2017-01-20 22:05

2017-01-20 22:05

Därför bad tränaren publiken om ursäkt

ISHOCKEY: division 2: HC Flyers–Skedvi/Säter 0–4 (0–2, 0–1, 0–1)

HC Flyers jagade revansch för förlusten i Fagersta i onsdags. Det slutade med ett svidande 0–4-nederlag hemma mot Skedvi/Säter på fredagskvällen.
– Vi hade soppatorsk de luxe, tycker tränaren Adam Ignell.

I motgångens tunga stund står han upp och försöker inte på något sätt skylla den här förlusten på några andra än sig själv och laget.

– Vi har fått stryk med fler mål men det här får vi be om ursäkt för. Jag hoppas verkligen att vi kan bjuda upp betydligt bättre för vår publik framöver än vi gjorde här. Det här var, ärligt talat, en riktig skitmatch från oss.

Inte Flyers vecka

Den här veckan var definitivt inte Karlskogalaget HC Flyers, som annars varit en mycket positiv överraskning som division 2-nykomling.

Efter 2–3-förlusten i Fagersta, då HC Flyers inte minst föll på grund av bristande effektivitet, började det illa direkt då det efter bara 1.22 stod 0–1 på mediakuben i Nobelhallen. En riktig bjudning från hemmalagets sida.

I slutet av första perioden blev det dessutom ett tvåmålsunderläge.

Bortalaget gjorde sitt tredje mål i numerärt överläge tidigt i andra perioden. Därefter valde Linus Sjöstedt i målet att gå ut och ersattes med Sebastian Weidenhag, som varit magsjuk och därför vid sidan av från början.

Det blev inga fler mål i mittenakten, även om Skedvi/Säter hade en straff.

Fräckt drag

Nästa mål kom inte förrän med 1.45 kvar att spela. I tom kasse prickades 0–4 in. Redan med mer än sju minuter kvar att spela hade Ignell och tränarkollegan Björn Kindahl ”plockat” målvakten för att väcka laget.

Den här, för HC Flyers så dystra kvällen, hjälpte dock inget – även om vi utomstående betraktare tyckte att det var ett fräckt drag och en sista ”desperat” påminnelse till spelarna att nu är det skärpning som gäller det som tränaren gjorde så anmärkningsvärt tidigt.

”Sämre och sämre”

– Vi verkade tröttna och slitna. Det fanns inget från start och därefter blev det bara sämre och sämre, säger Ignell.

Nu hade förstås även HC Flyers sina chanser och möjligheter att skapa riktigt bra lägen och få målmässig kontakt tidigt i matchen men den rätta spetsen saknades.

HC Flyers har, sett till helheten, gjort en riktigt bra säsong så här långt. Laget är tabelltrea.

I nästa match väntar bortamöte med sjätteplacerade Hedemora. Det är sju poängs skillnad mellan lagen i en liga där de fem bästa får kvala till division 1.

Du förstår själv; det är en mycket viktig match.

Och då måste fler än inbytte målvakten Sebastian Weidenhag leverera.

I motgångens tunga stund står han upp och försöker inte på något sätt skylla den här förlusten på några andra än sig själv och laget.

– Vi har fått stryk med fler mål men det här får vi be om ursäkt för. Jag hoppas verkligen att vi kan bjuda upp betydligt bättre för vår publik framöver än vi gjorde här. Det här var, ärligt talat, en riktig skitmatch från oss.

Inte Flyers vecka

Den här veckan var definitivt inte Karlskogalaget HC Flyers, som annars varit en mycket positiv överraskning som division 2-nykomling.

Efter 2–3-förlusten i Fagersta, då HC Flyers inte minst föll på grund av bristande effektivitet, började det illa direkt då det efter bara 1.22 stod 0–1 på mediakuben i Nobelhallen. En riktig bjudning från hemmalagets sida.

I slutet av första perioden blev det dessutom ett tvåmålsunderläge.

Bortalaget gjorde sitt tredje mål i numerärt överläge tidigt i andra perioden. Därefter valde Linus Sjöstedt i målet att gå ut och ersattes med Sebastian Weidenhag, som varit magsjuk och därför vid sidan av från början.

Det blev inga fler mål i mittenakten, även om Skedvi/Säter hade en straff.

Fräckt drag

Nästa mål kom inte förrän med 1.45 kvar att spela. I tom kasse prickades 0–4 in. Redan med mer än sju minuter kvar att spela hade Ignell och tränarkollegan Björn Kindahl ”plockat” målvakten för att väcka laget.

Den här, för HC Flyers så dystra kvällen, hjälpte dock inget – även om vi utomstående betraktare tyckte att det var ett fräckt drag och en sista ”desperat” påminnelse till spelarna att nu är det skärpning som gäller det som tränaren gjorde så anmärkningsvärt tidigt.

”Sämre och sämre”

– Vi verkade tröttna och slitna. Det fanns inget från start och därefter blev det bara sämre och sämre, säger Ignell.

Nu hade förstås även HC Flyers sina chanser och möjligheter att skapa riktigt bra lägen och få målmässig kontakt tidigt i matchen men den rätta spetsen saknades.

HC Flyers har, sett till helheten, gjort en riktigt bra säsong så här långt. Laget är tabelltrea.

I nästa match väntar bortamöte med sjätteplacerade Hedemora. Det är sju poängs skillnad mellan lagen i en liga där de fem bästa får kvala till division 1.

Du förstår själv; det är en mycket viktig match.

Och då måste fler än inbytte målvakten Sebastian Weidenhag leverera.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.