2016-08-10 21:50

2016-08-10 21:50

Segerglädje för Bråten

FOTBOLL: division 3: Bråten–Arvika 2–1 (1–0)

Bråtendamerna vann onsdagens division 3-fotbollsmatch hemma mot Arvika med 2–1 (1–0).

– Vi gjorde framför allt en riktigt bra första halvlek och kunde ha avgjort redan då, säger tränaren Mattias ”Mini” Calson.

Nykomlingen Bråten, som vann sin division 4-serie mycket övertygande förra året, skaffade sig genom segern lite marginal neråt. Arvika är nu fyra poäng efter. Skattkärr och Lysvik, som båda ligger på nerflyttningsplats, är fem poäng efter.

Och som det såg ut under den inledande halvleken ska inte Bråten behöva oroas över bottenstrid. På den svårspelade planen bjöd laget på en sevärd fotboll som betydde många lägen vid Arvika-målet.

Hanna Ljungdahl gav laget ledningen genom ett skott som målvakten fick en fot på men som ändå gick i nät.

Efter pausen försämrades spelkvaliteten. Bråtentjejerna verkade, säkert med anledning av det utsatta tabelläget, ängsliga och kom inte upp i samma standard som under de inledande 45 minuterna. Arvika kunde då utjämna innan rutinerade mittbacken Lina Mattsson avgjorde på en hörna, slagen av Helen Rengman, när cirka tio minuter återstod av speltiden.

Samtliga spelare får beröm av ”Mini” Calson och hans tränarkollega Stefan ”Musa” Karlsson. Bäst var Elin Andersson som gjorde några viktiga räddningar i jakten på de tre poängen.

Närmast väntar bortamatch mot Lysvik. Då får Bråten tillbaka Ida Lilja, som för tillfället är på läger med flicklandslaget.

Nykomlingen Bråten, som vann sin division 4-serie mycket övertygande förra året, skaffade sig genom segern lite marginal neråt. Arvika är nu fyra poäng efter. Skattkärr och Lysvik, som båda ligger på nerflyttningsplats, är fem poäng efter.

Och som det såg ut under den inledande halvleken ska inte Bråten behöva oroas över bottenstrid. På den svårspelade planen bjöd laget på en sevärd fotboll som betydde många lägen vid Arvika-målet.

Hanna Ljungdahl gav laget ledningen genom ett skott som målvakten fick en fot på men som ändå gick i nät.

Efter pausen försämrades spelkvaliteten. Bråtentjejerna verkade, säkert med anledning av det utsatta tabelläget, ängsliga och kom inte upp i samma standard som under de inledande 45 minuterna. Arvika kunde då utjämna innan rutinerade mittbacken Lina Mattsson avgjorde på en hörna, slagen av Helen Rengman, när cirka tio minuter återstod av speltiden.

Samtliga spelare får beröm av ”Mini” Calson och hans tränarkollega Stefan ”Musa” Karlsson. Bäst var Elin Andersson som gjorde några viktiga räddningar i jakten på de tre poängen.

Närmast väntar bortamatch mot Lysvik. Då får Bråten tillbaka Ida Lilja, som för tillfället är på läger med flicklandslaget.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.