2016-07-31 20:05

2016-07-31 20:05

Mycket stark insats av RIK gav storseger

FOTBOLL: division 1: Skövde KIK–Rävåsens IK Karlskoga 1–4 (1–1)

Rävåsens IK Karlskoga vann söndagsmatchen i division 1-fotbollen borta mot Skövde med 4–1 (1–1). Därmed blev det samma segersiffror som hemma i våras.
– Tjejerna gjorde en fantastiskt bra match, berömmer tränaren Sonny Laurberg.

En stor skillnad nu jämfört med då var starten. På Nobelstadions konstgräs i seriepremiären ledde hemmalaget tidigt med 2–0. Nu tog i stället Skövde ledningen mot ett passivt RIK som tillät Skövdes Charlotte Beach att nicka in 1–0 i samband med en frispark.

Debutant kvitterade

Med ungefär tio minuter spelade kom kvitteringen. Jade Flory förarbetade på ett mycket bra sätt till Sara Lilja Vidlund, lånet från division 3-laget Bråten som nu spelade sin första seriematch med RIK. Sara gjorde i det läget inget misstag utan kunde enkelt utjämna.

Det blev inga fler mål innan pausen då Laurberg poängterade för sina spelare: ”det lag som vill mest kommer att vinna den här matchen”.

Skövde, ett fysiskt starkt lag som närmast kom från en 1–0-seger mot tabelltrean Rössö Uddevalla, kunde inte mäta sig med Karlskogatjejerna i andra akten.

Bortdömt mål – också

RIK fick ett mål bortdömt efter hörna men hann ändå med tre fullträffar efter pausen. I 64:e minuten prickade Georgia Cloepfil in RIK:s andra mål den här söndagen. När det gått ytterligare tio minuter resulterade ett långt inkast från Jade Flory i att Skövde gjorde självmål. Och då matchklockan precis passerat 80 minuter fastställdes slutresultatet.

– Det var en riktig pärla från Jade Flory som tog sig in från vänster och drog till från en position ungefär 20 meter utanför straffområdet. Hon dundrade in bollen i bortre krysset, rapporterar RIK-tränaren.

Hans lag kom till den här matchen med den, på papperet, bästa laguppställningen under säsongen.

Utmärkt laginsats

– Jag är väldigt nöjd med samtliga spelare då det var en utmärkt laginsats.

Jessica Karlsson, som nu vikarierade på ett bra sätt som mittback, åkte dock på en varning vilket gör att hon är avstängd i nästa match. Då, på lördag, ställs RIK hemma mot Rössö Uddevalla. Genom söndagens trepoängare tog sig RIK åtminstone tillfälligt, innan Gauthiod mött tvåan Lidköping, upp som fyra – sju poäng bakom Rössö Uddevalla.

Det här var RIK:s andra raka bortaseger, tredje raka totalt. Förra bortasegern togs mot Töcksfors, som precis som Skövde ligger under nerflyttningsstrecket, sedan 0–3-underläge efter första halvlek då vänts till en 4–3-seger. Mellan de här båda bortamatcherna har Mossen besegrats med 3–1 på Kilsta.

Till sist; på vägen till Skövde pratade Laurberg med backen Sofia Takamäki och sade att ”jag känner på mig att det blir 4–1 i dag”...vilket det ju också blev, så RIK:s lyckosamme tränare hade mycket att vara nöjd med den här söndagen.

– Det jag är allra mest nöjd med är tjejernas agerande på planen, säger han med ett brett segerleende.

En stor skillnad nu jämfört med då var starten. På Nobelstadions konstgräs i seriepremiären ledde hemmalaget tidigt med 2–0. Nu tog i stället Skövde ledningen mot ett passivt RIK som tillät Skövdes Charlotte Beach att nicka in 1–0 i samband med en frispark.

Debutant kvitterade

Med ungefär tio minuter spelade kom kvitteringen. Jade Flory förarbetade på ett mycket bra sätt till Sara Lilja Vidlund, lånet från division 3-laget Bråten som nu spelade sin första seriematch med RIK. Sara gjorde i det läget inget misstag utan kunde enkelt utjämna.

Det blev inga fler mål innan pausen då Laurberg poängterade för sina spelare: ”det lag som vill mest kommer att vinna den här matchen”.

Skövde, ett fysiskt starkt lag som närmast kom från en 1–0-seger mot tabelltrean Rössö Uddevalla, kunde inte mäta sig med Karlskogatjejerna i andra akten.

Bortdömt mål – också

RIK fick ett mål bortdömt efter hörna men hann ändå med tre fullträffar efter pausen. I 64:e minuten prickade Georgia Cloepfil in RIK:s andra mål den här söndagen. När det gått ytterligare tio minuter resulterade ett långt inkast från Jade Flory i att Skövde gjorde självmål. Och då matchklockan precis passerat 80 minuter fastställdes slutresultatet.

– Det var en riktig pärla från Jade Flory som tog sig in från vänster och drog till från en position ungefär 20 meter utanför straffområdet. Hon dundrade in bollen i bortre krysset, rapporterar RIK-tränaren.

Hans lag kom till den här matchen med den, på papperet, bästa laguppställningen under säsongen.

Utmärkt laginsats

– Jag är väldigt nöjd med samtliga spelare då det var en utmärkt laginsats.

Jessica Karlsson, som nu vikarierade på ett bra sätt som mittback, åkte dock på en varning vilket gör att hon är avstängd i nästa match. Då, på lördag, ställs RIK hemma mot Rössö Uddevalla. Genom söndagens trepoängare tog sig RIK åtminstone tillfälligt, innan Gauthiod mött tvåan Lidköping, upp som fyra – sju poäng bakom Rössö Uddevalla.

Det här var RIK:s andra raka bortaseger, tredje raka totalt. Förra bortasegern togs mot Töcksfors, som precis som Skövde ligger under nerflyttningsstrecket, sedan 0–3-underläge efter första halvlek då vänts till en 4–3-seger. Mellan de här båda bortamatcherna har Mossen besegrats med 3–1 på Kilsta.

Till sist; på vägen till Skövde pratade Laurberg med backen Sofia Takamäki och sade att ”jag känner på mig att det blir 4–1 i dag”...vilket det ju också blev, så RIK:s lyckosamme tränare hade mycket att vara nöjd med den här söndagen.

– Det jag är allra mest nöjd med är tjejernas agerande på planen, säger han med ett brett segerleende.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.