2016-10-03 14:16

2016-10-03 14:16

RIK:s måldrottningar i skyttetoppen

FOTBOLL: Amerikanska stjärnorna gjorde 60 av 76 mål

Rävåsens IK Karlskogas tre amerikanska spelare stod för 60 av lagets 76 mål i årets division 1. Bäst gick det för Jade Flory som slutade tvåa i seriens skytteliga med imponerande 28 mål på 22 omgångar.

Skyttedrottning i division 1 norra Götaland blev Jitex Mölndals offensiva spets Ida Andersson som kom upp i mäktiga 35 mål vilket starkt bidrog till att laget kunde ta sig tillbaka till elitettan omgående.

Georgia Cloepfil följde närmast landsmaninnan Jade Flory. ”G” stod för 26 mål, ett fler än Sandra Lagerbratt som hade två chanser att säkra seriesegern med sitt Lidköping men fick först nöja sig med 0–0 mot tabelltrean RIK för att sedan förlora med 2–5 mot fjärdelaget Rössö Uddevalla. Det gjorde att Jitex tog sig förbi på bättre målskillnad sedan båda lagen slutat på 53 poäng, nio före RIK och Rössö.

Fyra på kort tid

Lydia Chodosh kom till RIK efter ungefär halva säsongen. På den korta tiden nådde hon sex mål, varav fyra kom på mindre än en halvtimme i första halvlek då Skoghall utklassades med 8–2 hemma på Kilsta.

Enligt Svenska fotbollförbundets officiella statistik placerade sig Jessica Karlsson, som fick spela mittback under en stor del av säsongen, som fyra i den interna skytteligan med fyra fullträffar. Försvarsklippan Hanna Andersson intog femteplatsen med tre fullträffar.

Jitex var seriens bäst producerande lag med 93 mål, alltså fler än fyra per match. RIK följde i den statistiken som tvåa med 76. Lidköping gjorde ”bara” 66 mål.

Tvåa i publikligan

I publikligan kom Töcksfors överst med 187 åskådare i snitt på sina hemmamatcher. RIK, vars snitt drogs upp kraftigt av hemmamötet med Jitex då det handlade om fri entré och 564 åskådare fanns på plats på Kilsta, blev tvåa med ett snitt på 176. Lidköping hade tredje bästa snittet; 157.

Skyttedrottning i division 1 norra Götaland blev Jitex Mölndals offensiva spets Ida Andersson som kom upp i mäktiga 35 mål vilket starkt bidrog till att laget kunde ta sig tillbaka till elitettan omgående.

Georgia Cloepfil följde närmast landsmaninnan Jade Flory. ”G” stod för 26 mål, ett fler än Sandra Lagerbratt som hade två chanser att säkra seriesegern med sitt Lidköping men fick först nöja sig med 0–0 mot tabelltrean RIK för att sedan förlora med 2–5 mot fjärdelaget Rössö Uddevalla. Det gjorde att Jitex tog sig förbi på bättre målskillnad sedan båda lagen slutat på 53 poäng, nio före RIK och Rössö.

Fyra på kort tid

Lydia Chodosh kom till RIK efter ungefär halva säsongen. På den korta tiden nådde hon sex mål, varav fyra kom på mindre än en halvtimme i första halvlek då Skoghall utklassades med 8–2 hemma på Kilsta.

Enligt Svenska fotbollförbundets officiella statistik placerade sig Jessica Karlsson, som fick spela mittback under en stor del av säsongen, som fyra i den interna skytteligan med fyra fullträffar. Försvarsklippan Hanna Andersson intog femteplatsen med tre fullträffar.

Jitex var seriens bäst producerande lag med 93 mål, alltså fler än fyra per match. RIK följde i den statistiken som tvåa med 76. Lidköping gjorde ”bara” 66 mål.

Tvåa i publikligan

I publikligan kom Töcksfors överst med 187 åskådare i snitt på sina hemmamatcher. RIK, vars snitt drogs upp kraftigt av hemmamötet med Jitex då det handlade om fri entré och 564 åskådare fanns på plats på Kilsta, blev tvåa med ett snitt på 176. Lidköping hade tredje bästa snittet; 157.