2016-09-20 14:45

2016-09-20 14:45

Så påverkas KB och SIK av uteslutning

FOTBOLL: "Milles" lag förlorare i bottenstriden

KB Karlskogas och Strömtorps IK:s seriekonkurrent Eskilstuna södra kastas ut ur fotbollens division 3 västra Svealand.

Anledningen är att Eskilstuna södra, som gav sena återbud och därmed spelarbrist som skäl, lämnade walk over till lördagens bortamatch i Sunne.

Det var då sedan tidigare klart att Eskilstuna södra, som bland annat förlorat med 0–13 mot FBK Karlstad, skulle åka ur serien.

Nu riskerar klubben att få börja om i division 7 i stället för i fyran.

”Ska inte ske”

– Det är tråkigt. Division 3 är inte som femman och sexan, det ska inte ske i division 3. För vår del blev det ingen skillnad men Sunne tjänade på det. Även om Strömtorp hade kämpat till sig en seger i helgen så hade de varit körda ändå, det var tur att det inte blev så, säger KB Karlskogas ordförande Thomas ”Bovall” Karlsson i en kommentar till det inträffade.

”Bedrövligt”

Strömtorps tränare Petter Toivonen uttryckte redan efter 1–2-förlusten i Köping i lördags, ett nederlag som betydde att SIK får börja om i division 4 efter bara en säsong i trean, sin besvikelse över Eskilstuna södras agerande:

– Det är bedrövligt.

I toppen är läget oförändrat inför de två avslutande omgångarna. FBK Karlstad och Nordvärmland har samma antal poäng. Som det är nu, med Eskilstuna södras matcher borträknade, har FBK nio måls bättre målskillnad än konkurrenten om seriesegern. Innan Eskilstuna södra försvann ur serien var det tolv plusmål i förhållande till Nordvärmland för FBK.

När det gäller kampen om tredjeplatsen, som ”bara” betyder äran då ettan går direkt upp i serien och tvåan får kvala dit, har KB nu 29 poäng och -4 i målskillnad. Nora har 28 och +-0 medan Säffle har 26 och -6.

Innan uteslutningen hade KB 35 poäng och +-0. Säffle följde med 32 och +-0 även i det fallet. Nora låg trea med 31 poäng och +5.

”Milles” lag förlorare

I bottenstriden är Västanvik, där tidigare DIF-ikonen Milenko ”Mille” Vukcevic är sportchef och även med i tränarstaben, den stora förloraren sedan laget blivit av med sex poäng och plötsligt i högsta grad är indraget i kampen om att undvika kval för att hänga kvar.

Det är klart att Kungsör med sex poäng och Strömtorp med tio åker ur serien; SIK blev av med båda sina trepoängare mot Eskilstuna södra. Sunne ligger på negativ kvalplats med 21. Både Köping och Västanvik har 22. Bosna 92 har 24.

Slutomgångarna

Så här avslutas fotbollens division 3 västra Svealand – omgång 21, lördag 24 september: KB Karlskoga–Köping, Strömtorp–Bosna 92, Säffle–Västanvik, Kungsör–Sunne, Nordvärmland–FBK Karlstad.

Omgång 22, lördag 1 oktober: Sunne–Säffle, Västanvik–Nordvärmland, FBK Karlstad–Strömtorp, Bosna 92–KB Karlskoga, Köping–Nora.

Anledningen är att Eskilstuna södra, som gav sena återbud och därmed spelarbrist som skäl, lämnade walk over till lördagens bortamatch i Sunne.

Det var då sedan tidigare klart att Eskilstuna södra, som bland annat förlorat med 0–13 mot FBK Karlstad, skulle åka ur serien.

Nu riskerar klubben att få börja om i division 7 i stället för i fyran.

”Ska inte ske”

– Det är tråkigt. Division 3 är inte som femman och sexan, det ska inte ske i division 3. För vår del blev det ingen skillnad men Sunne tjänade på det. Även om Strömtorp hade kämpat till sig en seger i helgen så hade de varit körda ändå, det var tur att det inte blev så, säger KB Karlskogas ordförande Thomas ”Bovall” Karlsson i en kommentar till det inträffade.

”Bedrövligt”

Strömtorps tränare Petter Toivonen uttryckte redan efter 1–2-förlusten i Köping i lördags, ett nederlag som betydde att SIK får börja om i division 4 efter bara en säsong i trean, sin besvikelse över Eskilstuna södras agerande:

– Det är bedrövligt.

I toppen är läget oförändrat inför de två avslutande omgångarna. FBK Karlstad och Nordvärmland har samma antal poäng. Som det är nu, med Eskilstuna södras matcher borträknade, har FBK nio måls bättre målskillnad än konkurrenten om seriesegern. Innan Eskilstuna södra försvann ur serien var det tolv plusmål i förhållande till Nordvärmland för FBK.

När det gäller kampen om tredjeplatsen, som ”bara” betyder äran då ettan går direkt upp i serien och tvåan får kvala dit, har KB nu 29 poäng och -4 i målskillnad. Nora har 28 och +-0 medan Säffle har 26 och -6.

Innan uteslutningen hade KB 35 poäng och +-0. Säffle följde med 32 och +-0 även i det fallet. Nora låg trea med 31 poäng och +5.

”Milles” lag förlorare

I bottenstriden är Västanvik, där tidigare DIF-ikonen Milenko ”Mille” Vukcevic är sportchef och även med i tränarstaben, den stora förloraren sedan laget blivit av med sex poäng och plötsligt i högsta grad är indraget i kampen om att undvika kval för att hänga kvar.

Det är klart att Kungsör med sex poäng och Strömtorp med tio åker ur serien; SIK blev av med båda sina trepoängare mot Eskilstuna södra. Sunne ligger på negativ kvalplats med 21. Både Köping och Västanvik har 22. Bosna 92 har 24.

Slutomgångarna

Så här avslutas fotbollens division 3 västra Svealand – omgång 21, lördag 24 september: KB Karlskoga–Köping, Strömtorp–Bosna 92, Säffle–Västanvik, Kungsör–Sunne, Nordvärmland–FBK Karlstad.

Omgång 22, lördag 1 oktober: Sunne–Säffle, Västanvik–Nordvärmland, FBK Karlstad–Strömtorp, Bosna 92–KB Karlskoga, Köping–Nora.