inte så ofta varit spelförande. Och när vi varit det har vi haft svårt att få det att stämma. Det är något vi måste lära oss och jag tror att det kommer vända när det gäller det. Helst redan mot Yxhult, förstås. Vi är ett mer spelande lag nu och har även ändrat spelsystem vilket förhoppningsvis gör att vi får fart på offensiven ännu bättre än tidigare år.

– Att vi är bra försvarsmässigt har vi visat i träningsmatcherna och även i premiären. Så den delen är jag inte alls orolig över.

Stoppad av skador

Max Selmer har fått stora delar av de två senaste säsongerna förstörda på grund av skador. Han har därför tvingats till två knäoperationer.

– Nu är det inga problem på så sätt men däremot har jag den här försäsongen stoppats av problem med höftböjaren.

Besvären började redan när KB drog i gång träningen igen i höstas.

– Jag har ägnat mycket av försäsongen åt rehabträning. På sistone har det känts bättre så jag har kunnat vara med i de två sista träningsmatcherna innan premiären. Formen är inte den bästa men det är förstås jättekul att spela igen. Rimligtvis borde det lossna efterhand när jag fått möjlighet att träna och spela mer, säger Selmer som är ett viktigt vapen för KB inte minst i samband med fasta situationer.

Även om det är många nya spelare i KB-laget inför den här säsongen ser inte 24-årige Max det som något problem.

– Vi känner varandra sedan tidigare, har i flera fall spelat ihop förut och vi vet vad de nya går för. Vi har fått in väldigt bra spelare och har på papperet en starkare trupp nu jämfört med i fjol, tycker han.

Då kom KB trea efter överlägsna FBK Karlstad och Nordvärmland.

Konstgräs

Att hemmapremiären spelas på konstgräs, för att inte slita på A-planen så här tidigt på säsongen, har han blandade känslor för.

– Det känns egentligen inte som en seriematch när vi inte spelar på Nobelstadion. Det blir mer som en träningsmatch när det är på konstgräset. Naturligtvis handlar det om att bita ihop och köra ändå. Fotbollsmässigt är det förmodligen bättre att spela på konstgräs, lättare att rulla boll. Och vi är numera vana vid konstgräs eftersom vi tränat mycket på det, fortsätter han.

I påskaftonens inledande seriematch borta mot Västeråslaget Franke hade KB en defensiv taktik som laget genomförde på ett bra sätt.

– Vi lät Franke rulla boll. Det blev mycket sidledspass. Förutom att vi straffades med baklängesmål vid två bolltapp skapade inte Franke speciellt mycket utan ytnyttjade våra misstag. Man är aldrig nöjd efter en förlust men vi måste ta med oss att vi gjorde en hel del på ett bra sätt i den matchen, anser han.

Föra spelet

Mot Yxhult blir det sannolikt en annan typ av match för KB med betydligt större bollinnehav och med ett högre försvarsspel.

– Tidigare har vi inte så ofta varit spelförande. Och när vi varit det har vi haft svårt att få det att stämma. Det är något vi måste lära oss och jag tror att det kommer vända när det gäller det. Helst redan mot Yxhult, förstås. Vi är ett mer spelande lag nu och har även ändrat spelsystem vilket förhoppningsvis gör att vi får fart på offensiven ännu bättre än tidigare år.

– Att vi är bra försvarsmässigt har vi visat i träningsmatcherna och även i premiären. Så den delen är jag inte alls orolig över.

Stoppad av skador

Max Selmer har fått stora delar av de två senaste säsongerna förstörda på grund av skador. Han har därför tvingats till två knäoperationer.

– Nu är det inga problem på så sätt men däremot har jag den här försäsongen stoppats av problem med höftböjaren.

Besvären började redan när KB drog i gång träningen igen i höstas.

– Jag har ägnat mycket av försäsongen åt rehabträning. På sistone har det känts bättre så jag har kunnat vara med i de två sista träningsmatcherna innan premiären. Formen är inte den bästa men det är förstås jättekul att spela igen. Rimligtvis borde det lossna efterhand när jag fått möjlighet att träna och spela mer, säger Selmer som är ett viktigt vapen för KB inte minst i samband med fasta situationer.