2016-09-16 12:02

2016-09-16 12:02

Draman väntar i division 5 östra

FOTBOLL: Hård kamp i både toppen och botten

Det väntar dramatik i både toppen och botten på fotbollens division 5 östra där Ängebäck är det stora lokala hoppet i kampen om seriesegern.

Genom att vända 0–2 till 3–2, efter avgörande i slutet, kunde Norrstrand ta över serieledningen i den 20:e av 22 omgångar från Ängebäck som om laget hållit undan haft en mycket bra chans att ta förstaplatsen.

Nu har Norrstrand 41 poäng och +20 i målskillnad (53–33). Skattkärr ligger tvåa med 40 poäng och +38 (66–28) medan Ängebäck följer som trea med 40 poäng och +31 (69–38). Även fyran Bråten har en teoretisk chans trots att laget tappat på slutet men nykomlingen får slå ur underläge med sina 36 poäng och +13 (45–32).

I den 21:a omgången nu på söndag möts Norrstrand och Skattkärr. Ängebäck tar å sin sida emot Rävåsens IK Karlskoga. Även den matchen spelas under söndagen. Redan under lördagen möter Bråten femteplacerade Hammarö hemma. I sista omgången, söndag 25 september, har Norrstrand bortamatch mot Rävåsens IK Karlskoga. Skattkärr möter Åtorp, som är sjua i tabellen, hemma. Ängebäck har då bortamatch mot Hammarö. Bråten avslutar med ett derby borta mot Immetorp. Det lag som vinner serien går direkt upp i division 4 medan tvåan får kvala dit.

Bottenstriden

Sommarro och Filipstad är redan ur serien. Strömtorps B-lag är nu på negativ kvalplats med 23 poäng och -9 (33–42). Immetorp har 25 poäng och +4 (40–36). Teoretiskt sett kan både Strömtorp B och Immetorp ta sig förbi RIK som har 29 poäng och +2 (32–30).

i 21:a omgången möter Strömtorp B jumbon Filipstad borta. Immetorp har Skoghall på bortaplan medan RIK ställs mot Ängebäck borta. Strömtorp B avslutar hemma mot Skoghall samtidigt som Immetorp tar emot Bråten och RIK spelar hemma mot Norrstrand.

Genom att vända 0–2 till 3–2, efter avgörande i slutet, kunde Norrstrand ta över serieledningen i den 20:e av 22 omgångar från Ängebäck som om laget hållit undan haft en mycket bra chans att ta förstaplatsen.

Nu har Norrstrand 41 poäng och +20 i målskillnad (53–33). Skattkärr ligger tvåa med 40 poäng och +38 (66–28) medan Ängebäck följer som trea med 40 poäng och +31 (69–38). Även fyran Bråten har en teoretisk chans trots att laget tappat på slutet men nykomlingen får slå ur underläge med sina 36 poäng och +13 (45–32).

I den 21:a omgången nu på söndag möts Norrstrand och Skattkärr. Ängebäck tar å sin sida emot Rävåsens IK Karlskoga. Även den matchen spelas under söndagen. Redan under lördagen möter Bråten femteplacerade Hammarö hemma. I sista omgången, söndag 25 september, har Norrstrand bortamatch mot Rävåsens IK Karlskoga. Skattkärr möter Åtorp, som är sjua i tabellen, hemma. Ängebäck har då bortamatch mot Hammarö. Bråten avslutar med ett derby borta mot Immetorp. Det lag som vinner serien går direkt upp i division 4 medan tvåan får kvala dit.

Bottenstriden

Sommarro och Filipstad är redan ur serien. Strömtorps B-lag är nu på negativ kvalplats med 23 poäng och -9 (33–42). Immetorp har 25 poäng och +4 (40–36). Teoretiskt sett kan både Strömtorp B och Immetorp ta sig förbi RIK som har 29 poäng och +2 (32–30).

i 21:a omgången möter Strömtorp B jumbon Filipstad borta. Immetorp har Skoghall på bortaplan medan RIK ställs mot Ängebäck borta. Strömtorp B avslutar hemma mot Skoghall samtidigt som Immetorp tar emot Bråten och RIK spelar hemma mot Norrstrand.