2016-10-12 12:07

2016-10-12 12:07

Division 1-kval för "Basse"

FOTBOLL: Sebastian Bichler Bergenheim fortsätter att visa framfötterna på division 2-nivå

Sebastian Bichler Bergenheim har, inte minst med nio assist, bidragit starkt till Karlbergs andraplats.
Nu laddar Karlskogasonen om för karriärens största matcher hittills.
– Det ska bli riktigt kul faktiskt, säger Bichler Bergenheim.

Bichler Bergenheim, 23, har tveklöst haft en positiv utveckling sedan han lämnade KB efter division 2-degraderingen hösten 2014.

Efter förra säsongen prisades Bichler Bergenheim som årets spelare i division 2-laget Rynninge från Örebro.

I vintras gick flyttlasset till Stockholm och division 2-nykomlingen Karlberg – och det har knappast gått sämre där.

Förra helgens 1–0-seger mot Värmdö säkrade andraplatsen i division 2 norra Svealand, vilket betyder kvalspel till division 1.

”Basse” växte snabbt ut till en viktig kugge i laget och har, bland annat, bidragit med hela nio assist från sin högerbacksposition.

– Säsongen har varit helt okej. Jag skadade mig i mitten av säsongen, en benflisa gick av och jag fick hoppa på kryckor. Jag missade fem matcher, men annars har jag spelat i alla. Det har trummat på bra, säger ”Basse”.

Inleder i Norrland

Karlberg tränas av Sportbladetprofilen Kalle Karlsson och ”Basse” stortrivs i laget.

– Han kan mycket om fotboll, verkligen. Vi spelar rolig fotboll, väldigt offensivt med passningsspel efter backen. Det passar mig väldigt bra, jag tycker om att ha boll.

Vad säger du om lagets säsong?

– Som nykomling i division 2 måste man vara nöjd med en kvalplats. Vi har en väldigt ung trupp, jag är nästan äldst i laget. Förra veckan hade vi en snittålder på 20,8 mot Skiljebo. Jag var äldst i startelvan då, det är inte så vanligt, säger ”Basse” med ett skratt.

”Basses” Karlberg inleder kvalet med bortamatch mot Hudiksvalls Förenade FF söndagen den 23 oktober.

– Det ska bli riktigt kul faktiskt. Jag har oftast fått kvala neråt, nu blir det uppåt. Det ska bli roligt att se hur vi står oss mot de andra division 2-lagen. Allt kan hända, jag tror kanske vi kan fixa det.

Förutom Karlberg och Hudiksvall ingår även FC Linköping City i kvalgruppen. Segraren ställs mot ett division 1-lag i ett helt avgörande dubbelmöte.

– Det är svårt att gå hela vägen, medger ”Basse”.

Vad säger klubben då, siktar ledningen på att gå upp?

– Det är ingen målsättning från styrelsen, att vi skulle gå upp direkt. Vi i truppen hade väl lite större förhoppningar om att vara med däruppe, eftersom vi fick till en bra trupp från början. Men det är tufft i division 2, jag har spelat där förut. Det ska till något extra för att gå upp.

Hur skulle det vara att få testa på division 1?

– Det skulle vara kul att testa, att få prova ett kliv till. Vi får se hur det går.

Lång måltorka

”Basse”, som slog igenom på division 2-nivå som högerback i KB 2011, satsar helhjärtat på att fortsätta sin fina utveckling.

– Nu när jag ändå har chansen är det klart att jag vill prova och se hur långt det går. Jag kör på med jobbet och fotbollen, det tar mycket tid att spela division 2-fotboll och i ettan är det längre resor. Men skulle man få chansen är det klart man vill ta den, säger ”Basse”.

Karlskogasonen är bevisligen en fena på framspelningar. Vad gäller det egna målskyttet jobbar han dock på ett efterlängtat trendbrott.

– Jag har inte gjort mål på tre år. Vi får se om jag lyckas slå till i kvalet nu, säger ”Basse” med ett skratt.

Bichler Bergenheim, 23, har tveklöst haft en positiv utveckling sedan han lämnade KB efter division 2-degraderingen hösten 2014.

Efter förra säsongen prisades Bichler Bergenheim som årets spelare i division 2-laget Rynninge från Örebro.

I vintras gick flyttlasset till Stockholm och division 2-nykomlingen Karlberg – och det har knappast gått sämre där.

Förra helgens 1–0-seger mot Värmdö säkrade andraplatsen i division 2 norra Svealand, vilket betyder kvalspel till division 1.

”Basse” växte snabbt ut till en viktig kugge i laget och har, bland annat, bidragit med hela nio assist från sin högerbacksposition.

– Säsongen har varit helt okej. Jag skadade mig i mitten av säsongen, en benflisa gick av och jag fick hoppa på kryckor. Jag missade fem matcher, men annars har jag spelat i alla. Det har trummat på bra, säger ”Basse”.

Inleder i Norrland

Karlberg tränas av Sportbladetprofilen Kalle Karlsson och ”Basse” stortrivs i laget.

– Han kan mycket om fotboll, verkligen. Vi spelar rolig fotboll, väldigt offensivt med passningsspel efter backen. Det passar mig väldigt bra, jag tycker om att ha boll.

Vad säger du om lagets säsong?

– Som nykomling i division 2 måste man vara nöjd med en kvalplats. Vi har en väldigt ung trupp, jag är nästan äldst i laget. Förra veckan hade vi en snittålder på 20,8 mot Skiljebo. Jag var äldst i startelvan då, det är inte så vanligt, säger ”Basse” med ett skratt.

”Basses” Karlberg inleder kvalet med bortamatch mot Hudiksvalls Förenade FF söndagen den 23 oktober.

– Det ska bli riktigt kul faktiskt. Jag har oftast fått kvala neråt, nu blir det uppåt. Det ska bli roligt att se hur vi står oss mot de andra division 2-lagen. Allt kan hända, jag tror kanske vi kan fixa det.

Förutom Karlberg och Hudiksvall ingår även FC Linköping City i kvalgruppen. Segraren ställs mot ett division 1-lag i ett helt avgörande dubbelmöte.

– Det är svårt att gå hela vägen, medger ”Basse”.

Vad säger klubben då, siktar ledningen på att gå upp?

– Det är ingen målsättning från styrelsen, att vi skulle gå upp direkt. Vi i truppen hade väl lite större förhoppningar om att vara med däruppe, eftersom vi fick till en bra trupp från början. Men det är tufft i division 2, jag har spelat där förut. Det ska till något extra för att gå upp.

Hur skulle det vara att få testa på division 1?

– Det skulle vara kul att testa, att få prova ett kliv till. Vi får se hur det går.

Lång måltorka

”Basse”, som slog igenom på division 2-nivå som högerback i KB 2011, satsar helhjärtat på att fortsätta sin fina utveckling.

– Nu när jag ändå har chansen är det klart att jag vill prova och se hur långt det går. Jag kör på med jobbet och fotbollen, det tar mycket tid att spela division 2-fotboll och i ettan är det längre resor. Men skulle man få chansen är det klart man vill ta den, säger ”Basse”.

Karlskogasonen är bevisligen en fena på framspelningar. Vad gäller det egna målskyttet jobbar han dock på ett efterlängtat trendbrott.

– Jag har inte gjort mål på tre år. Vi får se om jag lyckas slå till i kvalet nu, säger ”Basse” med ett skratt.