2016-09-19 19:18

2016-09-19 19:18

Heiche prisad efter allsvenska debuten

INNEBANDY: Lockeruds Karlskogamålvakt svarade för ett imponerande premiärinhopp

Thea Heiche byttes in vid ställningen 1–8 inför sista perioden. Löftet var endast 103 sekunder från att hålla nollan och blev, trots att hon bara spelade en period, utsedd till matchens spelare.
– Jag är väldigt nöjd, jag tog det jag skulle, säger Heiche.

Thea Heiche, 16, imponerade stort i division 2-nykomlingen Degerfors förra säsongen och det passerade inte obemärkt.

Målvaktslöftet valde en flytt till allsvenska Mariestadklubben Lockerud och inför sista perioden av lördagens premiär mot IBK Göteborg gav tränarna besked. Det var dags för allsvensk debut.

– Klart jag blev lite nervös, men jag kände mig taggad och gjorde det bästa av situationen. Jag hoppade in och det kändes bra att få spela. Det var inga konstigheter, det gick bra att värma upp i periodpausen, säger Heiche.

”Är jättekul”

Minst sagt. Heiche räddade, bland annat, ett par frilägen och Lockerud gick från 1–8 till 3–9 med karlskogingen mellan stolparna.

– Jag är väldigt nöjd. Jag tog det jag skulle, inte mer och inte mindre, säger Heiche.

Du spelade 2–1, hur känns det?

– Det är jättekul. Vi höjde oss efter vi fick in vår andra boll. Vi kom igen lite, fick lite bättre tempo och var sugna. Alla stärktes väldigt mycket, det var synd att det inte kom lite tidigare. Då hade vi kunnat stå upp bättre.

Thea Heiche prisades, trots att hon bara stod en period, som matchens spelare av sekretariatet efter slutsignalen.

– Det var roligt. Vi mötte ett bra Göteborg, det var en rolig match att stå. De hade ganska hårt tryck, men vi stod upp väldigt bra hela matchen och det blev ju 3–9 i sista perioden, säger Heiche.

– De ledde med 3–0 efter fyra minuter. Det gick väldigt, väldigt snabbt men vi hade hela matchen kvar att göra något på. De var ett bra lag, men jag tycker inte att resultatet speglar matchen. Vi hade bra tryck på dem också.

Heiche var blott 103 sekunder från att få kröna sin fina debut med en nolla.

– Hon fick på något skott i krosset.

Vad hoppas du att det här inhoppet ska betyda för fortsättningen?

– Jag hoppas väl att tränarna ska få upp ögonen för mig. Att de ska känna att jag klarar av trycket även fast jag är ganska ung och att de ser att jag kan hantera det även fast jag kommer från en längre division, att de tror på mig. Jag är väldigt nöjd och jag tror att det här var en ganska stor nyckel inför framtiden.

Hur trivs du annars i din nya omgivning?

– Jag har blivit jättebra omhändertagen, jag kunde inte ha blivit välkomnad på ett bättre sätt, säger Heiche som även går på innebandygymnasiet i Mariestad.

– Det är sån jäkla skillnad, allt går mycket snabbare. Det var nyttigt att vi hade träningsmatcher mot väldigt bra lag, både mot lag på SSL-nivå och från allsvenskan. Det var jättenyttigt att känna på, annars hade jag nog fått en chock, fortsätter målvaktslöftet.

Thea Heiche, 16, imponerade stort i division 2-nykomlingen Degerfors förra säsongen och det passerade inte obemärkt.

Målvaktslöftet valde en flytt till allsvenska Mariestadklubben Lockerud och inför sista perioden av lördagens premiär mot IBK Göteborg gav tränarna besked. Det var dags för allsvensk debut.

– Klart jag blev lite nervös, men jag kände mig taggad och gjorde det bästa av situationen. Jag hoppade in och det kändes bra att få spela. Det var inga konstigheter, det gick bra att värma upp i periodpausen, säger Heiche.

”Är jättekul”

Minst sagt. Heiche räddade, bland annat, ett par frilägen och Lockerud gick från 1–8 till 3–9 med karlskogingen mellan stolparna.

– Jag är väldigt nöjd. Jag tog det jag skulle, inte mer och inte mindre, säger Heiche.

Du spelade 2–1, hur känns det?

– Det är jättekul. Vi höjde oss efter vi fick in vår andra boll. Vi kom igen lite, fick lite bättre tempo och var sugna. Alla stärktes väldigt mycket, det var synd att det inte kom lite tidigare. Då hade vi kunnat stå upp bättre.

Thea Heiche prisades, trots att hon bara stod en period, som matchens spelare av sekretariatet efter slutsignalen.

– Det var roligt. Vi mötte ett bra Göteborg, det var en rolig match att stå. De hade ganska hårt tryck, men vi stod upp väldigt bra hela matchen och det blev ju 3–9 i sista perioden, säger Heiche.

– De ledde med 3–0 efter fyra minuter. Det gick väldigt, väldigt snabbt men vi hade hela matchen kvar att göra något på. De var ett bra lag, men jag tycker inte att resultatet speglar matchen. Vi hade bra tryck på dem också.

Heiche var blott 103 sekunder från att få kröna sin fina debut med en nolla.

– Hon fick på något skott i krosset.

Vad hoppas du att det här inhoppet ska betyda för fortsättningen?

– Jag hoppas väl att tränarna ska få upp ögonen för mig. Att de ska känna att jag klarar av trycket även fast jag är ganska ung och att de ser att jag kan hantera det även fast jag kommer från en längre division, att de tror på mig. Jag är väldigt nöjd och jag tror att det här var en ganska stor nyckel inför framtiden.

Hur trivs du annars i din nya omgivning?

– Jag har blivit jättebra omhändertagen, jag kunde inte ha blivit välkomnad på ett bättre sätt, säger Heiche som även går på innebandygymnasiet i Mariestad.

– Det är sån jäkla skillnad, allt går mycket snabbare. Det var nyttigt att vi hade träningsmatcher mot väldigt bra lag, både mot lag på SSL-nivå och från allsvenskan. Det var jättenyttigt att känna på, annars hade jag nog fått en chock, fortsätter målvaktslöftet.