2016-11-23 21:24

2016-11-23 22:01

Flyers i serieledning efter stor dramatik

ISHOCKEY: division 2: HC Flyers–Hallsberg 4–3 (1–1, 2–1, 1–1)

Nykomlingslaget HC Flyers är tillbaka i serieledning i västra hockeytvåan B efter 4–3-segern hemma mot Hallsberg.

HC Flyers hamnade i 0–1-underläge drygt fem minuter in på onsdagens kamp. Kvitteringen prickades in drygt tio minuter senare, efter 15.22. Eric Magnusson gjorde målet, assisterad av Rasmus Nysten och Peter Virtanen.

I slutet av inledningsperioden blev det slagsmål framför hemmamålet. Både Rasmus Nysten i HC Flyers och Hallsbergsspelaren Oscar Lindell fick matchstraff (25 minuters utvisning). Dessutom åkte båda lagen på fyra tvåminutersutvisningar.

Knappt tre minuter in på andra akten tog HC Flyers ledningen genom lagkaptenen Martin Bengtsson. Martin Eriksson fick en passningspoäng i samband med målet. Efter 5.50 gjorde Gustav Ahlin 3–1. För såväl Ahlin som för Magnusson och Bengtsson var det tredje målet för säsongen. Till 3–1 förarbetade Mattias Andersson. Efter lite mer än elva minuter reducerade Hallsberg.

Med 6.50 spelade av slutperioden gjorde Marcus Haglund sitt första mål den här hösten för HC Flyers när han assisterad av William Hedlund ökade på till 4–2. När det gått 14.35 närmade sig Hallsberg med sitt tredje mål i matchen.

Med 2.30 kvar åkte HC Flyers på ett lagstraff efter att ha haft för många spelare på isen. När 1.11 återstod åkte HC Flyers på ytterligare en utvisning (två plus två minuter). Det blev då spel fem mot tre men hemmaspelarna emot mycket bra och räddade segern.

Skottstatistiken slutade 31–36 (13–8, 13–13, 5–15).

– I vissa lägen tappade vi fokus och "dippade". Annars tycker jag att vi kontrollerade matchen på ett bra sätt, säger tränaren Adam Ignell.

Han vill framför allt berömma Eric Magnusson.

– Mycket bra både i boxplay och fem mot fem, och dessutom fick han kröna en mycket lyckad kväll med ett riktigt fint mål, säger Ignell.

Även målvakten Sebastian Weidenhag är värd ett extra omnämnande för ännu en stark insats.

Eftersom Fagersta samtidigt förlorade mot Hedemora, som i slutminuten gjorde 3–2 efter att Fagersta strax innan kommit i kapp från tvåmålsunderläge till 2–2, är HC Flyers tillbaka i serieledning. Nykomlingen har spelat ihop 20 poäng på nio matcher.

Redan på fredag spelar Karlskogalaget igen. Det handlar då om bortamöte med toppkonkurrenten Avesta.

HC Flyers hamnade i 0–1-underläge drygt fem minuter in på onsdagens kamp. Kvitteringen prickades in drygt tio minuter senare, efter 15.22. Eric Magnusson gjorde målet, assisterad av Rasmus Nysten och Peter Virtanen.

I slutet av inledningsperioden blev det slagsmål framför hemmamålet. Både Rasmus Nysten i HC Flyers och Hallsbergsspelaren Oscar Lindell fick matchstraff (25 minuters utvisning). Dessutom åkte båda lagen på fyra tvåminutersutvisningar.

Knappt tre minuter in på andra akten tog HC Flyers ledningen genom lagkaptenen Martin Bengtsson. Martin Eriksson fick en passningspoäng i samband med målet. Efter 5.50 gjorde Gustav Ahlin 3–1. För såväl Ahlin som för Magnusson och Bengtsson var det tredje målet för säsongen. Till 3–1 förarbetade Mattias Andersson. Efter lite mer än elva minuter reducerade Hallsberg.

Med 6.50 spelade av slutperioden gjorde Marcus Haglund sitt första mål den här hösten för HC Flyers när han assisterad av William Hedlund ökade på till 4–2. När det gått 14.35 närmade sig Hallsberg med sitt tredje mål i matchen.

Med 2.30 kvar åkte HC Flyers på ett lagstraff efter att ha haft för många spelare på isen. När 1.11 återstod åkte HC Flyers på ytterligare en utvisning (två plus två minuter). Det blev då spel fem mot tre men hemmaspelarna emot mycket bra och räddade segern.

Skottstatistiken slutade 31–36 (13–8, 13–13, 5–15).

– I vissa lägen tappade vi fokus och "dippade". Annars tycker jag att vi kontrollerade matchen på ett bra sätt, säger tränaren Adam Ignell.

Han vill framför allt berömma Eric Magnusson.

– Mycket bra både i boxplay och fem mot fem, och dessutom fick han kröna en mycket lyckad kväll med ett riktigt fint mål, säger Ignell.

Även målvakten Sebastian Weidenhag är värd ett extra omnämnande för ännu en stark insats.

Eftersom Fagersta samtidigt förlorade mot Hedemora, som i slutminuten gjorde 3–2 efter att Fagersta strax innan kommit i kapp från tvåmålsunderläge till 2–2, är HC Flyers tillbaka i serieledning. Nykomlingen har spelat ihop 20 poäng på nio matcher.

Redan på fredag spelar Karlskogalaget igen. Det handlar då om bortamöte med toppkonkurrenten Avesta.