2016-09-18 20:54

2016-09-18 20:54

Woody's mästare i kavaj

FOTBOLL: "Det här som vi har strävat"

Woody's FC fick jubla hemifrån under söndagskvällen efter att Villastadens IF 2 förlorat hemma mot Ölme med 0–1. Vilket betyder att Karlskogalaget kan titulera sig som seriesegrare och tar steget upp i division 5 nästa säsong.
– Roligt att vi äntligen kunde vinna, det vara några år sedan senast som vi var i femman, säger tränaren Bengt Persson när KT-sporten når honom på söndagskvällen.

Många i laget hade riktakt sina blickar mot Sannaheden och matchen mellan Villastaden och Ölme. Matchen som skulle avgöra hur vida Woody's dröm om avancemang skulle bli sann eller inte.

Det blev den.

Efter att bortalaget gjort matchens enda mål kunde Bengt Persson och hans mannar jubla över att laget spelar i division 5 nästa säsong.

– Det är det här som vi har strävat efter under mina tre år som tränare för klubben. Vår målsättning har alltid varit att komma topp tre, sedan vill vi såklart alltid vinna serien och i år tycker jag att vi hade förutsättningarna till att göra det, säger Persson.

Under säsongen har Woody's gett yngre spelare chansen vilket också gav effekt på övriga gruppen.

– Det blir lite mer fart i träningarna och det smittar av sig på de mer äldre och rutinerade spelarna. Det är kul för klubben att vi fått fram yngre spelare, det har varit många äldre på sista tiden så detta bådar gott inför framtiden.

Vad är det som avgör att det är just ni som vinner?

– Sett över hela säsongen så släpper vi in minst mål av alla lag. Vi har haft ett bra försvars- och målvaktsspel som gjort att vi har känt oss trygga. Framåt så gör vi i snitt nästan tre mål per match, vilken man får se som mer än godkänt. Då kommer även resultaten.

Många i laget hade riktakt sina blickar mot Sannaheden och matchen mellan Villastaden och Ölme. Matchen som skulle avgöra hur vida Woody's dröm om avancemang skulle bli sann eller inte.

Det blev den.

Efter att bortalaget gjort matchens enda mål kunde Bengt Persson och hans mannar jubla över att laget spelar i division 5 nästa säsong.

– Det är det här som vi har strävat efter under mina tre år som tränare för klubben. Vår målsättning har alltid varit att komma topp tre, sedan vill vi såklart alltid vinna serien och i år tycker jag att vi hade förutsättningarna till att göra det, säger Persson.

Under säsongen har Woody's gett yngre spelare chansen vilket också gav effekt på övriga gruppen.

– Det blir lite mer fart i träningarna och det smittar av sig på de mer äldre och rutinerade spelarna. Det är kul för klubben att vi fått fram yngre spelare, det har varit många äldre på sista tiden så detta bådar gott inför framtiden.

Vad är det som avgör att det är just ni som vinner?

– Sett över hela säsongen så släpper vi in minst mål av alla lag. Vi har haft ett bra försvars- och målvaktsspel som gjort att vi har känt oss trygga. Framåt så gör vi i snitt nästan tre mål per match, vilken man får se som mer än godkänt. Då kommer även resultaten.

  • Jonas Griberg