2016-08-03 14:15

2016-08-03 19:52

Bråten värvar från Rävåsen

FOTBOLL: Emma Lundberg har skrivit på

Bråten ligger bara två poäng över nedflyttningsstrecket inför höststarten. Nu förstärker division 3-nykomlingen med defensiva klippan Emma Lundberg.
– Emma är en drömspelare för en tränare, säger Bråtentränaren Stefan ”Musa” Karlsson.

Emma Lundberg bidrog, som lagkapten och nyckelspelare, starkt till Rävåsens division 1-avancemang 2014.

Förra året blev det uppehåll på grund av barnafödande, men när division 1-säsongen drog i gång i våras stod den 28-årige försvarsklippan redo.

Lundberg var en startspelare i de inledande matcherna, men fick sedan mindre förtroende.

På tisdagskvällen gjorde hon sin första träning med Bråten.

– Hon såg väldigt bra ut. Man ser på en gång att det är en ledargestalt. Kanske inte på det sättet att hon pratar så mycket, men hon har en riktig inställning och ett bra passningsspel, berömmer Bråtentränaren Stefan ”Musa” Karlsson.

Parterna gjorde klart övergången efter träningen och Lundberg, som har representerat Bråten tidigare, är spelklar till höstsäsongsstarten hemma mot Arvika nästa onsdag.

”Ett föredöme”

Tränare Karlsson beskriver Lundberg som ”ett riktigt bra nyförvärv”.

– Emma är en drömspelare för en tränare, det är otroligt kul att hon ville komma till oss. Det var så otroligt skönt i och med att Sara (Lilja-Vidlund, lagets jättelöfte) är utlånad till Rävåsen och vi är lite unga för division 3.

– Helen Rengman och Lina Mattsson är de rutinerade spelarna som är kvar från förra året. Det är nästan så man kan säga att Rebecka Westlund, som är 20 år, är veteran. Så ungt lag har vi, fortsätter Karlsson med ett skratt.

Karlsson tycker att hans lag har hängt med föredömligt rent spelmässigt.

– Men det vi har sett är att vi tappar när det är kraftfotboll och damer som trycker till. Vi har tappat boll i fel lägen och då kan det gå fort. Och där är Emma Lundberg ett föredöme för varje ung spelare.

Vad tror du om Bråtens höstsäsong?

– Jag har varit positiv hela tiden. Vi gjorde en bra match mot Råtorp (serieledaren, 2–3-förlust) innan uppehållet, det var förjäkligt att vi inte fick poäng. Vi är nära och det här kommer vi att fixa, det är jag helt övertygad om, säger Stefan Karlsson.

Emma Lundberg bidrog, som lagkapten och nyckelspelare, starkt till Rävåsens division 1-avancemang 2014.

Förra året blev det uppehåll på grund av barnafödande, men när division 1-säsongen drog i gång i våras stod den 28-årige försvarsklippan redo.

Lundberg var en startspelare i de inledande matcherna, men fick sedan mindre förtroende.

På tisdagskvällen gjorde hon sin första träning med Bråten.

– Hon såg väldigt bra ut. Man ser på en gång att det är en ledargestalt. Kanske inte på det sättet att hon pratar så mycket, men hon har en riktig inställning och ett bra passningsspel, berömmer Bråtentränaren Stefan ”Musa” Karlsson.

Parterna gjorde klart övergången efter träningen och Lundberg, som har representerat Bråten tidigare, är spelklar till höstsäsongsstarten hemma mot Arvika nästa onsdag.

”Ett föredöme”

Tränare Karlsson beskriver Lundberg som ”ett riktigt bra nyförvärv”.

– Emma är en drömspelare för en tränare, det är otroligt kul att hon ville komma till oss. Det var så otroligt skönt i och med att Sara (Lilja-Vidlund, lagets jättelöfte) är utlånad till Rävåsen och vi är lite unga för division 3.

– Helen Rengman och Lina Mattsson är de rutinerade spelarna som är kvar från förra året. Det är nästan så man kan säga att Rebecka Westlund, som är 20 år, är veteran. Så ungt lag har vi, fortsätter Karlsson med ett skratt.

Karlsson tycker att hans lag har hängt med föredömligt rent spelmässigt.

– Men det vi har sett är att vi tappar när det är kraftfotboll och damer som trycker till. Vi har tappat boll i fel lägen och då kan det gå fort. Och där är Emma Lundberg ett föredöme för varje ung spelare.

Vad tror du om Bråtens höstsäsong?

– Jag har varit positiv hela tiden. Vi gjorde en bra match mot Råtorp (serieledaren, 2–3-förlust) innan uppehållet, det var förjäkligt att vi inte fick poäng. Vi är nära och det här kommer vi att fixa, det är jag helt övertygad om, säger Stefan Karlsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.