2016-10-09 21:17

2016-10-09 21:17

Hattrick av Sköld när DIBK vann klart

INNEBANDY: Segrade i hemmapremiären: "Spelade riktigt bra"

Anna-Karin Sköld och Mathilda Unzeitig visar strålande form. Radarparet gjorde fem av sex mål när Sunnanå/Vålberg besegrades med komfortabla 6–2.
– Hela femman hade bra fart, berömmer tränaren Stefan Rubin.

Degerfors, som bortaföll med 2–5 mot Skoghall U i förra helgens seriepremiär, inledde piggt i hemmapremiären mot Sunnanå/Vålberg.

– Vi tog ledningen med 1–0 (Jennie Nielsen, 15.38) och skulle ha gjort fler mål. I stället fick de 1–1 och 1–2. Det var lite missflyt, lite individuella misstag, säger Degerfors IBK-tränaren Stefan Rubin.

– Men vi blev inte oroliga, vi gick ut och pumpade på i andra perioden.

Inte minst förstafemman, med Sanna Rubin och Moa Engblom som backar och Anna-Karin Sköld, Mathilda Unzeitig och Moa Gustavsson som forwards.

Tre mål i samma period

2.54 in i perioden kvitterade lagkapten Sköld och efter 7.29 gav Unzeitig sitt lag ledningen. Anna-Karin Sköld fullbordade, imponerande nog, sitt hattrick innan mellanperioden var till ända.

I slutperioden fastställde 16-åriga Unzeitig slutresultatet till 6–2.

– Hela förstafemman hade bra fart. Andrafemman var också bra, men Matilda och ”AK” gjorde fyra poäng var. ”AK” gjorde nästan ett äkta hattrick, det var Mathilda som klämde sig emellan med ett mål, säger Rubin.

– Vi spelade riktigt bra. Första perioden var också bra, vi skulle ha haft med oss lite fler mål därifrån. Vi hade bra rörlighet och så, många bra passningsalternativ. Det underlättar, vi hade bra fart på bollen precis som vi vill ha. Som vanligt var vi ruggigt starka i boxplay också och vi gjorde mål i powerplay, våra ”special teams” sitter bra, fortsätter Degerforstränaren.

Målvakten Josefine Johnsson, ny från Kristinehamn, får liksom lagkapten Sköld ett extra omnämnande för sin insats.

– Josefine är en värdig ersättare till Thea (Heiche, som numera spelare i allsvenska Lockerud) och Anna-Karin lyfte hela laget. Det är inte bara poängen, utan bra hemjobb och backcheck. Man kan tända laget på fler än ett sätt och hon gjorde det genom att kämpa, hon gick i bräschen.

Degerfors, som bortaföll med 2–5 mot Skoghall U i förra helgens seriepremiär, inledde piggt i hemmapremiären mot Sunnanå/Vålberg.

– Vi tog ledningen med 1–0 (Jennie Nielsen, 15.38) och skulle ha gjort fler mål. I stället fick de 1–1 och 1–2. Det var lite missflyt, lite individuella misstag, säger Degerfors IBK-tränaren Stefan Rubin.

– Men vi blev inte oroliga, vi gick ut och pumpade på i andra perioden.

Inte minst förstafemman, med Sanna Rubin och Moa Engblom som backar och Anna-Karin Sköld, Mathilda Unzeitig och Moa Gustavsson som forwards.

Tre mål i samma period

2.54 in i perioden kvitterade lagkapten Sköld och efter 7.29 gav Unzeitig sitt lag ledningen. Anna-Karin Sköld fullbordade, imponerande nog, sitt hattrick innan mellanperioden var till ända.

I slutperioden fastställde 16-åriga Unzeitig slutresultatet till 6–2.

– Hela förstafemman hade bra fart. Andrafemman var också bra, men Matilda och ”AK” gjorde fyra poäng var. ”AK” gjorde nästan ett äkta hattrick, det var Mathilda som klämde sig emellan med ett mål, säger Rubin.

– Vi spelade riktigt bra. Första perioden var också bra, vi skulle ha haft med oss lite fler mål därifrån. Vi hade bra rörlighet och så, många bra passningsalternativ. Det underlättar, vi hade bra fart på bollen precis som vi vill ha. Som vanligt var vi ruggigt starka i boxplay också och vi gjorde mål i powerplay, våra ”special teams” sitter bra, fortsätter Degerforstränaren.

Målvakten Josefine Johnsson, ny från Kristinehamn, får liksom lagkapten Sköld ett extra omnämnande för sin insats.

– Josefine är en värdig ersättare till Thea (Heiche, som numera spelare i allsvenska Lockerud) och Anna-Karin lyfte hela laget. Det är inte bara poängen, utan bra hemjobb och backcheck. Man kan tända laget på fler än ett sätt och hon gjorde det genom att kämpa, hon gick i bräschen.