2016-10-14 23:37

2016-10-14 23:37

Broberg lämnar ÖSK: "Tufft beslut"

FOTBOLL: Karlskogasonen vill testa vingarna utomlands

VILL FRAMÅT. Martin Broberg har valt att tacka nej till Örebros sista kontraktsförslag. Nu är förhoppningen att uppfylla pojkdrömmen om att bli utlandsproffs.

– Det är något man har strävat efter och tränat för i väldigt många år, säger Broberg.

Karlskoga SK-produkten Martin Broberg anslöt till Örebro från allsvenska konkurrenten Djurgården förra sommaren.

Yttermittfältaren kom från en tuff vårsäsong helt utan allsvensk speltid, men stod för en sensationell resa under hösten.

Broberg tillhörde mer precist allsvenskans hetaste spelare under höstsäsongen och noterades för tio mål och två assist på tretton starter.

Den här säsongen har skador omöjliggjort chansen till samma storform, men den offensive mittfältaren har likväl bidragit med två mål och tre assist på tolv starter och sex inhopp.

Har stortrivts i ÖSK

Nu återstår fyra matcher av säsongen och dessa blir Brobergs sista i ÖSK. Karlskogasonen har nämligen valt att tacka nej till klubbledningens sista kontraktsförslag.

– Det var ett tufft beslut att ta, det har jag sagt hela tiden. Jag tycker om väldigt många i laget, tränarstaben och runt omkring. Jag har trivts som fisken i vattnet och det gör jag fortfarande. Det är inte över än, betonar Broberg.

– Men karriären är inte så lång och man har drömmar och mål med sin karriär. Nu har jag tagit det här beslutet och vi får se vart det landar.

”Försiktigt optimistisk”

Brobergs dröm har alltid varit att testa vingarna utanför Sverige och det var viljan att uppfylla den som fick honom att nobba ÖSK trots den höga trivseln.

– Det är något man har strävat efter och tränat för i väldigt många år. Nu känner jag att jag skulle vilja prova chansen om den dyker upp, även om man så klart inte kan stänga någon dörr. Jag får ta ställning till erbjudandena när de kommer.

Hur ser intresset från utlandet ut i dagsläget?

– Vi kollar på vissa fronter, men inget är klart än. Vi får se vart det landar liksom, men jag är väl försiktigt optimistisk.

Har du något särskilt önskemål om land eller liga som nästa steg i karriären?

– Det kan jag inte säga att jag har, jag tar det lite som det kommer. Vi har lite olika krokar ute och intressen, sen får vi se vart det landar. Det ska känna bra i magen också när det väl kommer till kritan, jag hoppar inte bara på första bästa.

Blickar framåt

Först och främst vill Broberg, som lämnade Degerfors för Djurgården inför säsongen 2012, avsluta sin fina tid i ÖSK på ett värdigt sätt.

Det känns som att du fick ditt stora genombrott i Örebro.

– Det kan man väl tycka. Klart det har känts bra, även om det har gått upp och ner i år med lite skador så har det fortfarande gått bra. Jag fick mitt ordentliga genombrott förra hösten, det gick väldigt bra, säger Broberg.

– Men samtidigt måste man släppa det också, precis som man släpper negativa händelser. Man måste kunna gå vidare och leva i nuet. Det kommer nya tider och matcher och man tränar stenhårt för att utvecklas. Men det är klart den tiden kommer finnas med, man kommer känna att det var ens genombrott i allsvenskan.

Karlskoga SK-produkten Martin Broberg anslöt till Örebro från allsvenska konkurrenten Djurgården förra sommaren.

Yttermittfältaren kom från en tuff vårsäsong helt utan allsvensk speltid, men stod för en sensationell resa under hösten.

Broberg tillhörde mer precist allsvenskans hetaste spelare under höstsäsongen och noterades för tio mål och två assist på tretton starter.

Den här säsongen har skador omöjliggjort chansen till samma storform, men den offensive mittfältaren har likväl bidragit med två mål och tre assist på tolv starter och sex inhopp.

Har stortrivts i ÖSK

Nu återstår fyra matcher av säsongen och dessa blir Brobergs sista i ÖSK. Karlskogasonen har nämligen valt att tacka nej till klubbledningens sista kontraktsförslag.

– Det var ett tufft beslut att ta, det har jag sagt hela tiden. Jag tycker om väldigt många i laget, tränarstaben och runt omkring. Jag har trivts som fisken i vattnet och det gör jag fortfarande. Det är inte över än, betonar Broberg.

– Men karriären är inte så lång och man har drömmar och mål med sin karriär. Nu har jag tagit det här beslutet och vi får se vart det landar.

”Försiktigt optimistisk”

Brobergs dröm har alltid varit att testa vingarna utanför Sverige och det var viljan att uppfylla den som fick honom att nobba ÖSK trots den höga trivseln.

– Det är något man har strävat efter och tränat för i väldigt många år. Nu känner jag att jag skulle vilja prova chansen om den dyker upp, även om man så klart inte kan stänga någon dörr. Jag får ta ställning till erbjudandena när de kommer.

Hur ser intresset från utlandet ut i dagsläget?

– Vi kollar på vissa fronter, men inget är klart än. Vi får se vart det landar liksom, men jag är väl försiktigt optimistisk.

Har du något särskilt önskemål om land eller liga som nästa steg i karriären?

– Det kan jag inte säga att jag har, jag tar det lite som det kommer. Vi har lite olika krokar ute och intressen, sen får vi se vart det landar. Det ska känna bra i magen också när det väl kommer till kritan, jag hoppar inte bara på första bästa.

Blickar framåt

Först och främst vill Broberg, som lämnade Degerfors för Djurgården inför säsongen 2012, avsluta sin fina tid i ÖSK på ett värdigt sätt.

Det känns som att du fick ditt stora genombrott i Örebro.

– Det kan man väl tycka. Klart det har känts bra, även om det har gått upp och ner i år med lite skador så har det fortfarande gått bra. Jag fick mitt ordentliga genombrott förra hösten, det gick väldigt bra, säger Broberg.

– Men samtidigt måste man släppa det också, precis som man släpper negativa händelser. Man måste kunna gå vidare och leva i nuet. Det kommer nya tider och matcher och man tränar stenhårt för att utvecklas. Men det är klart den tiden kommer finnas med, man kommer känna att det var ens genombrott i allsvenskan.