2016-09-16 13:06

2016-09-16 13:06

Strömtorp har kniven mot strupen

FOTBOLL: division 3: Inför Köping–Strömtorp, lördag

Strömtorps IK måste vinna lördagens bortamatch mot Köping för att hålla liv i drömmen om fortsatt division 3-spel.

SIK kommer närmast från en 0–1-förlust i derbyt mot KB Karlskoga där det dröjde för länge innan Degerforslaget kom i gång och där ineffektiviteten straffade sig.

– Nu är det inget att be för, nu är det bara att gå ut och vinna, säger tränaren Petter Toivonen vars lag förbättrat sig under hösten men fortfarande är under nerflyttningsstrecket.

Fem poäng upp för SIK

Det är redan klart att Eskilstuna södra och Kungsör åker ur serien. Strömtorp ligger på den tredje nerflyttningsplatsen med 16 poäng. På negativ kvalplats återfinns Sunne med 21. Köping med 23 poäng, Bosna 92 med 24 och Västanvik med 25 är övriga som duellerar. SIK har sämst målskillnad, med bred marginal, av de inblandade lagen.

SIK har efter helgens match kvar att möta Bosna 92 hemma och topplaget FBK Karlstad borta.

Mot Köping har SIK två spelare avstängda. Alexander Hjärpe, som blev utvisad i derbyt, och Oliver Ottosson.

– Förändringen i startelvan, sett till namn, blir att Hjärpe utgår och ”Glung” kommer in i stället.

”Glung” är Jonatan Andersson som studerar i Göteborg men som ansluter till den här viktiga matchen. Han går in som högerback. Fredrik Ahlman-Berger, vänsterytter senast, flyttas ner som mittback – en position som han användes på mot Nora tidigare i höstas och då klarade bra. Alexander Ahlman, vänsterback mot KB, ska nu spela på mittfältet.

Laget – målvakt: Jocke Thuresson. Backar: Jonatan ”Glung” Andersson, Andreas Gunnarsson, Fredrik Ahlman-Berger, Linus Mälman. Mittfältare: Alexander Ahlman, Mikael Johansson, Tobias Larsson x 2 och Eric Karlsson. Forward: Henrik Andersén. Ersättare: Fredrik Adolfsson, Daniel Djuric, Petter Toivonen och Tommie Ramkvist.

Det är spikat vilka som spelar på mittfältet men inte i vilka positioner de används.

SIK kommer närmast från en 0–1-förlust i derbyt mot KB Karlskoga där det dröjde för länge innan Degerforslaget kom i gång och där ineffektiviteten straffade sig.

– Nu är det inget att be för, nu är det bara att gå ut och vinna, säger tränaren Petter Toivonen vars lag förbättrat sig under hösten men fortfarande är under nerflyttningsstrecket.

Fem poäng upp för SIK

Det är redan klart att Eskilstuna södra och Kungsör åker ur serien. Strömtorp ligger på den tredje nerflyttningsplatsen med 16 poäng. På negativ kvalplats återfinns Sunne med 21. Köping med 23 poäng, Bosna 92 med 24 och Västanvik med 25 är övriga som duellerar. SIK har sämst målskillnad, med bred marginal, av de inblandade lagen.

SIK har efter helgens match kvar att möta Bosna 92 hemma och topplaget FBK Karlstad borta.

Mot Köping har SIK två spelare avstängda. Alexander Hjärpe, som blev utvisad i derbyt, och Oliver Ottosson.

– Förändringen i startelvan, sett till namn, blir att Hjärpe utgår och ”Glung” kommer in i stället.

”Glung” är Jonatan Andersson som studerar i Göteborg men som ansluter till den här viktiga matchen. Han går in som högerback. Fredrik Ahlman-Berger, vänsterytter senast, flyttas ner som mittback – en position som han användes på mot Nora tidigare i höstas och då klarade bra. Alexander Ahlman, vänsterback mot KB, ska nu spela på mittfältet.

Laget – målvakt: Jocke Thuresson. Backar: Jonatan ”Glung” Andersson, Andreas Gunnarsson, Fredrik Ahlman-Berger, Linus Mälman. Mittfältare: Alexander Ahlman, Mikael Johansson, Tobias Larsson x 2 och Eric Karlsson. Forward: Henrik Andersén. Ersättare: Fredrik Adolfsson, Daniel Djuric, Petter Toivonen och Tommie Ramkvist.

Det är spikat vilka som spelar på mittfältet men inte i vilka positioner de används.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.