2016-10-12 15:30

2016-10-12 15:30

Därför lämnar hon succélaget

FOTBOLL: Har stortrivts under sina två år

Efter två år som assisterande tränare i succélaget Rävåsens IK Karlskoga tackar Kicki Ingvarsson för sig.
– Jag kommer utan tvekan att sakna det, säger hon.

När Kicki, med allsvenskt spelarförflutet i Mallbacken, tackade ja till att bli assisterande tränare för division 1-nykomlingen RIK bestämde hon sig för en tvåårssatsning.

”Väldigt roligt”

– Nu har det gått två år och jag känner att det varit väldigt roligt men även att jag nu vill lägga mer tid på familjen så det handlar bara om tidsbrist. Det hade annars varit väldigt spännande att få fortsätta att följa det här laget på nära håll, säger Kicki.

– Vår minsta tjej har börjat skolan. Dessutom är jag med som tränare för vår äldsta flickas lag. Dessutom känner jag att det i fortsättningen vore trevligt att kunna åka och titta på idrott, inte minst Degerfors under sommarhalvåret. Och BIK Karlskogas hockeylag på vintrarna, fortsätter hon.

Under 2015, då Kicki som spelare var med om att föra Bråten till överlägsen serieseger i division 4 efter att laget gått obesegrat, var hon assisterande tränare till Stefan Pukari. RIK kom då i gång allt bättre efter en tung start och slutade femma.

Den gångna säsongen var hon Sonny Laurbergs ”högra hand”. RIK avslutade säsongen med 13 raka matcher utan förlust, varav elva var segrar, och nådde en överraskande bra placering – trea. Jitex Mölndal och Lidköping, som var nio poäng före, hamnade före i tabellen efter att året innan ha ramlat ur elitettan.

Båda åren har Karlskogaklubben dessutom vunnit DM: 2015 efter 4–0 i finalen mot seriekolllegan Skoghall, i år efter 2–0 i gulduppgörelsen med elitettanföreningen Qbik.

– Om tjejerna vill finns jag tillgänglig utifall någon vill bolla tankar och idéer med mig. Samma sak gäller förstås vår sportchef Ralf Sundhäll, säger Kicki.

Båda tränarna slutar

RIK:s sportchef tycker å sin sida att det är tråkigt att Kicki valt att ta det här beslutet.

– Men jag respekterar det förstås, betonar han.

Det är sedan tidigare klart att Sonny Laurberg slutar efter en säsong i RIK. Uppdraget i Karlskogaklubben blir hans sista under en 36 år lång karriär.

När Kicki, med allsvenskt spelarförflutet i Mallbacken, tackade ja till att bli assisterande tränare för division 1-nykomlingen RIK bestämde hon sig för en tvåårssatsning.

”Väldigt roligt”

– Nu har det gått två år och jag känner att det varit väldigt roligt men även att jag nu vill lägga mer tid på familjen så det handlar bara om tidsbrist. Det hade annars varit väldigt spännande att få fortsätta att följa det här laget på nära håll, säger Kicki.

– Vår minsta tjej har börjat skolan. Dessutom är jag med som tränare för vår äldsta flickas lag. Dessutom känner jag att det i fortsättningen vore trevligt att kunna åka och titta på idrott, inte minst Degerfors under sommarhalvåret. Och BIK Karlskogas hockeylag på vintrarna, fortsätter hon.

Under 2015, då Kicki som spelare var med om att föra Bråten till överlägsen serieseger i division 4 efter att laget gått obesegrat, var hon assisterande tränare till Stefan Pukari. RIK kom då i gång allt bättre efter en tung start och slutade femma.

Den gångna säsongen var hon Sonny Laurbergs ”högra hand”. RIK avslutade säsongen med 13 raka matcher utan förlust, varav elva var segrar, och nådde en överraskande bra placering – trea. Jitex Mölndal och Lidköping, som var nio poäng före, hamnade före i tabellen efter att året innan ha ramlat ur elitettan.

Båda åren har Karlskogaklubben dessutom vunnit DM: 2015 efter 4–0 i finalen mot seriekolllegan Skoghall, i år efter 2–0 i gulduppgörelsen med elitettanföreningen Qbik.

– Om tjejerna vill finns jag tillgänglig utifall någon vill bolla tankar och idéer med mig. Samma sak gäller förstås vår sportchef Ralf Sundhäll, säger Kicki.

Båda tränarna slutar

RIK:s sportchef tycker å sin sida att det är tråkigt att Kicki valt att ta det här beslutet.

– Men jag respekterar det förstås, betonar han.

Det är sedan tidigare klart att Sonny Laurberg slutar efter en säsong i RIK. Uppdraget i Karlskogaklubben blir hans sista under en 36 år lång karriär.