2016-09-09 21:08

2016-09-09 21:08

Ödesderby för Mälmans SIK

FOTBOLL: Positivt skadeläge i Strömtorp: "Jättenöjda med startelvan"

KB har ett tryggt tabelläge och kan gå ut och spela avslappnat. Annat är läget för Strömtorp, som har fem poäng upp till kval inför derbyt.
– Vi måste vinna, så är det bara. Det är inget att blunda för, säger SIK-kaptenen Linus Mälman.

Strömtorp har ryckt upp sig avsevärt efter sommaruppehållet, laget har redan tagit fler poäng i höst än man gjorde på hela vårsäsongen.

Men de två senaste omgångarna har varit katastrofala. Samtidigt som SIK har spelat 0–6 och 1–1 mot Nordvärmland respektive Nora har Sunne, värsta konkurrenten om kvalplatsen, skrällvunnit mot FBK Karlstad och besegrat Västanvik.

– Det är en den dåliga våren som gör att vi ligger där vi ligger. Vi tog sex poäng på tolv matcher, det är rent bedrövligt. Vi får försöka jobba oss ur det här, säger Strömtorpkaptenen Linus Mälman.

Strömtorp har, på grund av Sunnes formtopp, fem poäng upp till kval inför lördagens derby.

– Det är en otroligt viktig match, det kan vara så att vi behöver ta fyra av fyra vinster för att klara oss. Vi måste vinna, så är det bara. Det är inget att blunda för. Samtidigt får vi fokusera på en match i taget, nu är det derby på lördag och bara att köra.

SIK-lägret saknar knappast motivation.

– Det är årets match, vi är jäkligt laddade, säger Mälman.

– Jag har faktiskt gått och längtat efter den här matchen ganska länge. Jag hoppas det blir mycket folk och tryck, det blir spännande

Hur vill du se att ni kommer ut och spelar?

– Jag vill se att vi går ut från start och visar att det är vår match. Kör hårt och tar tre poäng.

Strömtorptränarna Petter Toivonen och Niclas Mendritzki är nöjda med truppen man formerar.

– Truppen är tunn, men vi ställer nästan upp med bästa tänkbara lag. ”Glung” (Jonathan Andersson) är i USA och hälsar på sin bror och Björn Lönnberg saknas, det är de som skulle ha varit med. Men vi är jättenöjda med startelvan vi ställer upp med ändå, säger tränare Toivonen.

Truppen: Joakim Turesson, Tommie Ramqvist, Linus Mälman, Andreas Gunnarsson, Alexander Hjärpe, Fredrik Ahlman Berger, Alexander Ahlman, Mikael Johansson, Eric Karlsson, Tobias Larsson (anfallaren), Tobias Larsson (mittfältaren), Oliver Ottosson, Henrik Andersén, Daniel Djuric, Petter Toivonen.

Strömtorp har ryckt upp sig avsevärt efter sommaruppehållet, laget har redan tagit fler poäng i höst än man gjorde på hela vårsäsongen.

Men de två senaste omgångarna har varit katastrofala. Samtidigt som SIK har spelat 0–6 och 1–1 mot Nordvärmland respektive Nora har Sunne, värsta konkurrenten om kvalplatsen, skrällvunnit mot FBK Karlstad och besegrat Västanvik.

– Det är en den dåliga våren som gör att vi ligger där vi ligger. Vi tog sex poäng på tolv matcher, det är rent bedrövligt. Vi får försöka jobba oss ur det här, säger Strömtorpkaptenen Linus Mälman.

Strömtorp har, på grund av Sunnes formtopp, fem poäng upp till kval inför lördagens derby.

– Det är en otroligt viktig match, det kan vara så att vi behöver ta fyra av fyra vinster för att klara oss. Vi måste vinna, så är det bara. Det är inget att blunda för. Samtidigt får vi fokusera på en match i taget, nu är det derby på lördag och bara att köra.

SIK-lägret saknar knappast motivation.

– Det är årets match, vi är jäkligt laddade, säger Mälman.

– Jag har faktiskt gått och längtat efter den här matchen ganska länge. Jag hoppas det blir mycket folk och tryck, det blir spännande

Hur vill du se att ni kommer ut och spelar?

– Jag vill se att vi går ut från start och visar att det är vår match. Kör hårt och tar tre poäng.

Strömtorptränarna Petter Toivonen och Niclas Mendritzki är nöjda med truppen man formerar.

– Truppen är tunn, men vi ställer nästan upp med bästa tänkbara lag. ”Glung” (Jonathan Andersson) är i USA och hälsar på sin bror och Björn Lönnberg saknas, det är de som skulle ha varit med. Men vi är jättenöjda med startelvan vi ställer upp med ändå, säger tränare Toivonen.

Truppen: Joakim Turesson, Tommie Ramqvist, Linus Mälman, Andreas Gunnarsson, Alexander Hjärpe, Fredrik Ahlman Berger, Alexander Ahlman, Mikael Johansson, Eric Karlsson, Tobias Larsson (anfallaren), Tobias Larsson (mittfältaren), Oliver Ottosson, Henrik Andersén, Daniel Djuric, Petter Toivonen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.