2016-10-07 21:01

2016-10-09 23:10

"Nutt" har lämnat USA

FOTBOLL: Jacksonville Armada FC har köpt ut anfallaren från kontraktet

Alexander ”Nutt” Andersson inledde USA-äventyret med fyra raka starter, men när klubben bytte tränare förändrades hans situation radikalt. Nu har Jacksonville Armada FC köpt ut anfallaren från sitt kontrakt.
– Det här var inte vad någon önskade, men vi kunde lösa en bra ekonomisk uppgörelse, säger agenten Michael Kallbäck.

Alexander ”Nutt” Andersson, 30, lämnade Degerfors IF för andradivisionslaget Jacksonville Armada FC i juli.

Efter fem och en halv säsong och 103 superettanframträdanden i DIF var anfallaren, av förklarliga skäl, laddad för karriärens första utomlandsäventyr. Och det började lovande.

– ”Alex” spelade fyra matcher under Tony Meola och gjorde det bra, speciellt i två av dem, berättar Degerforsbördige agenten Michael Kallbäck.

Problemet var att det inte gick lika bra för laget. Efter blott en poäng på fyra matcher fick Tony Meoala, tränaren som trodde på ”Nutt”, sparken i början av augusti.

Mark Lowry tog över rodret och Åtorpsonen fick snabbt veta att han inte ingick i dennes planer.

Efter en tuff period utan speltid blev det på fredagen känt att Jacksonville Armada FC köpt ut anfallaren från kontraktet, som var skrivet på ett och ett halvt år.

– Det blev en positiv lösning. Det gör att det kanske var värt det ändå, att åka de här två månaderna även om han självklart hade velat stanna kvar, säger Kallbäck.

– Han hade kontrakt och hade kunnat göra det, men att veta att man inte får spela... Tränaren hade värvat in en annan forward, då var det lika bra att bli utlöst. Det här var inte vad någon önskade, men vi kunde i alla fall lösa en bra ekonomisk uppgörelse.

Har landat i Sverige

Kallbäck har, av förklarliga skäl, haft tät kontakt med ”Nutt” den senaste perioden.

– Han har ändå mått förhållandevis bra. Klart det är jobbigt när man flyttar med hela familjen och så får tränaren sparken efter fyra matcher, det är tufft. Men han har full förståelse för det, han har spelat fotboll så pass länge att han vet hur fotbollsvärlden kan fungera, säger Kallbäck.

– Å andra sidan har de trivts bra där de bott. Spelarna har bott i samma område och de har trivts bra i staden och allt sånt där. När allt lagt sig hoppas jag de kan känna att det har varit positivt ändå.

Familjen Andersson landade på svensk mark på söndagskvällen.

– Vi får se vad som händer, vi ska sätta oss och diskutera vad som är aktuellt inför nästa säsong. Samtidigt är det skönt att han och familjen får landa lite. Det hade varit en annan sak om det återstod en vecka av transferfönstret, nu kan vi jobba i lugn och ro inför nästa säsong.

Hoppas träna med DIF

En annan superettanklubb än Degerfors visade, liksom en skandinavisk högstaligaklubb, intresse för ”Nutt” i somras.

– Jag har haft lite kontakt med olika klubbar sen det blev klart att han inte skulle bli kvar och kommer ta en diskussion med ”Alex”. Men det är lite tidigt än, många klubbar vet inte vilken division de spelar i nästa säsong än och vet inte budget.

– Första steget är att lösa en klubb som ”Alex” kan hålla i gång i resten av året. Förhoppningsvis kan vi lösa något med Degerfors, det vore det bästa. Han är inget okänt ansikte där och jag tror inte det skulle störa gruppen om han kom in.

Alexander ”Nutt” Andersson, 30, lämnade Degerfors IF för andradivisionslaget Jacksonville Armada FC i juli.

Efter fem och en halv säsong och 103 superettanframträdanden i DIF var anfallaren, av förklarliga skäl, laddad för karriärens första utomlandsäventyr. Och det började lovande.

– ”Alex” spelade fyra matcher under Tony Meola och gjorde det bra, speciellt i två av dem, berättar Degerforsbördige agenten Michael Kallbäck.

Problemet var att det inte gick lika bra för laget. Efter blott en poäng på fyra matcher fick Tony Meoala, tränaren som trodde på ”Nutt”, sparken i början av augusti.

Mark Lowry tog över rodret och Åtorpsonen fick snabbt veta att han inte ingick i dennes planer.

Efter en tuff period utan speltid blev det på fredagen känt att Jacksonville Armada FC köpt ut anfallaren från kontraktet, som var skrivet på ett och ett halvt år.

– Det blev en positiv lösning. Det gör att det kanske var värt det ändå, att åka de här två månaderna även om han självklart hade velat stanna kvar, säger Kallbäck.

– Han hade kontrakt och hade kunnat göra det, men att veta att man inte får spela... Tränaren hade värvat in en annan forward, då var det lika bra att bli utlöst. Det här var inte vad någon önskade, men vi kunde i alla fall lösa en bra ekonomisk uppgörelse.

Har landat i Sverige

Kallbäck har, av förklarliga skäl, haft tät kontakt med ”Nutt” den senaste perioden.

– Han har ändå mått förhållandevis bra. Klart det är jobbigt när man flyttar med hela familjen och så får tränaren sparken efter fyra matcher, det är tufft. Men han har full förståelse för det, han har spelat fotboll så pass länge att han vet hur fotbollsvärlden kan fungera, säger Kallbäck.

– Å andra sidan har de trivts bra där de bott. Spelarna har bott i samma område och de har trivts bra i staden och allt sånt där. När allt lagt sig hoppas jag de kan känna att det har varit positivt ändå.

Familjen Andersson landade på svensk mark på söndagskvällen.

– Vi får se vad som händer, vi ska sätta oss och diskutera vad som är aktuellt inför nästa säsong. Samtidigt är det skönt att han och familjen får landa lite. Det hade varit en annan sak om det återstod en vecka av transferfönstret, nu kan vi jobba i lugn och ro inför nästa säsong.

Hoppas träna med DIF

En annan superettanklubb än Degerfors visade, liksom en skandinavisk högstaligaklubb, intresse för ”Nutt” i somras.

– Jag har haft lite kontakt med olika klubbar sen det blev klart att han inte skulle bli kvar och kommer ta en diskussion med ”Alex”. Men det är lite tidigt än, många klubbar vet inte vilken division de spelar i nästa säsong än och vet inte budget.

– Första steget är att lösa en klubb som ”Alex” kan hålla i gång i resten av året. Förhoppningsvis kan vi lösa något med Degerfors, det vore det bästa. Han är inget okänt ansikte där och jag tror inte det skulle störa gruppen om han kom in.