2016-08-09 15:02

2016-08-09 15:02

Klart för DM-finalen

FOTBOLL: RIK på hemmaplan mot Qbik

Nu är det klart med speldatum för DM-finalen mellan Rävåsens IK Karlskoga och Qbik. Matchen kommer att spelas på Kilsta IP i Karlskoga tisdag kväll 23 augusti.

RIK, som har möjlighet att bli trea i sin division 1-serie efter fyra raka segrar på sistone, har spelat en match på vägen mot DM-finalen. Då besegrades Arvika från division 3 borta med 6–2. Någon semifinal behövde aldrig spelas då Villastaden lämnade walk over.

Tränas av Sulefani

Qbik, som numera tränas av Karlskogakillen Omid Sulefani, fick en walk over-seger i första omgången mot Ämtervik. Därefter besegrades Bråten, nykomling i trean, med 10–1 innan Qbik slog ut Skoghall med 3–0 i semifinal; det Skoghall som RIK besegrade med 4–0 i förra sommarens final.

Qbik ligger i botten på elitettan men vann den gångna helgens hemmamatch mot Östersund med 2–1.

Viktig bortamatch

Närmast på programmet för RIK:s del står en seriematch borta mot Grästorpslaget Gauthiod. Hemma vann RIK med 3–1.

I tabellen är Rössö Uddevalla, som Karlskogatjejerna besegrade med 2–0 i lördags, trea med 28 poäng. RIK har 24 som fyra medan Gauthiod är femma med 21. Kampen om seriesegern står mellan Jitex Mölndal, med 37 poäng, och Lidköping – en poäng efter.

RIK, som har möjlighet att bli trea i sin division 1-serie efter fyra raka segrar på sistone, har spelat en match på vägen mot DM-finalen. Då besegrades Arvika från division 3 borta med 6–2. Någon semifinal behövde aldrig spelas då Villastaden lämnade walk over.

Tränas av Sulefani

Qbik, som numera tränas av Karlskogakillen Omid Sulefani, fick en walk over-seger i första omgången mot Ämtervik. Därefter besegrades Bråten, nykomling i trean, med 10–1 innan Qbik slog ut Skoghall med 3–0 i semifinal; det Skoghall som RIK besegrade med 4–0 i förra sommarens final.

Qbik ligger i botten på elitettan men vann den gångna helgens hemmamatch mot Östersund med 2–1.

Viktig bortamatch

Närmast på programmet för RIK:s del står en seriematch borta mot Grästorpslaget Gauthiod. Hemma vann RIK med 3–1.

I tabellen är Rössö Uddevalla, som Karlskogatjejerna besegrade med 2–0 i lördags, trea med 28 poäng. RIK har 24 som fyra medan Gauthiod är femma med 21. Kampen om seriesegern står mellan Jitex Mölndal, med 37 poäng, och Lidköping – en poäng efter.