2016-09-26 21:39

2016-09-26 21:39

Edström är klar för cypriotiskt topplag

FOTBOLL: Har kontrakterats som förstemålvakt: "Flickdröm som går i uppfyllelse"

Fanny Edström har en ny högintressant utmaning framför sig. Degerforsarens nya lag, FC Famagusta, siktar på cypriotiskt guld och efterföljande kvalificering till Champions League.
– Det skulle vara fantastiskt, det är därför jag åker dit, säger Edström.

Fanny Edström, som har representerat elitettanklubben Qbik under säsongen, behövde knappast någon längre betänketid när erbjudandet kom.

– De ringde till mig och sa att de behövde en målvakt som var bra på fötterna, en ung målvakt att bygga på också. Min kompis sedan tidigare, Jackie Bachteler, är tränare i laget och hade tipsat om mig, berättar Edström.

– De ringde och erbjöd ett kontrakt som jag tyckte var bra. Det var bara att börja packa väskorna, fortsätter målvakten med ett lätt skratt.

Edström anlände till ett 30-gradigt Famagusta på måndagen. Den sportsliga utmaningen är, glädjande nog för Fannys del, än mer tilltalande.

– De har varit ett topp tre-lag de senaste åren och deras målsättning är att komma till Champions League. Det kommer någon spelare från Djurgården också, några från Tyskland och någon från Italien. De har väldigt bra spelare från Bundesligan.

Vinna ligan och hjälpa dem till Champions League, hur skulle det vara?

– Det skulle vara fantastiskt. Det är därför jag åker dit, för att de inte vill något annat än att vinna serien.

Edström, som dessutom är kontrakterad som förstemålvakt, är av förklarliga skäl laddad.

– Det ska bli jätteroligt. Det kommer vara en ny erfarenhet att lära sig av liksom, att få se andra vinklar på fotbollen. Vad ska man säga? Jag vill vara utomlands och spela fotboll. Det är det enda jag inte har gjort, jag skulle vilja göra en säsong i allsvenskan också. Det är en flickdröm som går i uppfyllelse.

Vad har du för förhoppningar för egen del?

– Fotbollen där borta är mer teknisk än taktisk, som den är i Sverige. Det kommer jag nog lära mig mycket av. Jag skulle vilja förbättra mitt tillslag, de är tekniskt noggranna och kan nog hjälpa mig på den biten. Det handlar, som alltid, om att bli bättre. Det saknas fortfarande detaljer som jag behöver, som erfarenhet och matchning. Det är det och detaljträning.

Edström inleder proffsäventyret med en träningsmatch på onsdag.

– Vi ska spela mot killar, det blir in i hetluften direkt, säger Fanny med ett skratt.

Fanny Edström, som har representerat elitettanklubben Qbik under säsongen, behövde knappast någon längre betänketid när erbjudandet kom.

– De ringde till mig och sa att de behövde en målvakt som var bra på fötterna, en ung målvakt att bygga på också. Min kompis sedan tidigare, Jackie Bachteler, är tränare i laget och hade tipsat om mig, berättar Edström.

– De ringde och erbjöd ett kontrakt som jag tyckte var bra. Det var bara att börja packa väskorna, fortsätter målvakten med ett lätt skratt.

Edström anlände till ett 30-gradigt Famagusta på måndagen. Den sportsliga utmaningen är, glädjande nog för Fannys del, än mer tilltalande.

– De har varit ett topp tre-lag de senaste åren och deras målsättning är att komma till Champions League. Det kommer någon spelare från Djurgården också, några från Tyskland och någon från Italien. De har väldigt bra spelare från Bundesligan.

Vinna ligan och hjälpa dem till Champions League, hur skulle det vara?

– Det skulle vara fantastiskt. Det är därför jag åker dit, för att de inte vill något annat än att vinna serien.

Edström, som dessutom är kontrakterad som förstemålvakt, är av förklarliga skäl laddad.

– Det ska bli jätteroligt. Det kommer vara en ny erfarenhet att lära sig av liksom, att få se andra vinklar på fotbollen. Vad ska man säga? Jag vill vara utomlands och spela fotboll. Det är det enda jag inte har gjort, jag skulle vilja göra en säsong i allsvenskan också. Det är en flickdröm som går i uppfyllelse.

Vad har du för förhoppningar för egen del?

– Fotbollen där borta är mer teknisk än taktisk, som den är i Sverige. Det kommer jag nog lära mig mycket av. Jag skulle vilja förbättra mitt tillslag, de är tekniskt noggranna och kan nog hjälpa mig på den biten. Det handlar, som alltid, om att bli bättre. Det saknas fortfarande detaljer som jag behöver, som erfarenhet och matchning. Det är det och detaljträning.

Edström inleder proffsäventyret med en träningsmatch på onsdag.

– Vi ska spela mot killar, det blir in i hetluften direkt, säger Fanny med ett skratt.