2016-09-09 20:25

2016-09-09 20:25

Selmer rasar mot avstängning

FOTBOLL: KB tvingas klara sig utan sin skyttekung Dennis Karbin i lördagens derby mot Strömtorp

Till och med Säffles tränare räknade med att Darko Kikanovic skulle få sitt andra gula kort efter närkampen med Dennis Karbin. I stället blev Karbin utvisad och KB-anfallaren stängdes även av mot Strömtorp i efterhand.
– Det är helt horribelt, säger KB Karlskoga-tränaren Mark Selmer.

Den uppmärksammade situationen ägde rum i 87:e minuten i 3–3-matchen den 27 augusti.

– Det var vår frispark, det var Dennis som fick smällen. Deras spelare (Darko Kikanovic) kastade sig in med sulorna och Dennis fick en tå på bollen. Han slängde sig in i sidan på Dennis och skulle få sitt andra gula kort, säger Selmer.

”Så låg nivå”

I stället slutade situationen med en omdiskuterad utvisning på Dennis Karbin som, enligt Selmer, alltså fick en tå på bollen medan Kikanovics fotsulor träffade hans ben.

– Alla räknade med att han skulle få sitt andra gula kort, till och med deras tränare blev förvånad över att Dennis blev utvisad.

KB-tränaren tyckte att en matchs avstängning, i 2–5-förlusten hemma mot Nordvärmland i helgen, var nog illa. Men Karbin stängdes även av i lördagens prestigefyllda derby borta mot Strömtorp i efterhand.

– Det är helt horribelt. Man blir bara irriterad på domare som skickar och frågar varför man inte har lämnat sin redogörelse och så tar de ingen hänsyn till den ändå. Det här med att man ska svara till förbundet, det känns som ”blaha, blaha”. Jag har aldrig varit med om att det har blivit ändrat, säger Selmer.

– Det är tråkigt, det är en av våra bästa spelare som blir avstängd i två matcher för en situation där det var vår frispark. Det är så låg nivå. Det får fungera ändå, men det är tråkigt för Dennis som missar en av de roligaste matcherna på året, fortsätter KB-tränaren.

”Kan spela med glädje”

KB saknar även Fredrik Zetterberg-Eriksson, som befinner sig på BB. Lagkaptenen Armin Mustafic är dock tillbaka i truppen efter sin skada i baksidan.

– Jag har inte kört något på två veckor, vi får se om det håller på lördag. Jag tar beslut då, säger Mustafic som är hoppfull in i det sista.

– Det är såna matcher man längtar till, det är de två roligaste matcherna på året. Oavsett tabelläge så blir det alltid jämnt, ett derby är ett derby.

KB har, med fyra omgångar kvar, åtta poäng ner till kval och 13 till nedflyttning.

– Vi kan gå ut och njuta av situationen och spela med glädje, all press ligger på SIK, säger Mustafic.

Truppen: Kim Thunberg Aureliusson, Pontus Karlsson, Joakim Rydh, Benjamin Lagerstam, Max Selmer, Andreas Hermansson, Niklas ”Pulver” Johansson, Mattias Persson, Tom Selmer, Armin Mustafic, Alexander Ågren, Joachim Nilsson, Carl Bolinder, Jesper Sjöblom.

Den uppmärksammade situationen ägde rum i 87:e minuten i 3–3-matchen den 27 augusti.

– Det var vår frispark, det var Dennis som fick smällen. Deras spelare (Darko Kikanovic) kastade sig in med sulorna och Dennis fick en tå på bollen. Han slängde sig in i sidan på Dennis och skulle få sitt andra gula kort, säger Selmer.

”Så låg nivå”

I stället slutade situationen med en omdiskuterad utvisning på Dennis Karbin som, enligt Selmer, alltså fick en tå på bollen medan Kikanovics fotsulor träffade hans ben.

– Alla räknade med att han skulle få sitt andra gula kort, till och med deras tränare blev förvånad över att Dennis blev utvisad.

KB-tränaren tyckte att en matchs avstängning, i 2–5-förlusten hemma mot Nordvärmland i helgen, var nog illa. Men Karbin stängdes även av i lördagens prestigefyllda derby borta mot Strömtorp i efterhand.

– Det är helt horribelt. Man blir bara irriterad på domare som skickar och frågar varför man inte har lämnat sin redogörelse och så tar de ingen hänsyn till den ändå. Det här med att man ska svara till förbundet, det känns som ”blaha, blaha”. Jag har aldrig varit med om att det har blivit ändrat, säger Selmer.

– Det är tråkigt, det är en av våra bästa spelare som blir avstängd i två matcher för en situation där det var vår frispark. Det är så låg nivå. Det får fungera ändå, men det är tråkigt för Dennis som missar en av de roligaste matcherna på året, fortsätter KB-tränaren.

”Kan spela med glädje”

KB saknar även Fredrik Zetterberg-Eriksson, som befinner sig på BB. Lagkaptenen Armin Mustafic är dock tillbaka i truppen efter sin skada i baksidan.

– Jag har inte kört något på två veckor, vi får se om det håller på lördag. Jag tar beslut då, säger Mustafic som är hoppfull in i det sista.

– Det är såna matcher man längtar till, det är de två roligaste matcherna på året. Oavsett tabelläge så blir det alltid jämnt, ett derby är ett derby.

KB har, med fyra omgångar kvar, åtta poäng ner till kval och 13 till nedflyttning.

– Vi kan gå ut och njuta av situationen och spela med glädje, all press ligger på SIK, säger Mustafic.

Truppen: Kim Thunberg Aureliusson, Pontus Karlsson, Joakim Rydh, Benjamin Lagerstam, Max Selmer, Andreas Hermansson, Niklas ”Pulver” Johansson, Mattias Persson, Tom Selmer, Armin Mustafic, Alexander Ågren, Joachim Nilsson, Carl Bolinder, Jesper Sjöblom.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.