2016-09-24 17:44

2016-09-25 10:38

Många borta när SIK fick storstryk

FOTBOLL:Division 3: Strömtorps IK–Bosna 92 2–7 (2–4)

Strömtorps IK förlorade med 2–7 (2–4) hemma mot Bosna 92 på lördagseftermiddagen.

SIK, som var ur fotbollens division 3 redan inför den här omgången, tog annars ledningen efter ett mål i samband med en hörna från Henrik Andersén. Bosna 92, som närmast kom från en sensationell 5–0-seger mot topplaget Nordvärmland och nu säkrade fortsatt spel i trean utan kval, vände dock till 3–1-ledning. Då reducerade Oliver Malinen men gästerna från Örebro kunde gå till pausvila med två måls försprång. I andra halvlek drog Bosna 92 ifrån till 7–2.

Redan efter den matchförberedande träningen stod det klart att SIK ännu en gång skulle sakna flera spelare, av olika anledningar. På lördagen kom ytterligare tre återbud.

Det innebar att Johan Jansson fick göra A-lagsdebut i division 3, att Oliver Malinen trots att han tränat begränsat startade och att 40-årige tränaren Petter Toivonen spelade nästan hela matchen.

– Vi var ett jättestukat lag men de som var med kämpade och försökte och stod verkligen upp på ett bra sätt. Vi skapade trots att vi saknade så många spelare chanser som kunde ha betytt fler mål men även Bosna 92 hade lägen att göra fler mål, säger Toivonen.

Alexander Ahlman, Mikael Johansson och Linus Mälman får högst betyg i SIK-laget.

I sista omgången av serien ställs SIK på bortaplan mot FBK Karlstad, som spelar för att vinna serien.

För att det inte ska bli liknande skräcksiffror som när FBK tidigare i höstas mötte Eskilstuna södra, som kastats ut ur serien efter att ha lämnat walk over mot Sunne förra helgen, krävs att SIK får tillbaka spelare. Det blev 13–0 till Karlstadslaget i den matchen.

När SIK mötte FBK hemma var däremot SIK nära en skräll men förlust med 3–4 till slut då.

SIK, som var ur fotbollens division 3 redan inför den här omgången, tog annars ledningen efter ett mål i samband med en hörna från Henrik Andersén. Bosna 92, som närmast kom från en sensationell 5–0-seger mot topplaget Nordvärmland och nu säkrade fortsatt spel i trean utan kval, vände dock till 3–1-ledning. Då reducerade Oliver Malinen men gästerna från Örebro kunde gå till pausvila med två måls försprång. I andra halvlek drog Bosna 92 ifrån till 7–2.

Redan efter den matchförberedande träningen stod det klart att SIK ännu en gång skulle sakna flera spelare, av olika anledningar. På lördagen kom ytterligare tre återbud.

Det innebar att Johan Jansson fick göra A-lagsdebut i division 3, att Oliver Malinen trots att han tränat begränsat startade och att 40-årige tränaren Petter Toivonen spelade nästan hela matchen.

– Vi var ett jättestukat lag men de som var med kämpade och försökte och stod verkligen upp på ett bra sätt. Vi skapade trots att vi saknade så många spelare chanser som kunde ha betytt fler mål men även Bosna 92 hade lägen att göra fler mål, säger Toivonen.

Alexander Ahlman, Mikael Johansson och Linus Mälman får högst betyg i SIK-laget.

I sista omgången av serien ställs SIK på bortaplan mot FBK Karlstad, som spelar för att vinna serien.

För att det inte ska bli liknande skräcksiffror som när FBK tidigare i höstas mötte Eskilstuna södra, som kastats ut ur serien efter att ha lämnat walk over mot Sunne förra helgen, krävs att SIK får tillbaka spelare. Det blev 13–0 till Karlstadslaget i den matchen.

När SIK mötte FBK hemma var däremot SIK nära en skräll men förlust med 3–4 till slut då.