2016-09-16 15:37

2016-09-16 15:37

RIK jagar sin elfte raka seger

FOTBOLL: division 1: Inför Rävåsens IK Karlskoga–Vallen, lördag

Rävåsens IK Karlskoga, med tio raka segrar, jagar en ny vinst när bottenlaget Vallen gästar Kilsta IP under lördagseftermiddagen.

RIK, som gjort 27 mål på de fyra senaste matcherna, fick nöja sig med 1–1 borta mot Vallen men gäller som storfavorit inför det här mötet efter en mycket imponerande höstsäsong.

– Visst ser det bra ut för vår del men jag betonar att det gäller att göra en ny stark insats. I annat fall kommer vi inte att fortsätta vinna, säger tränaren Sonny Laurberg.

Tabelltrea

RIK är trea i serien när tre omgångar återstår. Åt ledarlaget Lidköping, som väntar på bortaplan nästa helg, kan inte RIK göra något.

Däremot är det fem poäng upp till tabelltvåan Jitex Mölndal samtidigt som det är en poäng ner till fyran Rössö Uddevalla.

Efter matcherna mot Vallen och Lidköping avslutar RIK mot Töcksfors, laget som Karlskogatjejerna inledde segersviten mot då 0–3 vändes till seger med 4–3 i ösregnet på Hagavallen söndagen efter midsommar.

– Vårt mål är att gå igenom hösten med bara segrar även om allt fokus nu ligger på lördagsmatchen.

Vallen kämpar för att rädda sig kvar i serien. Just nu är Vallen över nerflyttningsstrecket men på samma poäng (18) som Mossen under strecket. Töcksfors skuggar en poäng bakom. Framför Vallen ligger Stenungsund med 19 poäng och Skoghall med 20, två lag som också är indraget i bottenstriden. Skepplanda har redan åkt ur serien.

Sara tillbaka

RIK får tillbaka Sara Lilja-Vidlund som var upptagen med landslagsspel förra helgen när RIK slog tillbaka Stenungsund med 5–0 på bortaplan. Ändringen i startelvan blir att Sara går in i stället för Caroline Karlsson som står över den här kampen.

Så ställer RIK upp

Laget – målvakt: Alexandra Blom. Backar: Amandha Sjöberg, Hanna Andersson, Jessica Karlsson, Sofia Takamäki. Yttrar: Sara Lilja-Vidlund, Georgia Cloepfil. Centrala mittfältare: Jenny Tropp, Viktoria Ström – Lydia Chodosh. Anfallare: Jade Flory. Ersättare: Hanna Reinholdsson, Julia Sätterström-Johansson och Alva Jansson.

RIK, som gjort 27 mål på de fyra senaste matcherna, fick nöja sig med 1–1 borta mot Vallen men gäller som storfavorit inför det här mötet efter en mycket imponerande höstsäsong.

– Visst ser det bra ut för vår del men jag betonar att det gäller att göra en ny stark insats. I annat fall kommer vi inte att fortsätta vinna, säger tränaren Sonny Laurberg.

Tabelltrea

RIK är trea i serien när tre omgångar återstår. Åt ledarlaget Lidköping, som väntar på bortaplan nästa helg, kan inte RIK göra något.

Däremot är det fem poäng upp till tabelltvåan Jitex Mölndal samtidigt som det är en poäng ner till fyran Rössö Uddevalla.

Efter matcherna mot Vallen och Lidköping avslutar RIK mot Töcksfors, laget som Karlskogatjejerna inledde segersviten mot då 0–3 vändes till seger med 4–3 i ösregnet på Hagavallen söndagen efter midsommar.

– Vårt mål är att gå igenom hösten med bara segrar även om allt fokus nu ligger på lördagsmatchen.

Vallen kämpar för att rädda sig kvar i serien. Just nu är Vallen över nerflyttningsstrecket men på samma poäng (18) som Mossen under strecket. Töcksfors skuggar en poäng bakom. Framför Vallen ligger Stenungsund med 19 poäng och Skoghall med 20, två lag som också är indraget i bottenstriden. Skepplanda har redan åkt ur serien.

Sara tillbaka

RIK får tillbaka Sara Lilja-Vidlund som var upptagen med landslagsspel förra helgen när RIK slog tillbaka Stenungsund med 5–0 på bortaplan. Ändringen i startelvan blir att Sara går in i stället för Caroline Karlsson som står över den här kampen.

Så ställer RIK upp

Laget – målvakt: Alexandra Blom. Backar: Amandha Sjöberg, Hanna Andersson, Jessica Karlsson, Sofia Takamäki. Yttrar: Sara Lilja-Vidlund, Georgia Cloepfil. Centrala mittfältare: Jenny Tropp, Viktoria Ström – Lydia Chodosh. Anfallare: Jade Flory. Ersättare: Hanna Reinholdsson, Julia Sätterström-Johansson och Alva Jansson.