2016-10-16 12:09

2016-10-16 14:59

Degerforsspelare hämtad av ambulans

INNEBANDY: division 2: Heden–Degerfors 8–6 (1–3, 3–2, 4–1)

Det blev stor dramatik när Degerfors innebandytjejer förlorade division 2-matchen borta mot Heden, som vann med 8–6. Målvakten Josefine Johnsson skadades och hämtades av ambulans innan spelet kom i gång igen efter ett 40 minuter långt uppehåll.

Tränaren Stefan Rubin säger:

– ”Jossan” fick ett knä i huvudet, åkte på en hjärnskakning och hade även ont i nacken. Det är riktigt otäckt när sådant här inträffar. Hon mår efter omständigheterna bra och har fått komma hem från sjukhuset i Karlstad.

Jennie Ragnarsson fanns inte med som resermålvakt den här gången – men ”kastade sig” i bilen och lämnade den folkracetävling som hon var på utanför Degerfors och åkte till Väse för att stötta laget och bidra.

– I det här läget fick vi sätta in backen Emma Karlsson i målet. Hon stod ”för länge sedan” och även om hon absolut inte ska lastas för förlusten blev det rörigt för oss när vi tvingades möblera om i laget, säger Rubin.

Degerfors hade innan dess gått ifrån till 3–1 sedan laget haft en tremålsledning efter mindre än fem minuter och gjorde även 4–1, på en inövad frisparksvariant, kort tid efter skadan. I början av tredje perioden var ändå Väselaget i kapp till 5–5.

– Det blev skakigt hos oss, säger Stefan Rubin.

Efter drygt halva avslutningsakten ledde Degerfors igen. Till slut blev det ändå seger för Heden som med tre mål på drygt fyra minuter gick från 5–6 till 8–6.

– Vi tog med oss den starka avslutningen från förra segermatchen mot Sunnanå/Vålberg och började mycket bra nu, säger Stefan Rubin.

Om inte skadan som gjorde att det blev oro på flera sätt inträffat hade Degerfors säkert haft fin chans till en ny seger.

– Det är missflyt så det sjunger om det när det blir så här men viktigast var förstås ändå att det gick förhållandevis bra för ”Jossan”.

Degerfors mål: 0–1 Wilma Ahl (Tyra Törnqvist), 0–2 Anna-Karin Sköld (Matilda Unzeitig), 0–3 Anna-Karin Sköld (Matilda Unzeitig), 1–4 Mathilda Unzeitig (Anna-Karin Sköld), 2–5 Moa Gustavsson (Wilma Ahl), 5–6 Mathilda Unzeitig (Anna-Karin Sköld).

Tränaren Stefan Rubin säger:

– ”Jossan” fick ett knä i huvudet, åkte på en hjärnskakning och hade även ont i nacken. Det är riktigt otäckt när sådant här inträffar. Hon mår efter omständigheterna bra och har fått komma hem från sjukhuset i Karlstad.

Jennie Ragnarsson fanns inte med som resermålvakt den här gången – men ”kastade sig” i bilen och lämnade den folkracetävling som hon var på utanför Degerfors och åkte till Väse för att stötta laget och bidra.

– I det här läget fick vi sätta in backen Emma Karlsson i målet. Hon stod ”för länge sedan” och även om hon absolut inte ska lastas för förlusten blev det rörigt för oss när vi tvingades möblera om i laget, säger Rubin.

Degerfors hade innan dess gått ifrån till 3–1 sedan laget haft en tremålsledning efter mindre än fem minuter och gjorde även 4–1, på en inövad frisparksvariant, kort tid efter skadan. I början av tredje perioden var ändå Väselaget i kapp till 5–5.

– Det blev skakigt hos oss, säger Stefan Rubin.

Efter drygt halva avslutningsakten ledde Degerfors igen. Till slut blev det ändå seger för Heden som med tre mål på drygt fyra minuter gick från 5–6 till 8–6.

– Vi tog med oss den starka avslutningen från förra segermatchen mot Sunnanå/Vålberg och började mycket bra nu, säger Stefan Rubin.

Om inte skadan som gjorde att det blev oro på flera sätt inträffat hade Degerfors säkert haft fin chans till en ny seger.

– Det är missflyt så det sjunger om det när det blir så här men viktigast var förstås ändå att det gick förhållandevis bra för ”Jossan”.

Degerfors mål: 0–1 Wilma Ahl (Tyra Törnqvist), 0–2 Anna-Karin Sköld (Matilda Unzeitig), 0–3 Anna-Karin Sköld (Matilda Unzeitig), 1–4 Mathilda Unzeitig (Anna-Karin Sköld), 2–5 Moa Gustavsson (Wilma Ahl), 5–6 Mathilda Unzeitig (Anna-Karin Sköld).